Makelaarsassistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Makelaarsassistent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep makelaarsassistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je makelaarsassistent wordt.

 

Wat is een Makelaarsassistent?

Als Makelaarsassistent ondersteun je, in opdracht van de Makelaar, een klant bij een groot aantal diensten dat vastgelegd is in de bemiddelingsopdracht. Je informeert en adviseert over verkoopstrategieën, verzorgt en begeleidt bezichtigingen en je beoordeelt de waarde van de woning. Ook ben je bezig met het bewaken van juridische, fiscale en bouwkundige aspecten en begeleid je de klant bij de afwikkeling van de aankoop of verkoop van het goed.

Daarnaast ondersteun je als Makelaarsassistent de makelaar. Je werkzaamheden zijn dan bijvoorbeeld  ondersteuning bij aan- en verkoop van woningen, de huur en verhuur van woningen maar ook het uitvoeren van promotieactiviteiten en bijvoorbeeld het meehelpen bij taxaties. Soms kan het ook voorkomen dat je mee moet helpen bij het opstellen van een marketingplan. Als je werkzaamheden zelfstandig uitvoert moet je je wel bedenken dat de makelaar altijd eindverantwoordelijke is.Wil je werken als Makelaarsassistent?

Werk je al als Makelaarsassistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Makelaarsassistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Makelaarsassistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Makelaarsassistent in één oogopslag

Netwerk:

  • Makelaar
  • Taxateur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1750 tot €2350

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Makelaarsassistent

Wat verdient een Makelaarsassistent?

Als Makelaarsassistent verdien je zo tussen de €1750 en €2350 per maand. Dit salaris wel sterk afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt en vaak ook van of je wel of niet gecertificeerd bent.

Ook is je salaris afhankelijk van het makelaarskantoor waarvoor je werkzaam bent. Voor de secundaire voorwaarden geldt hetzelfde. Een auto van de zaak hoort vaak tot de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Makelaarsassistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Makelaarsassistent

Er zijn geen vacatures Makelaarsassistent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Makelaarsassistent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Makelaarsassistent in werkt

Bekijk werken in Vastgoed & Makelaardij

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Makelaarsassistent

Wat zijn de baankansen voor een Makelaarsassistent?

Het arbeidsmarktperspectief van een Makelaarsassistent is sterk afhankelijk van de woningmarkt. Gaat het namelijk goed met de woningmarkt dan zal er veel vraag zijn naar makelaars en zullen zij het druk krijgen en meer behoefte hebben aan een Makelaarsassistent. Als het slecht gaat met de woningmarkt zal dit juist het tegenovergestelde zijn. Dit heeft natuurlijk ook weer te maken met de economische situatie. Als Makelaarsassistent  heb je niet heel brede doorgroeimogelijkheden, maar je kunt nadat je verdere diploma's hebt gehaald natuurlijk doorstromen naar de functie van makelaar.

De actuele kans op werk voor een Makelaarsassistent

Het beroep Makelaarsassistent is onderdeel van de beroepsfamilie Makelaars onroerend goed. De kans op werk voor de beroepsfamilie Makelaars onroerend goed is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Makelaarsassistent

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Makelaarsassistent worden: Opleidingen tot Makelaarsassistent

Wil je Makelaarsassistent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Makelaarsassistent.

Hoe word je een Makelaarsassistent? 

Om Makelaarsassistent te worden zijn er verschillende soorten opleidingen en cursussen die je kunt volgen. Deze zijn te vinden bij ROC's maar ook bij andere particuliere instellingen. Na deze opleiding kun je bij het SVMNIVO een examen afleggen zodat je een diploma hebt enje je dus gecerfiticeerd Makelaarsassistent mag noemen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Makelaarsassistent

Makelaar - gratis en vrijblijvende proefles makelaardij
Gratis en vrijblijvende proefles - Makelaardij Maak kennis met IPD en ontdek welke makelaarsopleiding bij u past! Als u (opnieuw) plaatsneemt in de schoolbanken is het belangrijk om een afgewogen …
Makelaar - gratis en vrijblijvende proefles makelaardij
Praktijkleer Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed
Praktijkleer Bedrijfsmatig Vastgoed: stap 1 van de specialisatie Wilt u uw kennis als woonmakelaar uitbreiden naar grote vastgoedprojecten? Wilt u een erkende bedrijfsmakelaar worden? IPD Opleidingen begeleidt u bij dit …
Praktijkleer Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed
Verkoopstyling van je huis - Verkoopvaardigheden voor makelaar en privépersoon bij verkoop van huizen..
Je hebt besloten je huis te verkopen. Het lijkt een simpele klus: het mooie, sfeervolle of het kleine maar fijne huis waarin jij al jaren met zoveel plezier hebt gewoond..., …
Verkoopstyling van je huis - Verkoopvaardigheden voor makelaar en privépersoon bij verkoop van huizen..
Klassikale avondopleiding makelaar: Basistheorie vastgoed
De opleiding van IPD.....klassikaal les bij u in de buurt! Onze makelaardijopleidingen bieden u een uiteenlopend baanperspectief. U bent als vastgoedkenner hard nodig bij bijvoorbeeld bouwbedrijven, banken, beleggingsbedrijven, makelaarskantoren of woningbouwverenigingen. …
Klassikale avondopleiding makelaar: Basistheorie vastgoed
Klassikale dagopleiding makelaar: Basistheorie vastgoed
De makelaarsopleiding van IPD.....klassikaal les bij u in de buurt! Onze makelaardijopleidingen bieden u een uiteenlopend baanperspectief. U bent als vastgoedkenner hard nodig bij bijvoorbeeld bouwbedrijven, banken, beleggingsbedrijven, makelaarskantoren of woningbouwverenigingen. …
Klassikale dagopleiding makelaar: Basistheorie vastgoed

Omscholen of doorgroeien tot Makelaarsassistent

Als je Makelaarsassistent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Makelaarsassistent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Makelaarsassistent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Makelaarsassistent?

Competenties en Vaardigheden Makelaarsassistent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Makelaarsassistent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Makelaarsassistent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Makelaarsassistent

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Makelaarsassistent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Makelaarsassistent. Als Makelaarsassistent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Makelaarsassistent:


zie volledige beschrijving persoonstype Makelaarsassistent

Vakkennis voor een Makelaarsassistent

Het is voor een Makelaarsassistent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Makelaarsassistent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Makelaarsassistent

Verkoopstyling van je huis - Verkoopvaardigheden voor makelaar en privépersoon bij verkoop van huizen..
Je hebt besloten je huis te verkopen. Het lijkt een simpele klus: het mooie, sfeervolle of het kleine maar fijne huis waarin jij al jaren met zoveel plezier hebt gewoond..., …
Verkoopstyling van je huis - Verkoopvaardigheden voor makelaar en privépersoon bij verkoop van huizen..
Makelaar E-Learning
Opleiding Makelaar: in 24 maanden gecertificeerd makelaarWoningen aankopen en verkopen, de waarde bepalen en onderhandelen. De opleiding Makelaar leert je de kneepjes van het vak. Binnen twee jaar kun je …
Makelaar E-Learning

Werkervaring Makelaarsassistent

Het is voor een startend Makelaarsassistent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Makelaarsassistent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Makelaar, Verhuurmedewerker, Verhuurder, Verhuurintercedent .

Iets anders leren?

Is Makelaarsassistent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Makelaarsassistent

Met wie werkt een Makelaarsassistent samen? 

Als Makelaarsassistent sta je veel in contact met je klanten. Ook heb je contact met taxateurs, bouwinspecteurs maar ook personen uit het verzekeringswezen. Je voornaamste contact is gelegen in dat met de Makelaar, waarmee je dagelijks in contact zal staan. Je hebt natuurlijk ook vaak contact met andere medewerkers van het makelaarskantoor en vaak zul je ook contacten onderhouden met andere Makelaren. Tot slot kan het in je beroep als Makelaarsassistent ook voorkomen dat je in contact komt met mensen uit het vastgoedwezen.


  • Makelaar
  • Taxateur
Makelaarsassistent


Organisaties waar een Makelaarsassistent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Makelaarsassistent meestal werkt.

Waar werkt een Makelaarsassistent?

Als Makelaarsassistent werk je vaak binnen een makelaarskantoor. Dit is gelegen in de profitsector. Soms kan het ook zijn dat je werkzaam bent in het verzekeringswezen of dat je werkt bij een vastgoedmaatschappij.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Makelaarsassistent

Waar kun je het beste werken als Makelaarsassistent? Hieronder vind je de best door de Makelaarsassistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Makelaarsassistent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Makelaarsassistent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Makelaarsassistent.

Welke competenties heeft een Makelaarsassistent nodig?

Een Makelaarsassistent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Makelaarsassistent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Makelaarsassistent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Makelaarsassistent nodig? 

Als Makelaarsassistent is het belangrijk dat je vriendelijk en geduldig bent. De klanten voor wie jij het huis verkoopt en de potentiële verkopers moeten zich namelijk wel op hun gemak voelen om het huis te kopen/verkopen (Bemiddelaar). Als je ijverig en gedreven kunt werken is dat in je beroep als Makelaarasassistent ook zeker een plus. Het is namelijk belangrijk dat je zoveel mogelijk klanten binnenhaalt en huizen verkoopt. Hier is je salaris namelijk van afhankelijk. Ook is het belangrijk dat je zelfverzekerd overkomt om zo je klanten het vertrouwen te geven dat je ze goed kan helpen (De Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Makelaarsassistent


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Makelaarsassistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Makelaarsassistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Makelaarsassistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Makelaarsassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Makelaarsassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Makelaarsassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Makelaarsassistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Makelaarsassistent iets voor je?

Zou je graag Makelaarsassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Makelaarsassistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Makelaarsassistent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar