Landbouwtechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Landbouwtechnicus? Lees de functieomschrijving.

In de landbouw worden voor diverse taken landbouwmachines, werktuigen en installaties gebruikt. Als Landbouwtechnicus zorg je ervoor dat al deze apparatuur correct werkt.

Waar een landbouwtechnicus zich mee bezighoudt is het onderhouden van de diverse machines. Met zijn technische kennis kan een Landbouwtechnicus tevens mankementen ontdekken en oplossen. Je voert dus controles, onderhoud en reparaties uit. Daarnaast kan het zijn dat je op bezoek gaat bij landbouwbedrijven in verband met kunstmatige inseminatie, controleren van rendabiliteit en het nemen van stalen.

Naast de technische ondersteuning die je de landbouwers biedt ben je er als Landbouwtechnicus ook voor om raad te geven en help je op divers gebied met de dieren en producten. Denk bijvoorbeeld aan kwaliteitscontroles .

Het meeste werk van de Landbouwtechnicus zal ter plaatse worden uitgevoerd in samenwerking met de producent die je hulp heeft ingeroepen. Je werkt zelfstandig en veelal met dieren, maar wat je precieze werkzaamheden zijn hangt (ook) af van het seizoen; is het oogstseizoen of zaaiseizoen, is het tijd voor voortplanting of niet. Daarmee hangt samen welke machines en werktuigen er gebruikt worden en dus voor wat voor klussen jij als Landbouwtechnicus wordt ingezet.

Wil je werken als Landbouwtechnicus?

Werk je al als Landbouwtechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Landbouwtechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Landbouwtechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Landbouwtechnicus in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Boer
 • Leidinggevende
 • Medewerker Boerenbedrijf
 • Dierenverzorger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2030

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Landbouwtechnicus

Wat verdient een Landbouwtechnicus?

Het is niet eenvoudig te zeggen wat een Landbouwtechnicus verdient, maar het bruto loon start zo rond de €1500 en eindigt ongeveer bij €2030. Wat een landbouwtechnicus precies verdient hangt enerzijds af van leeftijd en ervaring en anderzijds van de taakomschrijving en de werkgever. Een groter bedrijf zal meestal meer betalen dan een kleiner bedrijf. Ook wanneer je meer verantwoordelijkheden hebt en diversere taken zul je meer salaris ontvangen dan wanneer je bijvoorbeeld alleen de daadwerkelijke techniek en reparatie ter hand neemt.

Salarisschaal Landbouwtechnicus

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Landbouwtechnicus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Landbouwtechnicus

Hoe goed is de toekomst voor de Landbouwtechnicus? 

Er zijn wel vacatures te vinden voor monteurs van landbouwmachines, maar specifiek voor de functie van Landbouwtechnicus is moeilijker aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Mogelijkheden voor groei liggen onder andere in het kiezen van een specialisatie en focus op een specifieke markt. Daarnaast kun je bijvoorbeeld meer in de richting van de verkoop opschuiven en ook in functie van salesmanager actief worden. Ook adviserende functies zijn binnen de brancheorganisaties mogelijk.

Het hoogst haalbare op gebied van verantwoordelijkheden en taken is het starten als zelfstandig ondernemer.

Baankans Landbouwtechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Landbouwtechnicus worden: Opleidingen tot Landbouwtechnicus

Hoe word je een Landbouwtechnicus? 

Landbouwtechnicus kun je worden op drie opleidingsniveaus.

Op MBO niveau is er de opleiding Landbouwtechniek waarin je de verschillende machines leert kennen, maar ook aandacht is voor management en bedrijfsvoering.

Op HBO niveau is er bijvoorbeeld de opleiding Dier en Veehouderij waarin de bestaande techniek wordt behandeld, maar ook veel aandacht is voor op technologische vernieuwingen.

Op WO niveau kun je Agricultural and Bioresource Engineering volgen wat ook vooral op techniekontwikkeling ingaat en het management. Echter de meeste mensen die deze opleiding volgen kiezen voor andere soorten beroepen

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Landbouwtechnicus

Meer opleidingen Landbouwtechnicus

Weet je nog niet of je Landbouwtechnicus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Landbouwtechnicus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Landbouwtechnicus

Met wie werkt een Landbouwtechnicus samen? 

Als Landbouwtechnicus heb je vooral veel te maken met je klanten. Dat zijn meestal veehouders of landbouwers. Daarnaast krijg je mogelijk te maken met de mensen die op het bedrijf van de opdrachtgever werkzaam zijn. Te denken valt aan medewerkers in bijvoorbeeld de dierverzorging.

Daarnaast moet een Landbouwtechnicus verantwoording afleggen aan een leidinggevende binnen de organisatie. Je wordt door deze persoon in coördinerende functie op een opdracht afgestuurd en koppelt ook aan hem of haar terug.


 • Boer
 • Leidinggevende
 • Medewerker Boerenbedrijf
 • Dierenverzorger
Landbouwtechnicus


Organisaties waar een Landbouwtechnicus werkzaam is

Waar werkt een Landbouwtechnicus meestal? 

De meeste Landbouwtechnici komen terecht in de profit sector. De landbouwtak en de veeteelttak waarin veel van de machines gebruikt worden bestaat uit profitorganisaties, maar ook het bedrijf waar je direct voor werkt is bedoeld om winst te maken.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Landbouwtechnicus

Waar kun je het beste werken als Landbouwtechnicus? Hieronder vindt je de best door de Landbouwtechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Landbouwtechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Landbouwtechnicus:

Welke competenties heeft een een Landbouwtechnicus nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Landbouwtechnicus

Wat voor persoonlijkheid heb je als Landbouwtechnicus nodig? 

De werkzaamheden van een Landbouwtechnicus zijn er op gericht een landbouwbedrijf succesvol te laten functioneren op technisch gebied  Om dat te kunnen doen moet je resultaatgericht te werk gaan. Jouw successen bepalen de mate van succes van het bedrijf (Succesvolle werker).

De Landbouwtechnicus gaat analytisch te werk en moet oog hebben voor detail als het gaat om de machines en de fouten die je op moet merken. Daarmaast moet je inzicht ontwikkelen in het bedrijf en objectief kunnen adviseren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Landbouwtechnicus


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Landbouwtechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Landbouwtechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Landbouwtechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Landbouwtechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Landbouwtechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Landbouwtechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Landbouwtechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Landbouwtechnicus iets voor je?

Zou je graag Landbouwtechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Landbouwtechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Landbouwtechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar