Kapper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kapper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kapper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kapper wordt.

 

Wat is een Kapper?

De Kapper verzorgt het haar van anderen. Dit kan wassen en stylen betekenen, maar ook het creëren van een nieuwe coupe, door bijvoorbeeld knippen, uitdunnen, of snijden. Haar kan ook gekruld of juist ontkruld worden. Daarnaast hoort het kleuren van het haar tot de mogelijkheden, net als het aanbrengen van extensions of zetten van dreadlocks. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende manieren waarop haar gestyled kan worden, waardoor de Kapper heel creatief kan of moet zijn en zich kan specialiseren in bepaalde behandelingen of zich kan richten op een bepaalde doelgroep.

De meeste Kappers zullen routinebehandelingen uitvoeren in (eigen) salons of vanuit huis. Zij knippen ook in bijvoorbeeld ziekenhuizen of bejaardentehuizen. Het werk van deze Kappers heeft vaak een sterke sociale kant, waarbij contact en converseren met de klant erg belangrijk is. Kappers met een selecter publiek zullen een eigen stijl moeten creëren of mee kunnen gaan met laatste mode en trends. Zij blijven bijleren en vernieuwen en hebben meer te maken met concurrentie. Vaak hebben (specialistische) Kappers een vaste klantenkring.

Veel Kappers bieden in salons ook andere schoonheidsbehandelingen aan, als epileren en harsen.

Past het beroep Kapper bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Kapper?

Werk je al als Kapper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kapper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kapper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kapper in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1440 tot €2125

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

18


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kapper

Wat verdient een Kapper?

Als Junior Stylist begint men met een salaris van maximaal €1440. Met de jaren werkervaring loopt ook het loon op, tot ongeveer €2125  per maand. Topkappers in de showbizz of andere welgestelde kringen, met een eigen clientèle verdienen natuurlijk meer.

Als men verder conform de CAO werkt, kan men als secundaire arbeidsvoorwaarden rekenen op 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding en indien nodig ook kinderopvang.

Salarisschaal Kapper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Kapper

Op zoek naar een nieuwe baan als Kapper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kapper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kapper vacatures

Vacature Allround Kapper/ Kapster | Haarstylist – Parttime
Haar & Haar
Wil jij met jouw kennis en ervaring als haarstylist een bijdrage leveren om klanten vol vertrouwen en met een glimlach op pad te sturen? Dan ben jij ‘geknipt’ om ons
Vacature Kapper
Randstad
Ben jij een creatieve, service gerichte, vaktechnische kapper die op zoek is naar een nieuwe uitdaging waarbij je je eigen persoonlijkheid naar voren kan laten komen? Dan zijn wij naar …
Vacature Kapper
Randstad
Ben jij een creatieve, service gerichte, vaktechnische kapper die op zoek is naar een nieuwe uitdaging waarbij je je eigen persoonlijkheid naar voren kan laten komen? Dan zijn wij naar …
Vacature Kapper/ barbier
Tempo-Team
Wij zoeken voor een super toffe kapperszaak in Maastricht kappers/barbiers. Lijkt jou dat iets? Lees dan snel verder! Wat bieden wij jou • Locatie Maastricht • Uren in overleg bespreekbaar …
Vacature Kapper/ barbier
Tempo-Team
Wij zoeken voor een super toffe kapperszaak in Maastricht kappers/barbiers. Lijkt jou dat iets? Lees dan snel verder!Wat bieden wij jou Locatie MaastrichtUren in overleg bespreekbaarWie ben jij

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kapper

Wat zijn de baankansen voor een Kapper?

Als Kapper kan je goed aan werk komen. Dit wordt meestal zelfs al vanuit de opleiding geregeld, omdat men ook in een kapsalon stage moet lopen. Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van specialisaties in styling, het opzetten van een eigen kapsalon of het worden van een topkapper door gewoon heel goed te zijn en eigen looks te creëren voor (beroemde) klanten.

De actuele kans op werk voor een Kapper

De kans op werk voor het beroep Kapper is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

18

Baankans Kapper

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Kapper worden: Opleidingen tot Kapper

Wil je Kapper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kapper.

Hoe word je een Kapper? 

Om Kapper te worden moet je een kappersopleiding volgen. Deze opleiding is een combinatie van theorie en praktijkervaring, en leidt uiteindelijk tot een MBO diploma op niveau 3. Nadat men bij een kapsalon is komen te werken, kan het handig zijn om via cursussen of conferenties steeds de nieuwste methoden en technieken bij te leren.

Inhoud Kappersopleiding

Tijdens de kappersopleiding leer je niet alleen knippen en kleuren, maar ook wassen, watergolven, föhnen en stylen. Ook leer je advies te geven over een kapsel of over de behandeling van haarproblemen. Je leert alles over haarverzorgingsproducten.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Kapper

Opleiding Kapper Allround
KAPPERSOPLEIDING ALLROUND De Kappersopleiding Allround (locaties in Arnhem, Heerenveen en Utrecht) is een allround opleiding bestaande uit 40 lessen; je volgt één dagdeel van 3 lesuren per week, één jaar …
Opleiding Kapper Allround
Kapper
Leer hoe jij jouw klanten het kapsel kunt aaanmeten dat perfect aansluit bij hun stijl en persoonlijkheid. Een mooi, verzorgd kapsel… dat zorgt voor zelfvertrouwen, toch? Zou jij graag degene …
Kapper
Kapper worden Opleiding Dames Heren Combi Cursus Knippen
Korte professionele kappersopleidingen. Dames en Heren knippen in 5 tot 8 dagen. uitstekende begeleiding voor een toekomst in een geweldig beroep. Onze kappersopleiding is voor iedereen geschikt en een vooropleiding …
Kapper worden Opleiding Dames Heren Combi Cursus Knippen
Veilige cosmetica - Bewust omgaan met cosmetica voor kapper, schoonheidsspecialist en winkelpersoneel.
Juist omdat de wereld van de cosmetica zo ontzettend divers en veelkleurig is, bestaan er nogal wat onopgeloste vragen en misverstanden. Die vragen gaan vaak over kwaliteit en veiligheid. Als …
Veilige cosmetica - Bewust omgaan met cosmetica voor kapper, schoonheidsspecialist en winkelpersoneel.
Thuiskapper Thuisstudie
Cursus Haarknippen én haarstyling in één unieke kapperscursusKnippen, verven en modelleren? Geld uitsparen door de knipbeurten van gezinsleden zelf te doen? Met dekappersopleiding Thuiskapper van NHA word je een professioneel …
Thuiskapper Thuisstudie

Omscholen tot Kapper

Als je je wilt omscholen tot Kapper is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Kapper zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kapper dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kapper

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kapper

Als je Kapper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kapper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kapper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kapper?

Competenties en Vaardigheden Kapper

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kapper nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kapper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kapper

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Kapper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kapper. Als Kapper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kapper:


zie volledige beschrijving persoonstype Kapper

Vakkennis voor een Kapper

Het is voor een Kapper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kapper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kapper

Veilige cosmetica - Bewust omgaan met cosmetica voor kapper, schoonheidsspecialist en winkelpersoneel.
Juist omdat de wereld van de cosmetica zo ontzettend divers en veelkleurig is, bestaan er nogal wat onopgeloste vragen en misverstanden. Die vragen gaan vaak over kwaliteit en veiligheid. Als …
Veilige cosmetica - Bewust omgaan met cosmetica voor kapper, schoonheidsspecialist en winkelpersoneel.
Thuiskapper E-Learning
Cursus Haarknippen én haarstyling in één unieke kapperscursusKnippen, verven en modelleren? Geld uitsparen door de knipbeurten van gezinsleden zelf te doen? Met dekappersopleiding Thuiskapper van NHA word je een professioneel …
Thuiskapper E-Learning
7 stappen voor een goed marketingplan
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Online marketing wordt steeds belangrijker. De online verkopen stijgen. Daarnaast raadpleegt 80% van de mensen die …
7 stappen voor een goed marketingplan
7 stappen voor een goed marketingplan
Volg nu 7 stappen voor een goed marketingplan  en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Online …
7 stappen voor een goed marketingplan
In 7 stappen je marketingplan gereed
*** Bij deze cursus krijg je een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. Deze is vrij te besteden en wordt na je aanvraag naar je thuisgestuurd. *** Online marketing wordt …
In 7 stappen je marketingplan gereed

Werkervaring Kapper

Het is voor een startend Kapper die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kapper is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Kapper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Kapper

Met wie werkt een Kapper samen? 

De Kapper gaat vooral om met klanten en andere Kappers en mogelijk andere mensen die in de kapsalon werken.


Kapper


Organisaties waar een Kapper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kapper meestal werkt.

Waar werkt een Kapper?

De Kapper werkt in een kapsalon, schoonheidssalon, vanuit huis of juist bij mensen thuis.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Kapper

Waar kun je het beste werken als Kapper? Hieronder vind je de best door de Kapper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kapper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kapper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kapper.

Welke competenties heeft een Kapper nodig?

Een Kapper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kapper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kapper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kapper nodig? 

De Kapper staat in dienst van mensen en brengt een op een veel tijd door met klanten, die daardoor hun verhaal kwijt kunnen. Het is daarom belangrijk om sociaal en behulpzaam te  zijn (Gever). Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling dat klanten tevreden zijn met het eindresultaat. Een Kapper werkt er hard voor dit succes te behalen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Kapper


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kapper

Jolanda Borgstein en José Hoek zijn kapster.

Ben je benieuwd wat een kapster allemaal doet op een dag? Jolanda en José vertellen je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Kapper

Beoordeling van het beroep Kapper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kapper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kapper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kapper iets voor je?

Zou je graag Kapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kapper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kapper

Natasja

Salaris,zoals hierboven vermeld,komt overeen met de practijk.M.vr.gr.Natasja

Linda

Dit is erg rooskleurig voorgespiegeld als je werkgever de cao aan houd verdien je als topstylist niet meer dan rond 1500 euro netto. Alleen bij heel gerenommeerde salons zou je misschien meer kunnen verdienen...

Marlous

De s                                                     Het salaris wat hierboven genoemd wordt is vrij nauwkeurig.Als dit niet overeenkomt met jouw salaris,houdt de werkgever zich niet aan de CAO.            

kelly

Volledig met Marlous eens.

Estelle

Er zijn nog al wat salarisschalen aanwezig in de kappers CAO.Maar hier een kleine indicatie;Een vmbo-leerling van 14 jr. verdient min.460 p/mnd.Een kapper(ster) van 22 max.1620 p/mnd.een 23 jarige moet minimaal 1460 p/mnd verdienen,dit kan uitlopen tot 1975 p/mnd.(goede stylist)

imane

hoeveel verdien je per week  ? als kapper :)

imane

hoeveel verdien je per week  ? als kapper :)

Estelle

Er zijn nog al wat salarisschalen aanwezig in de kappers CAO.Maar hier een kleine indicatie;Een vmbo-leerling van 14 jr. verdient min.460 p/mnd.Een kapper(ster) van 22 max.1620 p/mnd.een 23 jarige moet minimaal 1460 p/mnd verdienen,dit kan uitlopen tot 1975 p/mnd.(goede stylist)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar