Technisch coördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technisch coördinator? Lees de functieomschrijving.

Een technisch coördinator is iemand in een coördinerende functie bij een bedrijf in de technische sector, of bij de technische afdeling van een bedrijf. Het is overduidelijk geen helder afgebakend beroep. Coördinerende bezigheden kunnen er bij verschillende bedrijven geheel verschillend uitzien.

Een voorbeeld van een technisch coördinator kan gezien worden in de functie van de persoon die de verantwoordelijkheid krijgt voor het onderhoudsplan van productiemachines. Deze persoon zal nauwkeurig een strategie moeten uitzetten, ervoor moeten zorgen dat de plannen uitgevoerd worden, en zal telkens ook betrokken moeten blijven bij de processen om te garanderen dat de kwaliteit op het gewenste niveau blijft.

Een ander voorbeeld kan gezien worden in de functie van iemand die op basis van de wensen van een klant een projectplan uitwerkt. Dit betekent dat de technisch coördinator een idee voor het projectplan vorm moet geven, dat deze vervolgens een ontwerp moet maken en dit alles uiteindelijk ook moet realiseren.

‘Technisch coördinator’ is dus en funtietitel die op meerdere manieren ingevuld kan worden. Vaak wordt de titel van de functie ook aangepast naar aanleiding van de precieze werkzaamheden, bijvoorbeeld ‘onderhoudscoördinator’ of ‘(vul in)-planner’. Het is aan te raden niet zozeer op de functietitel ‘technisch coördinator’ te zoeken, omdat de precieze functieomschrijvingen, functie-eisen en soms zelfs sectoren sterk uiteen kunnen lopen.

Wil je werken als Technisch coördinator?

Werk je al als Technisch coördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technisch coördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Technisch coördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Technisch coördinator in één oogopslag

Netwerk:

 • Technical sales engineer
 • Technisch accountmanager
 • Installatiemonteur
 • Installatietechnicus
 • Procesoperator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technisch coördinator

Wat verdient een Technisch coördinator?

Een technisch coördinator kan een salaris verwachten van tussen de 2500 en de 3500 euro per maand. Enkele uitzonderingen naar beneden kunnen sommige functies van pakweg 2000 per maand zijn, terwijl sommige functies ook richting de 4000 kunnen gaan.

Salarisschaal Technisch coördinator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Technisch coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Technisch coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technisch coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Technisch coördinator vacatures

Werkvoorbereider E&I
Page Personnel
Het voorbereiden van onderhoudsactiviteiten, gericht op E&I-Q, voor de Productie. Verantwoordelijk voor inzet van financiën, mensen en middelen, binnen de gestelde kaders (zowel eigen personeel als contractors). OmschrijvingHet op …
Technisch Coördinator Onderhoud
Eteck Energie Techniek BV
Voor de meeste bedrijven is een 10 het hoogst haalbare. Bij Eteck niet. Als vernieuwer in de duurzame energiesector gaan wij voor Nul. Met het gaan voor Nul spreken wij
Technisch Coördinator
ABC Professionals
In de functie van Technisch Coördinator zorg je ervoor dat de accommodaties, en dan vooral zwembaden en alle techniek eromheen continue voldoen aan de hoge eisen. Je zorgt ervoor dat …
Technisch Coördinator Maintenance
Independent Recruiters Groep
Onze opdrachtgever heeft een missie: de wereld klaar maken voor de overgang naar een nieuwe en duurzame energievoorziening en hier een leidende rol in spelen. Ben jij die bevlogen Coördinator …
Project Coördinator Junior
Amstel & Dijk Recruitment
Werken bij een jong dynamisch bedrijf! Wij zoeken een Project Coördinator Junior Je rapporteert aan Unit Manager Coördineert, behandelt en bewaakt het gehele proces. Zelfstandig voorbereiden, plannen en organiseren van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technisch coördinator

Hoe goed is de toekomst voor de Technisch coördinator? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de technisch coördinator is redelijk tot goed. De specifieke functie-eisen lopen echter vaak uiteen, zodat de ene vacature wel geschikt is voor een bepaalde persoon terwijl een andere dat niet is. Over het algemeen is het arbeidsmarktperspectief in de technische sector echter beter dan voor veel andere soorten coördinatoren. De doorgroeimogelijkheden zijn daarnaast veelbelovend. Misschien niet door het betreffende bedrijf uitgelegd, maar de veelzijdige ervaring die de technisch coördinator opdoet kan hem of haar in veel andere beroepen van pas komen.

Baankans Technisch coördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Technisch coördinator worden: Opleidingen tot Technisch coördinator

Hoe word je een Technisch coördinator? 

Gezien de aard van het beroep is er niet echt een enkel niveau aan te geven dat de technisch coördinator moet hebben. Desondanks zijn er praktisch geen vacatures die niet minimaal om een technische mbo-opleiding vragen, vaak ook hbo. Dit hangt af van de verantwoordelijkheid van de functie. Werkervaring is vaak ook van belang, en soms zal om specifieke extra opleidingen/cursussen gevraagd worden.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Technisch coördinator

In-company Masterclass IT Architectuur
MASTERCLASS IT ARCHITECTUUR In deze Masterclass IT Architectuur van 2 dagen krijgt u praktisch inzicht in de wereld van de IT Architectuur. U wordt meegenomen in de basisbegrippen en concepten …
Masterclass IT Architectuur
MASTERCLASS IT ARCHITECTUUR In deze Masterclass IT Architectuur van 2 dagen krijgt u praktisch inzicht in de wereld van de IT Architectuur. U wordt meegenomen in de basisbegrippen en concepten …
Meer opleidingen Technisch coördinator

Weet je nog niet of je Technisch coördinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Technisch coördinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Technisch coördinator

Met wie werkt een Technisch coördinator samen? 

De technisch coördinator heeft vanwege zijn coördinerende functie veel contact met collega’s. Dit zullen vrijwel altijd technische beroepen zijn. Enkele voorbeelden zijn de machine-operator, de procesoperator, de onderhoudsmonteur, de installatiemonteur, de technical support engineer, de installatietechnicus, de technical sales engineer, de technisch accountmanager, enzovoorts.


 • Technical sales engineer
 • Technisch accountmanager
 • Installatiemonteur
 • Installatietechnicus
 • Procesoperator
Technisch coördinator


Organisaties waar een Technisch coördinator werkzaam is

Waar werkt een Technisch coördinator meestal? 

De technisch coördinator werkt voor een bedrijf in de technische sector. Niet alle bedrijven vragen specifiek om een technisch coördinator, maar in principe zou de functie voor bijna ieder bedrijf op een manier ingevuld kunnen worden.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Technisch coördinator

Waar kun je het beste werken als Technisch coördinator? Hieronder vindt je de best door de Technisch coördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technisch coördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technisch coördinator:

Welke competenties heeft een een Technisch coördinator nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Technisch coördinator

Wat voor persoonlijkheid heb je als Technisch coördinator nodig? 

De technisch coördinator past niet specifiek een bepaald persoonstype. In veel gevallen zal het persoonstype Waarnemer opgaan, omdat de technische aard van het beroep vaak vereist dat de persoon onderzoekend ingesteld is, en er van houdt om nieuwe ontwikkelingen te volgen, en ook om zich te verdiepen in de technische details van een klus. Sommige functies zullen daarnaast draaien om snel en effectief werken, dus het persoonstype Succesvolle werker kan daarnaast ook opgaan. De coördinerende werkzaamheden kunnen tevens vereisen dat de persoon een Bemiddelaar is, en in verband met de soms grote verantwoordelijkheden zou zelfs het persoonstype Baas kunnen opgaan.

Bekijk de persoonstypen voor Technisch coördinator


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Technisch coördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technisch coördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technisch coördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technisch coördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technisch coördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technisch coördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technisch coördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technisch coördinator iets voor je?

Zou je graag Technisch coördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technisch coördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technisch coördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar