Technisch applicatiebeheerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technisch applicatiebeheerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep technisch applicatiebeheerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je technisch applicatiebeheerder wordt.

 

Wat is een Technisch applicatiebeheerder?

Het beroepsprofiel van de technisch applicatiebeheerder lijkt erg op dat van de applicatiebeheerder. De applicatiebeheerder zorgt ervoor dat een bepaalde applicatie (programma met een uitvoerende functie) operationeel, onderhouden, en makkelijk te gebruiken is, zodat de gebruiker tevreden is en blijft met de applicatie. Een belangrijk onderdeel van het werk is dan ook het communiceren met de gebruikers, te anticiperen op problemen die zij kunnen ondervinden en het zo snel mogelijk oplossen van deze problemen wanneer ze zich voordoen. De applicatiebeheerder is het eerste aanspreekpunt voor klanten en gebruikers. Ook moet de applicatie op bepaalde momenten opnieuw getest worden, om mogelijke problemen van gebruikers voor te blijven. Daarnaast adviseert de applicatiebeheerder over grote aanpassingen die in de applicatie nodig zijn en die hij niet zelf kan implementeren. De technisch applicatiebeheerder heeft meer diepgaande kennis over de systemen waar hij mee werkt, en kan zelfstandig complexe technische problemen oplossen.

Naast het onderhouden van de applicatie zelf, moet de documentatie die erbij hoort ook up-to-date blijven. Zo ziet de applicatiebeheerder toe op nieuwe releases of updates van de applicatie en zorgt hij ervoor dat implementaties zo vlekkeloos mogelijk verlopen. Bij dergelijke vernieuwingen kan het nodig zijn dat de applicatiebeheerder klanten ervan moet overtuigen om ook de nieuwste versie van de applicatie in te kopen. Zo fungeert hij ook als verkoper.
De kerntaken van een applicatiebeheerder bestaan dus uit controle, onderhoud, en communicatie rond de hem toegewezen applicatie(s).Wil je werken als Technisch applicatiebeheerder?

Werk je al als Technisch applicatiebeheerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technisch applicatiebeheerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Technisch applicatiebeheerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Technisch applicatiebeheerder in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Applicatiebeheerder
 • Netwerkbeheerder
 • Systeembeheerder
 • Applicatie-ontwikkelaar
 • Helpdeskmedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €4200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

44


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technisch applicatiebeheerder

Wat verdient een Technisch applicatiebeheerder?

Het salaris voor een technisch applicatiebeheerder op mbo-niveau begint zo rond de 1600 euro per maand en loopt op tot maximaal 3000. Op hbo-niveau kan men met voldoende ervaring een salaris van meer dan 4000 per maand verwachten.

Salarisschaal Technisch applicatiebeheerder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Technisch applicatiebeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Technisch applicatiebeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technisch applicatiebeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Technisch applicatiebeheerder vacatures

Technisch Applicatiebeheerder
Brunel
Jij bent pas tevreden als de eindgebruikers tevreden zijn. Je doet er dan ook alles aan om de applicaties zo snel mogelijk draaiende te houden en zorgt ervoor dat ze …
Technisch Applicatiebeheerder
Capgemini Nederland
Jouw rol De practice Special Services bij Capgemini maakt deel uit van de business unit Application Managed Services(AMS). Voor AMS werken er ruim 1700 enthousiaste medewerkers aan grote en maatschappelijk …
Technisch Applicatiebeheerder
VSH
Ben jij als Technisch Applicatiebeheerder altijd op zoek naar de verbetering die IT met zich meebrengt? Wij ook Jij bent binnen VSH niet alleen de persoon die ervoor zorgt dat …
Technisch Applicatiebeheerder
VSH
Ben jij als Technisch Applicatiebeheerder altijd op zoek naar de verbetering die IT met zich meebrengt? Wij ook! Jij bent binnen VSH niet alleen de persoon die ervoor zorgt dat …
Technisch Applicatiebeheerder (ref. nr. )
WOODselect
Als applicatie engineer ben je verantwoordelijk voor het (technisch) beheren van de applicaties en ontwikkelen van koppelingen tussen applicaties. De nadruk ligt in deze functie op het beheren en ontwikkelen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technisch applicatiebeheerder

Wat is de toekomst van Technisch applicatiebeheerder?

Het arbeidsmarktperspectief voor technisch applicatiebeheerders is momenteel redelijk gunstig. Er zijn voldoende vacatures te vinden, doorgaans met “prima” tot “uitstekende” secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris groeit niet zover door als dat van sommige andere ICT’ers, maar is in verhouding met andere sectoren zeker niet slecht. Doorgroeimogelijkheden bestaan er in ict-functies als software designer, ICT-consultant, informatiemanager, en dergelijke. Het is vooral het feit dat de applicatiebeheerder stressbestendig is en in korte tijd een probleem kan overzien en oplossen dat hem waardevol maakt, en hem ook geschikt maakt voor vele andere functies.

Baankans Technisch applicatiebeheerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

44


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Technisch applicatiebeheerder worden: Opleidingen tot Technisch applicatiebeheerder

Wil je technisch applicatiebeheerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Technisch applicatiebeheerder? 

Er bestaat een mbo-opleiding tot applicatiebeheerder. Voor veel functies wordt echter minstens hbo-denkniveau gevraagd, waardoor een hbo-opleiding als (bedrijfskundige) informatica waarschijnlijk een betere optie is.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Technisch applicatiebeheerder

PCF (Professionele Communicatie Foundation) (ook Live Online)
PCF (Professionele Communicatie Foundation) U kunt deze training nu ook Live Online vanuit huis volgen met (bijna) alle voordelen van beide situaties: U kunt vragen stellen De trainer zal u …
Packaging MasterClass Advanced Installer (AppV & SCCM 2012)
Deze training combineert het leren werken met Advanced Installer, Microsoft AppV & SCCM 2012, waarbij de leerstof en opdrachten gebaseerd zijn op de 'real life' ervaringen.Met deze training bieden wij …
Packaging Masterclass [AdminStudio/Advanced Installer & App-V & SCCM 2012]
Deze training combineert het leren werken met AdminStudio & App-V & SCCM 2012, waarbij de leerstof en opdrachten gebaseerd zijn op de 'real life' ervaringen. Met deze training bieden wij …
Packaging MasterClass Advanced Installer
Deze training combineert het leren werken met Advanced Installer, Microsoft App-V & SCCM 2012, waarbij de leerstof en opdrachten gebaseerd zijn op de 'real life' ervaringen. Met deze training bieden …
Application Management Foundation (ASL2)
De doelstelling van de cursus Application Management Foundation is het leren beheren en vernieuwen van applicaties met behulp van het ASL 2-framework. De cursus Application Management with ASL2 is bestemd …
Meer opleidingen Technisch applicatiebeheerder

Weet je nog niet of je Technisch applicatiebeheerder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Technisch applicatiebeheerder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Technisch applicatiebeheerder

Met wie werkt een Technisch applicatiebeheerder samen? 

De applicatiebeheerder werkt vaak samen met andere beheerders, waarmee overlegd moet worden. Verder is er natuurlijk veel contact met de klanten die de applicatie gebruiken, vooral als zich problemen voordoen. Ook is de applicatiebeheerder soms de vertegenwoordiger van de applicatie tegenover de leveranciers, en zal hij veel in contact staan met het management van zijn afdeling of organisatie (afhankelijk van de grootte van de organisatie).


 • Applicatiebeheerder
 • Netwerkbeheerder
 • Systeembeheerder
 • Applicatie-ontwikkelaar
 • Helpdeskmedewerker
Technisch applicatiebeheerder


Organisaties waar een Technisch applicatiebeheerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Technisch applicatiebeheerder meestal werkt.

Waar werkt een Technisch applicatiebeheerder?

De technisch applicatiebeheerder werkt in principe voor een softwarebedrijf, maar sommige bedrijven of andersoortige organisaties (gemeenten bijvooorbeeld) hebben hun eigen applicatiebeheerders in dienst.


Best beoordeelde werkgevers Technisch applicatiebeheerder

Waar kun je het beste werken als Technisch applicatiebeheerder? Hieronder vind je de best door de Technisch applicatiebeheerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technisch applicatiebeheerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technisch applicatiebeheerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Technisch applicatiebeheerder.

Welke competenties heeft een Technisch applicatiebeheerder nodig?

Een Technisch applicatiebeheerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Technisch applicatiebeheerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Technisch applicatiebeheerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Technisch applicatiebeheerder nodig? 

De (technisch) applicatiebeheerder werkt ter ondersteuning van de klant en moet daarom veel geduld hebben en behulpzaam zijn, om zo steeds de gebruiker tevreden te kunnen houden (Gever). Om de applicatie zo goed mogelijk te laten werken moet er ook goed gekeken worden naar mogelijke problemen en moet de applicatiebeheerder dus gedetailleerde controles uitvoeren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Technisch applicatiebeheerder


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Technisch applicatiebeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technisch applicatiebeheerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technisch applicatiebeheerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technisch applicatiebeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technisch applicatiebeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technisch applicatiebeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technisch applicatiebeheerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technisch applicatiebeheerder iets voor je?

Zou je graag Technisch applicatiebeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technisch applicatiebeheerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technisch applicatiebeheerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar