U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Area Sales Manager

Area Sales Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een area Sales Manager? Lees de functieomschrijving.

De Area Sales Manager maakt deel uit van de Sales afdeling en is verantwoordelijk voor de verkoop en omzet in zijn of haar eigen regio. De Area Sales Manager houdt zich bezig met de verkoop van de diensten en producten van de organisatie. De Area Sales Manager onderhoudt het contact met de klanten en zorgt voor een langdurige relatie. Ook onderzoekt de Area Sales Manager de mogelijkheid van nieuwe markten en mogelijkheden voor de organisatie.

Hiermee is de Area Sales Manager commercieel verantwoordelijk voor zijn of haar eigen regio. De Area Sales Manager stelt verkoopplannen op en doet marktonderzoeken. De Area Sales Manager sluit nieuwe contracten af en introduceert en promoot nieuwe mogelijkheden. Voor deze promotie werkt de Area Sales Manager vaak samen met marketingspecialisten.

Naast deze directe werkzaamheden denkt de Area Sales Manager vaak ook mee binnen de organisatie. Zo helpt de Area Sales Manager bij het verder ontwikkelen en professionaliseren van de verkooporganisatie. Ook verzamelt de Area Sales Manager de eisen en wensen van de klanten in de regio en zet deze uit in de organisatie.

Mensen vonden ons op: Job Area Sales Manager, Baan Area Sales Manager, Area Sales Manager Worden, Functie-eisen Area Sales Manager, Verantwoordelijkheden Area Sales Manager, Functieprofiel Area Sales Manager, Wat doet een Area Sales Manager, Werken als Area Sales Manager.

Area Sales Manager worden: Opleiding tot area Sales Manager

Om Area Sales Manager te kunnen worden, moet een commerciële HBO opleiding gevolgd zijn. Verder kan soms om een technische opleiding gevraagd worden, als de organisatie zich in deze sector bevindt. Een organisatie in een andere sector stelt vaak weer andere eisen. Ook wordt als eis in vacatures vaak verkoopervaring gesteld.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Area Sales Manager, Area Sales Manager Worden, Opleidingsniveau Area Sales Manager, Scholing Area Sales Manager, Studie Area Sales Manager, Bijscholing Area Sales Manager, Omscholing Area Sales Manager.

Organisaties waar een area Sales Manager doorgaans werkzaam is

De Area Sales Manager kan in allerlei sectoren bij diverse organisaties werkzaam zijn. Dit kan zowel bij kleine, middelgrote en grote organisaties zijn. Wat deze organisaties gemeen hebben is dat zij in de profit sector werken. De Area Sales Manager heeft als belangrijkste doel omzet en winst genereren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Area Sales Manager, Area Sales Manager Worden, Opleidingsniveau Area Sales Manager, Scholing Area Sales Manager, Studie Area Sales Manager, Bijscholing Area Sales Manager, Omscholing Area Sales Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden area Sales Manager

Het startsalaris van de Area Sales Manager ligt rond de 2500 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan en de Area Sales Manager succesvol wordt, kan dit oplopen tot 6500 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn sterk afhankelijk van de organisatie waar de Area Sales Manager werkzaam is, maar er kan hierbij gedacht worden aan een auto van de zaak en een 13e maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Area Sales Manager, Loon Area Sales Manager, Wat verdien je als Area Sales Manager, Salarisschaal Area Sales Manager, Salarisindicatie Area Sales Manager, Bonus Area Sales Manager, CAO Area Sales Manager, Brutoloon Area Sales Manager, Nettoloon Area Sales Manager, Vakantiedagen Area Sales Manager, Pensioen Area Sales Manager.

Competenties, skills & vaardigheden area sales manager

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Ambitie
 • Netwerken
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Area Sales Manager, Vaardigheden Area Sales Manager, Attitude Area Sales Manager, Kwalificaties Area Sales Manager, Competentieprofiel Area Sales Manager.

Boeken voor het beroep area sales manager

Wil je meer weten over het beroep area sales manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je area sales manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken area sales manager te komen.

Capitool reisgids - Californië | Capitool

Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis - Nederlands | 14e druk | Hardcover | 9789000341535 | 632 pagina's

De ideale reisgids voor jouw reis naar Californië •Een luxe reisgids boordevol informatie •Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit •Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis •Met de mooiste illustraties en foto’s •Een ...

Capitool reisgids Californie | Capitool

Capitool reisgids laat je de wereld zien! - Nederlands | 12e druk | Hardcover | 9789047517764 | 660 pagina's

Adembenemende extremen Californië staat symbool voor de diversiteit en welvaart in de Verenigde Staten. Bossen, woestijnen vlak bij oceaanstranden en twee wereldsteden, San Francisco en Los Angeles, het is er allemaal. De staat maakt aanspraak op het hoog...

Netwerkbeheer met Windows server 2012 / 1 Inrichting en beheer op een Local Area Network | Jan Smets

Inrichting en beheer op een Local Area Network - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789057522208 | 576 pagina's

Netwerkbeheer met Windows server 2012 / 1 Inrichting en beheer op een Local Area Network 1e druk is een boek van Jan Smets uitgegeven bij Brinkman Uitgeverij. ISBN 9789057522208 Na vele generaties Microsoft server software (en even zovele generaties leerb...

Mensen vonden ons op: boeken voor Area Sales Manager, Area Sales Manager ebooks, boek Area Sales Manager.

Persoonstypen area Sales Manager

De Area Sales Manager moet over goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikken. Op deze manier moet de Area Sales Manager de klant kunnen overtuigen de diensten van de organisatie te kopen. De Area Sales Manager moet hierbij een succesvolle werker zijn om genoeg te verkopen en contacten met de klanten goed te houden. Area Sales Manager moet goed met de klant kunnen onderhandelen en deskundig kunnen adviseren. Gedrevenheid en ambitie zijn hierbij erg belangrijk. Ook moet de Area Sales Manager prestatiegericht zijn.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Area Sales Manager, Karakter Area Sales Manager.

Netwerk area Sales Manager

Het netwerk van de Area Sales Manager is groot. Zo zal er geregeld contact zijn met medewerkers van de marketingafdeling van de organisatie om bijvoorbeeld nieuwe markten te promoten. Ook zal er contact zijn met andere Area Sales Managers en Sales Managers. Ook het contact met de klant is groot.

Mensen vonden ons op: Collega’s Area Sales Manager, Medewerkers Area Sales Manager.

Is het beroep area Sales Manager iets voor jou?

Zou je graag area Sales Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als area Sales Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Area Sales Manager, beroepskeuzetest Area Sales Manager, beroep Area Sales Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden area Sales Manager

Er zijn voor de Area Sales Manager voldoende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Doorgroeimogelijkheden zijn vaak ook mogelijk binnen de organisatie. Hierbij is vooral persoonlijk ontwikkeling en eventueel bijscholing belangrijk. Als Area Sales manager kan je doorgroeien naar Sales manager of zelfs Sales Director. Er zijn diverse vacatures Sales Manager te vinden die interessante doorgroeimogelijkheid zijn voor de Area Sales Manager. 

Arbeidsmarktperspectief score area Sales Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep area Sales Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Area Sales Manager, Promotie mogelijkheden Area Sales Manager, Carriere Area Sales Manager.

Solliciteren op de functie area Sales Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als area Sales Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor area Sales Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als area Sales Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Area Sales Manager, CV Area Sales Manager, sollicitatie Area Sales Manager.

Interviews met area Sales Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen area Sales Manager

Vacatures area sales manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Area Sales Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Area Sales Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Area Sales Manager maakt deel uit van de Sales afdeling en is verantwoordelijk voor de verkoop en omzet in zijn of haar eigen regio. De Area Sales Manager houdt zich bezig met de verkoop van de diensten en producten van de organisatie. De Area Sales Manager onderhoudt het contact met de klanten en zorgt voor een langdurige relatie.

Beoordeling Area Sales Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Area Sales Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Area Sales Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep