Veiligheidsbeambte Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Veiligheidsbeambte? Lees de functieomschrijving.

In Nederland zijn diverse wegtunnels. Elke wegtunnel die langer is dan 250 meter heeft een tunnelbeheerder en een Veiligheidsbeambte. Omdat het beheer van de tunnels in handen is van Rijkswaterstaat, is de Veiligheidsbeambte in dienst van Rijkswaterstaat. De Veiligheidsbeambte is onafhankelijk en rapporteert aan de tunnelbeheerder en de directeur-generaal van Rijkswaterstaat. De Veiligheidsbeambte wordt ondersteund door het Bureau Veiligheidsbeambte. Deze aparte afdeling helpt de Veiligheidsbeambte bij de uitvoering van de taken en waarborgt de onafhankelijkheid.

De Veiligheidsbeambte heeft uiteenlopende taken die wettelijk bepaald zijn. De taken zijn onder te verdelen in coördinerende taken, adviserende taken, controlerende taken, rapporterende taken en het meewerken aan evaluaties van incidenten en oefeningen. De Veiligheidsbeambte heeft in alles fasen van de tunnel (de planfase, de ontwerpfase, de bouwfase en de gebruiksfase) deze wettelijke taken.

Zo coördineert de Veiligheidsbeambte alle preventieve en veiligheidsmaatregelen om de veiligheid van de tunnelgebruikers en het tunnelpersoneel te garanderen. Tevens geeft de Veiligheidsbeambte gevraagd en ongevraagd advies en controleert de Veiligheidsbeambte de tunnelconstructie en tunnelvoorzieningen regelmatig. Ook moet de Veiligheidsbeambte  elke twee jaar een rapportage aan de Europese commissie voorbereiden. Daarnaast moet de Veiligheidsbeambte  jaarlijks een rapportage maken voor het bevoegd college van burgemeester en wethouders en de Minister van Infrastructuur en Milieu. De werkzaamheden van de Veiligheidsbeambte zijn dus zeer uiteenlopend.

Wil je werken als Veiligheidsbeambte?

Werk je al als Veiligheidsbeambte en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Veiligheidsbeambte worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Veiligheidsbeambte, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Veiligheidsbeambte in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Veiligheidsbeambte

Wat verdient een Veiligheidsbeambte?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Veiligheidsbeambte is weinig bekend.

Salarisschaal Veiligheidsbeambte

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Veiligheidsbeambte

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Veiligheidsbeambte

Hoe goed is de toekomst voor de Veiligheidsbeambte? 

In Nederland heeft elke wegtunnel een tunnelbeheerder en een Veiligheidsbeambte. Er zijn niet veel openstaan de vacatures voor de functie van Veiligheidsbeambte. Doorgroeimogelijkheid zijn er soms. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een andere functie binnen Rijkswaterstaat of bij een hoger orgaan.

Baankans Veiligheidsbeambte

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Veiligheidsbeambte worden: Opleidingen tot Veiligheidsbeambte

Hoe word je een Veiligheidsbeambte? 

Om aan de slag te kunnen als Veiligheidsbeambte moet een gerichte opleiding gevolgd zijn. Een basisopleiding gericht op infrastructuur is zeker aan te raden. Daarnaast biedt Rijkswaterstaat ook een eigen lesprogramma gericht op tunnelbeheer.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Veiligheidsbeambte

Meer opleidingen Veiligheidsbeambte

Weet je nog niet of je Veiligheidsbeambte wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Veiligheidsbeambte of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Veiligheidsbeambte

Met wie werkt een Veiligheidsbeambte samen? 

De Veiligheidsbeambte werkt samen met de tunnelbeheerder. De Veiligheidsbeambte is onafhankelijk en rapporteert aan de tunnelbeheerder en de directeur-generaal van Rijkswaterstaat. De Veiligheidsbeambte wordt ondersteund door het Bureau Veiligheidsbeambte.


Veiligheidsbeambte


Organisaties waar een Veiligheidsbeambte werkzaam is

Waar werkt een Veiligheidsbeambte meestal? 

De Veiligheidsbeambte is werkzaam voor Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat is in Nederland de beheerder van alle wegtunnels.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Veiligheidsbeambte

Waar kun je het beste werken als Veiligheidsbeambte? Hieronder vindt je de best door de Veiligheidsbeambte beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Veiligheidsbeambte.

Competenties, Skills en Vaardigheden Veiligheidsbeambte:

Welke competenties heeft een een Veiligheidsbeambte nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Veiligheidsbeambte

Wat voor persoonlijkheid heb je als Veiligheidsbeambte nodig? 

De Veiligheidsbeambte heeft veel verantwoordelijkheid en belangrijke (wettelijk vastgelegde) taken uit te voeren. De Veiligheidsbeambte moet dan ook zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). Ook moet de Veiligheidsbeambte krachtig en onafhankelijk te werk kunnen gaan (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Veiligheidsbeambte


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Veiligheidsbeambte

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Veiligheidsbeambte

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Veiligheidsbeambte

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Veiligheidsbeambte

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Veiligheidsbeambte dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Veiligheidsbeambte belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Veiligheidsbeambte. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Veiligheidsbeambte iets voor je?

Zou je graag Veiligheidsbeambte willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Veiligheidsbeambte bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Veiligheidsbeambte

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar