Makelaarsassistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Makelaarsassistent? Lees de functieomschrijving.

Als Makelaarsassistent ondersteun je, in opdracht van de Makelaar, een klant bij een groot aantal diensten dat vastgelegd is in de bemiddelingsopdracht. Je informeert en adviseert over verkoopstrategieën, verzorgt en begeleidt bezichtigingen en je beoordeelt de waarde van de woning. Ook ben je bezig met het bewaken van juridische, fiscale en bouwkundige aspecten en begeleid je de klant bij de afwikkeling van de aankoop of verkoop van het goed.

Daarnaast ondersteun je als Makelaarsassistent de makelaar. Je werkzaamheden zijn dan bijvoorbeeld  ondersteuning bij aan- en verkoop van woningen, de huur en verhuur van woningen maar ook het uitvoeren van promotieactiviteiten en bijvoorbeeld het meehelpen bij taxaties. Soms kan het ook voorkomen dat je mee moet helpen bij het opstellen van een marketingplan. Als je werkzaamheden zelfstandig uitvoert moet je je wel bedenken dat de makelaar altijd eindverantwoordelijke is.

Wil je werken als Makelaarsassistent?

Werk je al als Makelaarsassistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Makelaarsassistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Makelaarsassistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Makelaarsassistent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Makelaar
  • Taxateur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1750 tot €2350

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Makelaarsassistent

Wat verdient een Makelaarsassistent?

Als Makelaarsassistent verdien je zo tussen de €1750 en €2350 per maand. Dit salaris wel sterk afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt en vaak ook van of je wel of niet gecertificeerd bent.

Ook is je salaris afhankelijk van het makelaarskantoor waarvoor je werkzaam bent. Voor de secundaire voorwaarden geldt hetzelfde. Een auto van de zaak hoort vaak tot de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Makelaarsassistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Makelaarsassistent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Makelaarsassistent

Hoe goed is de toekomst voor de Makelaarsassistent? 

Het arbeidsmarktperspectief van een Makelaarsassistent is sterk afhankelijk van de woningmarkt. Gaat het namelijk goed met de woningmarkt dan zal er veel vraag zijn naar makelaars en zullen zij het druk krijgen en meer behoefte hebben aan een Makelaarsassistent. Als het slecht gaat met de woningmarkt zal dit juist het tegenovergestelde zijn. Dit heeft natuurlijk ook weer te maken met de economische situatie. Als Makelaarsassistent  heb je niet heel brede doorgroeimogelijkheden, maar je kunt nadat je verdere diploma's hebt gehaald natuurlijk doorstromen naar de functie van makelaar.

Baankans Makelaarsassistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Makelaarsassistent worden: Opleidingen tot Makelaarsassistent

Hoe word je een Makelaarsassistent? 

Om Makelaarsassistent te worden zijn er verschillende soorten opleidingen en cursussen die je kunt volgen. Deze zijn te vinden bij ROC's maar ook bij andere particuliere instellingen. Na deze opleiding kun je bij het SVMNIVO een examen afleggen zodat je een diploma hebt enje je dus gecerfiticeerd Makelaarsassistent mag noemen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Makelaarsassistent

Meer opleidingen Makelaarsassistent

Weet je nog niet of je Makelaarsassistent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Makelaarsassistent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Makelaarsassistent

Met wie werkt een Makelaarsassistent samen? 

Als Makelaarsassistent sta je veel in contact met je klanten. Ook heb je contact met taxateurs, bouwinspecteurs maar ook personen uit het verzekeringswezen. Je voornaamste contact is gelegen in dat met de Makelaar, waarmee je dagelijks in contact zal staan. Je hebt natuurlijk ook vaak contact met andere medewerkers van het makelaarskantoor en vaak zul je ook contacten onderhouden met andere Makelaren. Tot slot kan het in je beroep als Makelaarsassistent ook voorkomen dat je in contact komt met mensen uit het vastgoedwezen.


  • Makelaar
  • Taxateur
Makelaarsassistent


Organisaties waar een Makelaarsassistent werkzaam is

Waar werkt een Makelaarsassistent meestal? 

Als Makelaarsassistent werk je vaak binnen een makelaarskantoor. Dit is gelegen in de profitsector. Soms kan het ook zijn dat je werkzaam bent in het verzekeringswezen of dat je werkt bij een vastgoedmaatschappij.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Makelaarsassistent

Waar kun je het beste werken als Makelaarsassistent? Hieronder vindt je de best door de Makelaarsassistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Makelaarsassistent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Makelaarsassistent:

Welke competenties heeft een een Makelaarsassistent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Makelaarsassistent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Makelaarsassistent nodig? 

Als Makelaarsassistent is het belangrijk dat je vriendelijk en geduldig bent. De klanten voor wie jij het huis verkoopt en de potentiële verkopers moeten zich namelijk wel op hun gemak voelen om het huis te kopen/verkopen (Bemiddelaar). Als je ijverig en gedreven kunt werken is dat in je beroep als Makelaarasassistent ook zeker een plus. Het is namelijk belangrijk dat je zoveel mogelijk klanten binnenhaalt en huizen verkoopt. Hier is je salaris namelijk van afhankelijk. Ook is het belangrijk dat je zelfverzekerd overkomt om zo je klanten het vertrouwen te geven dat je ze goed kan helpen (De Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Makelaarsassistent


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Makelaarsassistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Makelaarsassistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Makelaarsassistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Makelaarsassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Makelaarsassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Makelaarsassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Makelaarsassistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Makelaarsassistent iets voor je?

Zou je graag Makelaarsassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Makelaarsassistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Makelaarsassistent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar