U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kapper

Kapper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kapper? Lees de functieomschrijving.

De Kapper verzorgt het haar van anderen. Dit kan wassen en stylen betekenen, maar ook het creëren van een nieuwe coupe, door bijvoorbeeld knippen, uitdunnen, of snijden. Haar kan ook gekruld of juist ontkruld worden. Daarnaast hoort het kleuren van het haar tot de mogelijkheden, net als het aanbrengen van extensions of zetten van dreadlocks. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende manieren waarop haar gestyled kan worden, waardoor de Kapper heel creatief kan of moet zijn en zich kan specialiseren in bepaalde behandelingen of zich kan richten op een bepaalde doelgroep.

De meeste Kappers zullen routinebehandelingen uitvoeren in (eigen) salons of vanuit huis. Zij knippen ook in bijvoorbeeld ziekenhuizen of bejaardentehuizen. Het werk van deze Kappers heeft vaak een sterke sociale kant, waarbij contact en converseren met de klant erg belangrijk is. Kappers met een selecter publiek zullen een eigen stijl moeten creëren of mee kunnen gaan met laatste mode en trends. Zij blijven bijleren en vernieuwen en hebben meer te maken met concurrentie. Vaak hebben (specialistische) Kappers een vaste klantenkring.

Veel Kappers bieden in salons ook andere schoonheidsbehandelingen aan, als epileren en harsen.

Mensen vonden ons op: Job Kapper, Baan Kapper, Kapper Worden, Functie-eisen Kapper, Verantwoordelijkheden Kapper, Functieprofiel Kapper, Wat doet een Kapper, Werken als Kapper.

Kapper worden: Opleiding tot kapper

Om Kapper te worden moet je een kappersopleiding volgen. Deze opleiding is een combinatie van theorie en praktijkervaring, en leidt uiteindelijk tot een MBO diploma op niveau 3. Nadat men bij een kapsalon is komen te werken, kan het handig zijn om via cursussen of conferenties steeds de nieuwste methoden en technieken bij te leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kapper, Kapper Worden, Opleidingsniveau Kapper, Scholing Kapper, Studie Kapper, Bijscholing Kapper, Omscholing Kapper.

Organisaties waar een kapper doorgaans werkzaam is

De Kapper werkt in een kapsalon, schoonheidssalon, vanuit huis of juist bij mensen thuis.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kapper, Kapper Worden, Opleidingsniveau Kapper, Scholing Kapper, Studie Kapper, Bijscholing Kapper, Omscholing Kapper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kapper

Als Junior Stylist begint men met een salaris van maximaal €1440. Met de jaren werkervaring loopt ook het loon op, tot ongeveer €2125  per maand. Topkappers in de showbizz of andere welgestelde kringen, met een eigen clientèle verdienen natuurlijk meer.

Als men verder conform de CAO werkt, kan men als secundaire arbeidsvoorwaarden rekenen op 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding en indien nodig ook kinderopvang.

Mensen vonden ons op: Salaris Kapper, Loon Kapper, Wat verdien je als Kapper, Salarisschaal Kapper, Salarisindicatie Kapper, Bonus Kapper, CAO Kapper, Brutoloon Kapper, Nettoloon Kapper, Vakantiedagen Kapper, Pensioen Kapper.

Competenties, skills & vaardigheden kapper

 • Klantgerichtheid
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Luisteren
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Kapper, Vaardigheden Kapper, Attitude Kapper, Kwalificaties Kapper, Competentieprofiel Kapper.

Boeken voor het beroep kapper

Wil je meer weten over het beroep kapper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kapper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kapper te komen.

Idje wil niet naar de kapper | Michael Middelkoop

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789082834383 | 32 pagina's

Idje wil niet naar de kapper. Hij vindt zijn krullen mooi. En handig. Hij kan er mooie figuren mee maken en er van alles in bewaren, van zijn speelgoed tot vieze groente. Als de dag aanbreekt dat zijn keurige moeder het niet meer aankan, gaan Idje en zijn...

De nazi en de kapper - dwarsligger (compact formaat) | Edgar Hilsenrath

Nederlands | Druk: 1 | Dwarsligger | 9789049805494 | 705 pagina's

dwarsligger 167 'De nazi en de kapper' van Edgar Hilsenrath is een meesterlijke en klassieke Holocaust-roman. De verteller is SS'er en massamoordenaar Max Schulz. Zeer humoristisch en soepel beschrijft Hilsenrath hoe Max, zoon van een arische straatmadeli...

Mijn haar | Jochen Vanhoudt

De 100 meest gestelde vragen aan de kapper - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789401460217 | 144 pagina's

Hoe krijg ik meer glans in mijn haar? Kan ik haaruitval tegengaan? Hoe fiks ik een bad hair day? Allemaal vragen die kappers elke dag te horen krijgen. In Mijn haar geeft Vlaanderens bekendste kapper Jochen Vanhoudt een antwoord op de 100 meest gestelde v...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kapper, Kapper ebooks, boek Kapper.

Persoonstypen kapper

De Kapper staat in dienst van mensen en brengt een op een veel tijd door met klanten, die daardoor hun verhaal kwijt kunnen. Het is daarom belangrijk om sociaal en behulpzaam te  zijn (Gever). Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling dat klanten tevreden zijn met het eindresultaat. Een Kapper werkt er hard voor dit succes te behalen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kapper, Karakter Kapper.

Netwerk kapper

De Kapper gaat vooral om met klanten en andere Kappers en mogelijk andere mensen die in de kapsalon werken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kapper, Medewerkers Kapper.

Is het beroep kapper iets voor jou?

Zou je graag kapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kapper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kapper, beroepskeuzetest Kapper, beroep Kapper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kapper

Als Kapper kan je goed aan werk komen. Dit wordt meestal zelfs al vanuit de opleiding geregeld, omdat men ook in een kapsalon stage moet lopen. Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van specialisaties in styling, het opzetten van een eigen kapsalon of het worden van een topkapper door gewoon heel goed te zijn en eigen looks te creëren voor (beroemde) klanten.

Arbeidsmarktperspectief score kapper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kapper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kapper, Promotie mogelijkheden Kapper, Carriere Kapper.

Solliciteren op de functie kapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kapper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kapper, CV Kapper, sollicitatie Kapper.

Interviews met kapper

Jolanda Borgstein (49) en José Hoek (45) zijn kapsters.
 
                
                            José (links), stagiaire Felicia (midden) en Jolanda (rechts)
 
Waarom zijn jullie kapster geworden?
Jolanda: "Ik wilde altijd al kapster worden. Voor een deel zal dit te maken hebben met het feit dat ik zelf lastig haar heb; het vroeg altijd veel aandacht. Los daarvan was ik altijd al aan het kappen; ik zette op jonge leeftijd al rollers in bij familieleden en maakte op het schoolplein vlechten in het haar van klasgenootjes. Toch ben ik nog wel gaan twijfelen. Na de MAVO ben ik toch eerst de HAVO gaan doen zodat ik meer mogelijkheden had. Ik zag namelijk op tegen...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen kapper

Vacatures kapper

Op zoek naar een nieuwe baan als Kapper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kapper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Kapper verzorgt het haar van anderen. Dit kan wassen en stylen betekenen, maar ook het creëren van een nieuwe coupe, door bijvoorbeeld knippen, uitdunnen, of snijden. Haar kan ook gekruld of juist ontkruld worden.

Beoordeling Kapper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kapper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kapper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

hoeveel verdien je per week  ? als kapper :)

Door: imane

Er zijn nog al wat salarisschalen aanwezig in de kappers CAO.Maar hier een kleine indicatie;Een vmbo-leerling van 14 jr. verdient min.460 p/mnd.Een kapper(ster) van 22 max.1620 p/mnd.een 23 jarige moet minimaal 1460 p/mnd verdienen,dit kan uitlopen tot 1975 p/mnd.(goede stylist)

Door: Estelle

Dit is erg rooskleurig voorgespiegeld als je werkgever de cao aan houd verdien je als topstylist niet meer dan rond 1500 euro netto. Alleen bij heel gerenommeerde salons zou je misschien meer kunnen verdienen...

Door: Linda

De s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het salaris wat hierboven genoemd wordt is vrij nauwkeurig.Als dit niet overeenkomt met jouw salaris,houdt de werkgever zich niet aan de CAO.

 

 

 

 

 

 

Door: Marlous

Volledig met Marlous eens.

Door: kelly

Salaris,zoals hierboven vermeld,komt overeen met de practijk.M.vr.gr.Natasja

Door: Natasja

enne

 

Door: herle college

Reageer op dit beroep