Technisch coördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technisch coördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep technisch coördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je technisch coördinator wordt.

 

Wat is een Technisch coördinator?

Een technisch coördinator is iemand in een coördinerende functie bij een bedrijf in de technische sector, of bij de technische afdeling van een bedrijf. Het is overduidelijk geen helder afgebakend beroep. Coördinerende bezigheden kunnen er bij verschillende bedrijven geheel verschillend uitzien.

Een voorbeeld van een technisch coördinator kan gezien worden in de functie van de persoon die de verantwoordelijkheid krijgt voor het onderhoudsplan van productiemachines. Deze persoon zal nauwkeurig een strategie moeten uitzetten, ervoor moeten zorgen dat de plannen uitgevoerd worden, en zal telkens ook betrokken moeten blijven bij de processen om te garanderen dat de kwaliteit op het gewenste niveau blijft.

Een ander voorbeeld kan gezien worden in de functie van iemand die op basis van de wensen van een klant een projectplan uitwerkt. Dit betekent dat de technisch coördinator een idee voor het projectplan vorm moet geven, dat deze vervolgens een ontwerp moet maken en dit alles uiteindelijk ook moet realiseren.

‘Technisch coördinator’ is dus en funtietitel die op meerdere manieren ingevuld kan worden. Vaak wordt de titel van de functie ook aangepast naar aanleiding van de precieze werkzaamheden, bijvoorbeeld ‘onderhoudscoördinator’ of ‘(vul in)-planner’. Het is aan te raden niet zozeer op de functietitel ‘technisch coördinator’ te zoeken, omdat de precieze functieomschrijvingen, functie-eisen en soms zelfs sectoren sterk uiteen kunnen lopen.Wil je werken als Technisch coördinator?

Werk je al als Technisch coördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technisch coördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Technisch coördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Technisch coördinator in één oogopslag

Netwerk:

 • Technical sales engineer
 • Technisch accountmanager
 • Installatiemonteur
 • Installatietechnicus
 • Procesoperator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technisch coördinator

Wat verdient een Technisch coördinator?

Een technisch coördinator kan een salaris verwachten van tussen de 2500 en de 3500 euro per maand. Enkele uitzonderingen naar beneden kunnen sommige functies van pakweg 2000 per maand zijn, terwijl sommige functies ook richting de 4000 kunnen gaan.

Salarisschaal Technisch coördinator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Technisch coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Technisch coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technisch coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Technisch coördinator vacatures

Vacature SHEQ technisch Coördinator - Schiedam
Itho Daalderop, Schiedam
Technisch Coördinator - ‘’Zelfstandig en oplossingsgericht’’ Continue verbetering, dat zit in jouw bloed. Jij bewaakt de kwaliteit van de door ons geleverde producten en diensten. Jij hebt een actieve rol …
Vacature Elektrotechnisch coördinator zonnepanelen
clearXperts
Binnenkort kan jij jouw elektro-technische kennis inzetten voor een groenere en duurzamere toekomst? Klinkt goed hé! Als het coördineren van technische projecten en het oplossen van elektrotechnische problemen jou op …
Vacature Technisch Coördinator
Centric
Als Technisch Coördinator ben je verantwoordelijk voor de installatie en uitrol van de door Centric ontwikkelde software en scripts. Verder maak en controleer je technische applicatie updates en zorg je …
Vacature Technisch Coördinator
Van Adrighem
Heb jij een aantal jaar werkervaring als Werkvoorbereider of als Technisch Inkoper? Wil je aan de slag in een coördinerende rol bij een internationaal familiebedrijf die marktleider is in de
Vacature SHEQ technisch Coördinator
Itho Daalderop
Functieomschrijving ‘’Zelfstandig en oplossingsgericht’’ Continue verbetering, dat zit in jouw bloed. Jij bewaakt de kwaliteit van de door ons geleverde producten en diensten. Jij hebt een actieve rol in hoe …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technisch coördinator

Wat zijn de baankansen voor een Technisch coördinator?

Het arbeidsmarktperspectief voor de technisch coördinator is redelijk tot goed. De specifieke functie-eisen lopen echter vaak uiteen, zodat de ene vacature wel geschikt is voor een bepaalde persoon terwijl een andere dat niet is. Over het algemeen is het arbeidsmarktperspectief in de technische sector echter beter dan voor veel andere soorten coördinatoren. De doorgroeimogelijkheden zijn daarnaast veelbelovend. Misschien niet door het betreffende bedrijf uitgelegd, maar de veelzijdige ervaring die de technisch coördinator opdoet kan hem of haar in veel andere beroepen van pas komen.

De actuele kans op werk voor een Technisch coördinator

Het beroep Technisch coördinator is onderdeel van de beroepsfamilie Technisch managers en directeuren. De kans op werk voor de beroepsfamilie Technisch managers en directeuren is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

7

Baankans Technisch coördinator

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Technisch coördinator worden: Opleidingen tot Technisch coördinator

Wil je Technisch coördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Technisch coördinator.

Hoe word je een Technisch coördinator? 

Gezien de aard van het beroep is er niet echt een enkel niveau aan te geven dat de technisch coördinator moet hebben. Desondanks zijn er praktisch geen vacatures die niet minimaal om een technische mbo-opleiding vragen, vaak ook hbo. Dit hangt af van de verantwoordelijkheid van de functie. Werkervaring is vaak ook van belang, en soms zal om specifieke extra opleidingen/cursussen gevraagd worden.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Technisch coördinator

Opleiding Coordinator wetenschap & techniek
Coördinator W&T sinds 2020 verplicht: heeft jouw school dit op orde? Vanaf 2020 is het verplicht voor basisscholen om les te geven in wetenschap en techniek. Het merendeel kiest hierbij …
Opleiding Coordinator wetenschap & techniek
Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 2 (ABW2) - Dag
Je hebt ervaring met de juridische en bouwtechnische aspecten van bouw- en woningtoezicht vanuit je werk als handhaver of adviseur. Je zoekt verdieping in de uitvoering van deze functie. Als …
Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 2 (ABW2) - Dag
Masterclass IT Architectuur
MASTERCLASS IT ARCHITECTUUR In deze Masterclass IT Architectuur van 2 dagen krijgt u praktisch inzicht in de wereld van de IT Architectuur. U wordt meegenomen in de basisbegrippen en concepten …
Masterclass IT Architectuur

Omscholen of doorgroeien tot Technisch coördinator

Als je Technisch coördinator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Technisch coördinator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Technisch coördinator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Technisch coördinator?

Competenties en Vaardigheden Technisch coördinator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Technisch coördinator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Technisch coördinator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Technisch coördinator

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Technisch coördinator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Technisch coördinator. Als Technisch coördinator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Technisch coördinator:


zie volledige beschrijving persoonstype Technisch coördinator

Vakkennis voor een Technisch coördinator

Het is voor een Technisch coördinator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Technisch coördinator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Technisch coördinator


Werkervaring Technisch coördinator

Het is voor een startend Technisch coördinator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Technisch coördinator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Procesoperator, Technisch manager, Installatietechnicus .

Iets anders leren?

Is Technisch coördinator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Technisch coördinator

Met wie werkt een Technisch coördinator samen? 

De technisch coördinator heeft vanwege zijn coördinerende functie veel contact met collega’s. Dit zullen vrijwel altijd technische beroepen zijn. Enkele voorbeelden zijn de machine-operator, de procesoperator, de onderhoudsmonteur, de installatiemonteur, de technical support engineer, de installatietechnicus, de technical sales engineer, de technisch accountmanager, enzovoorts.


 • Technical sales engineer
 • Technisch accountmanager
 • Installatiemonteur
 • Installatietechnicus
 • Procesoperator
Technisch coördinator


Organisaties waar een Technisch coördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Technisch coördinator meestal werkt.

Waar werkt een Technisch coördinator?

De technisch coördinator werkt voor een bedrijf in de technische sector. Niet alle bedrijven vragen specifiek om een technisch coördinator, maar in principe zou de functie voor bijna ieder bedrijf op een manier ingevuld kunnen worden.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Technisch coördinator

Waar kun je het beste werken als Technisch coördinator? Hieronder vind je de best door de Technisch coördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technisch coördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technisch coördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Technisch coördinator.

Welke competenties heeft een Technisch coördinator nodig?

Een Technisch coördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Technisch coördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Technisch coördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Technisch coördinator nodig? 

De technisch coördinator past niet specifiek een bepaald persoonstype. In veel gevallen zal het persoonstype Waarnemer opgaan, omdat de technische aard van het beroep vaak vereist dat de persoon onderzoekend ingesteld is, en er van houdt om nieuwe ontwikkelingen te volgen, en ook om zich te verdiepen in de technische details van een klus. Sommige functies zullen daarnaast draaien om snel en effectief werken, dus het persoonstype Succesvolle werker kan daarnaast ook opgaan. De coördinerende werkzaamheden kunnen tevens vereisen dat de persoon een Bemiddelaar is, en in verband met de soms grote verantwoordelijkheden zou zelfs het persoonstype Baas kunnen opgaan.

Bekijk de persoonstypen voor Technisch coördinator


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Technisch coördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technisch coördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technisch coördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technisch coördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technisch coördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technisch coördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technisch coördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technisch coördinator iets voor je?

Zou je graag Technisch coördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technisch coördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Technisch coördinator?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Technisch coördinator

Vacature Technisch Coördinator
Van Adrighem
Heb jij een aantal jaar werkervaring als Werkvoorbereider of als Technisch Inkoper? Wil je aan de slag in een coördinerende rol bij een internationaal familiebedrijf die marktleider is in de …
Vacature Technisch Coördinator
Ben jij op zoek naar een zelfstandige, coördinerende en afwisselende functie binnen de beveiligingstechniek, waar veel verantwoordelijkheid en uitdaging bij komt kijken? Wegens groeiende vraag zijn wij op zoek naar …

Actuele blogposts


reacties op Technisch coördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar