Onderofficier Munitie / Wapentechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier Munitie / Wapentechniek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderofficier munitie / wapentechniek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderofficier munitie / wapentechniek wordt.

 

Wat is een Onderofficier Munitie / Wapentechniek?

De Wapentechnisch Onderofficier heeft een verantwoordelijke functie, binnen de samenleving als medewerker van de krijgsmacht en als leidinggevende binnen zijn eenheid. Hij dient zich dan ook representatief te gedragen. Aangezien de werkzaamheden van de Onderofficier op onregelmatige tijden plaats vinden mag de Wapentechnisch Onderofficier geen '9 tot 5'-mentaliteit bezitten. Ook moet de Onderofficier stressbestendig en gedisciplineerd te werk kunnen gaan, om zelfs in noodsituaties optimaal te kunnen presteren.

Als Onderofficier Wapen- en Munitietechniek geef je leiding aan een groep manschappen en ben je in staat om de werkzaamheden uit te leggen en zelf ook uit te voeren. Je moet dus ook goed kunnen samenwerken en een werkbare sfeer weten te creëeren in je eenheid.

De Onderofficier Wapentechnische Dienst Vliegtuigtechniek is belast met de controle en het onderhoud van de systemen van Marinehelikopters. De Onderofficier Scheepssystemen zal werken met commando-, scheeps- en wapensystemen aan boord van Marineschepen. Wanneer de Onderofficier goed weet te presteren kan hij dienen op een Onderzeeboot (alleen mannen worden toegelaten bij dit onderdeel). De Onderofficier Wapensysteem Techniek zal zich bezig houden met het onderhoud, het controleren en het herstel van wapensystemen en instrumenten van bijvoorbeeld Tanks en Pantserhouwitzers. Bij de Landmacht moet er rekening worden gehouden met een mogelijke uitzending waarbij de Onderofficier als groepscommandant leiding zou kunnen geven aan patrouilles. De werkzaamheden van de Onderofficier Vliegtuigwapentechniek zullen vooral betrekking hebben tot het doorlichten en aanpassen van systemen, het onderhouden van helikopters en vliegtuigen en het ondersteunen van leidinggevenden.

Er moet rekening worden gehouden met een mogelijke uitzending. Alle Onderofficieren zullen deelnemen aan nationale en internationale oefeningen.Wil je werken als Onderofficier Munitie / Wapentechniek?

Werk je al als Onderofficier Munitie / Wapentechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier Munitie / Wapentechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier Munitie / Wapentechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderofficier Munitie / Wapentechniek in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Officier Technische Dienst
  • Wapentechnisch Onderofficier
  • Operationele eenheden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1197 tot €2972

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Wat verdient een Onderofficier Munitie / Wapentechniek?

De Onderofficier Wapen/Munitietechniek krijgt na aanvang van de opleiding direct loon betaald. In het begin heeft hij nog een lagere rang en krijgt hij hiernaar betaald. Naarmate de opleiding echter vordert zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Bij de bepaling van het loon, dat ligt tussen de €1197 en €2972 per maand, wordt rekening gehouden met werkervaring en leeftijd.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde collectieve zorgverzekering, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht, Luchtmacht of Marine na afronding van de opleiding tot Wapentechnisch Onderofficier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Bij enkele Marinefuncties wordt er een aanstellingspremie gegeven. Voor de Wapentechnische Onderofficier Scheepssystemen is dit na vijf jaar €12.500.

Salarisschaal Onderofficier Munitie / Wapentechniek

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Er zijn geen vacatures Onderofficier Munitie / Wapentechniek aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Onderofficier Munitie / Wapentechniek in werkt.

Meer weten over de sector waar een Onderofficier Munitie / Wapentechniek in werkt

Bekijk werken in Defensie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Wat is de toekomst van Onderofficier Munitie / Wapentechniek?

De Onderofficier Wapen/Munitietechniek kan na afronding van een dienstperiode bij tekenen voor eenzelfde functie, indien er voldoende kwaliteit wordt geleverd. Tevens kan de Onderofficier doorgroeien naar hogere (Onder)Officiersfuncties. Hierbij moet wel gezegd worden dat er voldaan dient te worden aan de gestelde vooropleidingseisen, maar deze opleidingen kunnen gevolgd worden op kosten van Defensie. Ook is het mogelijk om voor een ander krijgsmachtsonderdeel te gaan werken.

Buiten de Krijgsmacht is het mogelijk om binnen het bedrijfsleven te gaan werken. Hierbij valt te denken aan technische functies bij multinationals of het MKB. Voorbeelden van functies zijn afhankelijk van de vooropleiding en werkervaring. Een Luchtvaartachtergrond stelt functies bij luchthavens open, een Marine-achtergrond stelt functies in de offshore open.

Momenteel heeft Defensie nog vacatures open staan voor de functie Onderofficier Munitie/Wapentechniek.

Baankans Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier Munitie / Wapentechniek worden: Opleidingen tot Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Wil je onderofficier munitie / wapentechniek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Onderofficier Munitie / Wapentechniek? 

De Onderofficier Wapen- en Munitietechniek heeft drie mogelijke werkgevers: de Landmacht, Luchtmacht en Marine. Elk krijgsmachtsonderdeel stelt echter haar eigen eisen.

Om toegelaten te worden bij de Luchtmacht in de functies Vliegtuigwapentechniek MBO niveau-2 en MBO niveau-3 dient men in het bezit te zijn van respectievelijk een diploma MBO niveau-2 Mechatronica en een MBO niveau-3 Mechatronica of Servicemonteur Elektrotechniek. Tevens worden buitenlandse diploma's op hetzelfde niveau geaccepteerd. (Hierbij dienen de vakken Engels & Nederlands of Nederlands als tweede taal op niveau 3 te zijn behaald.) De maximale instapleeftijd is 29 jaar.

Om toegelaten te worden bij de Landmacht dient men minimaal een diploma MBO Elektronica, Energietechniek of Werktuigbouwkunde (oud model), MBO niveau-3 Elektrotechniek, Energietechniek, Werktuigbouwkunde, Elektriciteit, Witgoedtechniek of Communicatie en installatietechniek óf een diploma VMBO Theoretische/ Gemengde Leerweg Techniek met MBO niveau-2 Elektrotechniek te bezitten. Men dient hier minimaal 1.55 meter lang te zijn. Het is toegestaan om brillen en lenzen te dragen.

Om toegelaten te worden bij de Marine dient men minimaal in het bezit te zijn van een Luchtvaartopleiding  CAT B2 (met een PART 66/147 luchtvaarteis) voor de Onderofficier Wapentechnische Vliegtuigtechniek en een MBO niveau-4 diploma in de richtingen Elektrotechniek Middenkaderfunctionaris, MBO niveau-4 elektrotechniek uitstroomprofiel, veiligheid en vakmanschap niveau-3 mechatronica of een HAVO diploma.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Er zijn geen opleidingen Onderofficier Munitie / Wapentechniek aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Onderofficier Munitie / Wapentechniek in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie


Netwerk Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Met wie werkt een Onderofficier Munitie / Wapentechniek samen? 

De Onderofficier zal leiding geven aan een team ondergeschikten bij het uitvoeren van hun taken en wordt zelf gestuurd door een Officier Technische Dienst. Tijdens de werkzaamheden zal er contact zijn met collega Onderofficieren, bijvoorbeeld ondersteunend van aard. Tevens is er contact met operationele eenheden wanneer zij hun systemen door de Onderofficier moeten laten controleren of repareren.

De Onderofficier Wapen/Munitietechniek komt tijdens zijn werk niet in aanraking met externen. Het is natuurlijk wel mogelijk om bij open dagen of bezoeken contact te krijgen met mensen van buiten de organisaties van de Luchtmacht, Marine of Landmacht.


  • Officier Technische Dienst
  • Wapentechnisch Onderofficier
  • Operationele eenheden
Onderofficier Munitie / Wapentechniek


Organisaties waar een Onderofficier Munitie / Wapentechniek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderofficier Munitie / Wapentechniek meestal werkt.

Waar werkt een Onderofficier Munitie / Wapentechniek?

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier wordt de gegadigde geplaatst bij een onderdeel van de Landmacht, Luchtmacht of Marine. De plaatsing is afhankelijk van de gekozen richting en sollicitatie.

De Onderofficier bij de Landmacht wordt geplaast bij een hersteleenheid.

De Onderofficier bij de Luchtmacht wordt geplaast bij een Forward Armament and Refueling Point eenheid voor Apache's of bij een F-16 squadron.

De Onderofficier bij de Marine wordt werkzaam op een schip.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Waar kun je het beste werken als Onderofficier Munitie / Wapentechniek? Hieronder vind je de best door de Onderofficier Munitie / Wapentechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier Munitie / Wapentechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier Munitie / Wapentechniek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderofficier Munitie / Wapentechniek.

Welke competenties heeft een Onderofficier Munitie / Wapentechniek nodig?

Een Onderofficier Munitie / Wapentechniek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderofficier Munitie / Wapentechniek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderofficier Munitie / Wapentechniek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderofficier Munitie / Wapentechniek nodig? 

De Onderofficier Munitietechniek en Onderofficier Wapentechniek is zorgzaam, medelevend, loyaal en verantwoordelijk (Loyalist).

Tevens is de Onderofficier een gedreven, energiek, zelfverzekerd en praktisch persoon. Op zijn tijd kunnen hier ook pretentieuze, oppervlakkige, ijdele en prestatiegerichte kanten bij komen kijken (Succesvolle werker).

De Onderofficier kan zorgaam en verantwoordelijk omgaan met wapens en munitie, terwijl hij gedreven werkt en met praktische oplossingen uit de hoek kan komen bij het verhelpen van technische problemen.

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Munitie / Wapentechniek


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier Munitie / Wapentechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier Munitie / Wapentechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier Munitie / Wapentechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier Munitie / Wapentechniek iets voor je?

Zou je graag Onderofficier Munitie / Wapentechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier Munitie / Wapentechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier Munitie / Wapentechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar