Vermogensbeheerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vermogensbeheerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vermogensbeheerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vermogensbeheerder wordt.

 

Wat is een Vermogensbeheerder?

Een Vermogensbeheerder belegt in opdracht (een deel van) het vermogen van zijn cliënten. De mate van vrijheid die hij hierin heeft wordt vooraf besproken en vastgelegd. Een Vermogensbeheerder werkt voornamelijk zelfstandig en zal dus zelf cliënten moeten werven en een beleggingsportefeuille opzetten.

Vermogensbeheer kan zowel individueel als collectief geregeld zijn. Welvarende individuen hebben vaak eigen Vermogensbeheerders die steeds specifieke keuzes maken rond beleggen en investeren van het vermogen van hun cliënt. Het is ook mogelijk om collectief vermogen door een Vermogensbeheerder te laten beheren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een pensioenfonds.

Om de juiste keuzes voor klanten te kunnen maken  en nieuwe klanten te werven heeft de Vermogensbeheerder een uitgebreid netwerk van financiële en particuliere contacten. Hoewel de kern van zijn taak vermogensbeheer behelst, zal de Vermogensbeheerder ook veel tijd kwijt zijn aan het maken van contacten, onderhandelen met (toekomstige) klanten en met het overtuigen van mensen. Financiële kennis alleen is dan ook niet genoeg.

Elke organisatie voor vermogensbeheer heeft een eigen manier van werken, waardoor de functie van de Vermogensbeheerder inhoudelijk kan verschillen. In sommige functies is men enkel bezig met het werven van nieuwe klanten, terwijl in andere functies het meewerken aan beleggingsbeleid lange termijn denken vereist. Steeds geldt dat de klant centraal staat en dat het vermogen van de klant moet groeien.Wil je werken als Vermogensbeheerder?

Werk je al als Vermogensbeheerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vermogensbeheerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vermogensbeheerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vermogensbeheerder in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Klant
 • Adviseur
 • Manager
 • Personeel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vermogensbeheerder

Wat verdient een Vermogensbeheerder?

Een Vermogensbeheerder is zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van klanten, waarbij hij zelf steeds een percentage van de gemaakte winst opstrijkt. Hoewel het gewone salaris tussen de ca. €3000 en €4000 per maand ligt, kan het werkelijke inkomen dus veel hoger liggen. Verder worden Vermogensbeheerders over het algemeen gestimuleerd om verdere opleidingen te volgen en zijn de overige arbeidsvoorwaarden goed geregeld.

Salarisschaal Vermogensbeheerder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Vermogensbeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Vermogensbeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vermogensbeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Vermogensbeheerder vacatures

Asset Manager Renewable Energy
kWh People
Functie omschrijving Asset Manager Renewable EnergyIn deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor het asset management van een deel van de asset portfolio. Je bent verantwoordelijk voor het contractmanagement …
Asset Manager Renewable Energy
kWh People
Functie omschrijving Asset Manager Renewable Energy In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor het asset management van een deel van de asset portfolio. Je bent verantwoordelijk voor het contractmanagement …
Software Asset Manager
AUSY GROUP BELGIUM NV
Een dynamische organisatie waar open communicatie en zin voor initiatief centraal staan. Dat straalt onze werkomgeving ook uit. De open werkplekken nodigen uit tot contact en dialoog met elkaar. Passie …
Asset Manager Laagspanning
Elia nv/sa
Als Asset Manager Secondary Systems ontwikkel je je expertise in het beheer van bestaande en nieuwe assets en van processen. Deze functie van Asset Manager omvat hoofdzakelijk de volgende taken: …
Asset Manager
Michael Page International Netherlands SA
Een bijdrage leveren aan het optimaliseren van het rendement van het vastgoed en verantwoordelijk zijn voor je eigen deelportefeuille. Bedrijfsomschrijving Onze klant zet zich in om goede en betaalbare woonruimte …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vermogensbeheerder

Wat is de toekomst van Vermogensbeheerder?

De functie Vermogensbeheerder is een doorgroeipositie, waar mensen vanuit andere positie naar door stromen. Hierdoor lijkt de arbeidsmarkt niet gunstig, maar kan dat binnen een organisatie heel anders zijn. Ook heeft men de mogelijkheid om zelf een bedrijf op te starten als Vermogensbeheerder. Binnen een organisatie kan men van een positie als Vermogensbeheerder verder doorgroeien naar partner, of een managementpositie.

Baankans Vermogensbeheerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vermogensbeheerder worden: Opleidingen tot Vermogensbeheerder

Wil je vermogensbeheerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Vermogensbeheerder? 

Om Vermogensbeheerder te kunnen worden is het nodig om een HBO of WO diploma te hebben in de richting van Economie of Financiën. Na zo'n opleiding is het aan te raden om eerst ervaring op te doen, bijvoorbeeld als beleggingsmanager en om je bij het DSI (Dutch Securities Institute) te registreren.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Vermogensbeheerder

Introductie in Vermogensbeheer - Financiële dienstverlening
Omschrijving Medewerkers bij vermogensbeheerders hebben vaak een sterke focus op de taken en processen, zonder dat zij een overzicht hebben van hun rol in het gehele investeringsproces. Leerdoelen Algemeen begrip …
In 10 stappen succesvol beleggen
Op Studdy heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Wil jij een maandelijks inkomen uit aandelen en opties, maar …
Meer opleidingen Vermogensbeheerder

Weet je nog niet of je Vermogensbeheerder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Vermogensbeheerder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Vermogensbeheerder

Met wie werkt een Vermogensbeheerder samen? 

De Vermogensbeheerder heeft met veel mensen te maken, maar voornamelijk met klanten.  Daarnaast overlegt hij met adviseurs, zowel binnen als buiten het bedrijf, die over beleggen andere zaken kunnen adviseren. Intern heeft de Vermogensbeheerder vooral met de manager te maken, die het beleggingsbeleid overziet. De ondersteunende taken, zoals het daadwerkelijk beleggen of overschrijven van geld worden door personeel uitgevoerd.


 • Klant
 • Adviseur
 • Manager
 • Personeel
Vermogensbeheerder


Organisaties waar een Vermogensbeheerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vermogensbeheerder meestal werkt.

Waar werkt een Vermogensbeheerder?

Een Vermogensbeheerder werkt bij een bureau voor vermogensbeheer, zelfstandig of bij een particuliere bank. In sommige gevallen, vooral als men met collectief vermogen te maken heeft, kan het zijn dat de Vermogensbeheerder voor een staatsbank of andere overheidsorganisatie komt te werken.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Vermogensbeheerder

Waar kun je het beste werken als Vermogensbeheerder? Hieronder vind je de best door de Vermogensbeheerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vermogensbeheerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vermogensbeheerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vermogensbeheerder.

Welke competenties heeft een Vermogensbeheerder nodig?

Een Vermogensbeheerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vermogensbeheerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vermogensbeheerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vermogensbeheerder nodig? 

De Vermogensbeheerder is erop gericht om het mensen naar de zin te maken, omdat er zo nieuwe klanten binnengehaald worden. Om klanten binnen te halen, creëert de Vemogensbeheerder een netwerk van mensen om zich heen van waaruit kennis en klandizie gevonden kan worden. Om dit netwerk en de klanten te houden is het nodig dat de Vermogensbeheerder communicatief sterk is en anderen goed weet te overtuigen. Ook betekent dit dat de Vermogensbeheerder aan een verscheidenheid van activiteiten deel moet nemen en dus erg afwisselend werk doet (Levensgenieter).

Wanneer de klant winst maakt maakt de Vermogensbeheerder dat zelf ook. Zo speelt hij een tactisch spel om de klant aan te houden en diens geld te gebruiken om winst te maken, waarbij allemaal opgebouwde netwerken van pas komen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Vermogensbeheerder


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Vermogensbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vermogensbeheerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vermogensbeheerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vermogensbeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vermogensbeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vermogensbeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vermogensbeheerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vermogensbeheerder iets voor je?

Zou je graag Vermogensbeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vermogensbeheerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vermogensbeheerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar