U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Linux Consultant

Linux Consultant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een linux Consultant? Lees de functieomschrijving.

Een Linux Consultant adviseert en helpt bedrijven met hun Linuxsoftware. Linuxsoftware wordt gebruikt voor besturingssystemen en is vrij te verkrijgen, te gebruiken, te wijzigen, te kopiëren en te verspreiden. Dat wil overigens niet zeggen dat deze software gratis is. De ingewikkelde Linuxsoftware wordt gebruikt door bedrijven omdat het op maat gemodeleerd en flexibel toegepast kan worden.

Linux is een besturingssysteem geënt op Unix. Unix (of UNIX) is een familie van besturingssystemen met multitasking- en multiuser-mogelijkheden voor zeer uiteenlopende typen computers, ontwikkeld door verscheidene fabrikanten en specialisten.

Een Linux Consultant is verantwoordelijk voor het ontwerpen, realiseren en implementeren van Linux omgevingen bij de opdrachtgevers van de klanten van het bedrijf waar de Linux Consultant in dienst is. Daarnaast zorgt de Linux Consultant voor ondersteuning in het verkoopproces, wordt de Linux Consultant betrokken bij het ontwerpen en wijzigen van de technische infrastructuur, netwerk of servers, maar ook bij de installatie en configuratie van nieuwe componenten hiervan.
Daarnaast deelt de Linux Consultant kennis en biedt de Linux Consultant ondersteuning aan de gebruikers.

Een Linux Consultant werkt meestal in een projectgroep voor een gespecialiseerd ICT-bedrijf dat zich laat inhuren door andere bedrijven. In het werk voor zo een bedrijf komt de Linux Consultant dus veel in contact met bedrijven die op zoek zijn naar specialistische software. Een stuk begeleiding en advisering hoort daar ook bij. Bovendien heeft de Linux Consultant technisch een sterke technische achtergrond en op de hoogte van de nieuwste ICT-ontwikkelingen. De Linux Consultant krijgt vaak de verantwoordelijkheid om grote projecten te doen zoals migraties en performance upgrades met technieken als Linux "Redhat" en "Debian".

De grootte van de opdracht en het bedrijf kunnen enorm verschillen.

 

 

 

Mensen vonden ons op: Job Linux Consultant, Baan Linux Consultant, Linux Consultant Worden, Functie-eisen Linux Consultant, Verantwoordelijkheden Linux Consultant, Functieprofiel Linux Consultant, Wat doet een Linux Consultant, Werken als Linux Consultant.

Linux Consultant worden: Opleiding tot linux Consultant

Een Linux Consultant heeft minimaal HBO denkniveau in de richting van de ICT, informatica. Maar voor de grotere projecten en bedrijven is een WO-opleiding (in de richting informatica) een vereiste.

Vaak wordt gevraagd naar specifieke professionele ervaring met besturingssystemen en software, zoals Redhat. Daarnaast worden certificaten van deze besturingssystemen en software op prijs gesteld (zoals RHCT, RHCE of RHCA) en ervaring met Shell scripting en open resource producten zoals NAGIOS, MySQL en Apache of bekendheid met beheerproducten, security omgevingen, middleware-oplossingen en databases, of High Availability oplossingen.
 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Linux Consultant, Linux Consultant Worden, Opleidingsniveau Linux Consultant, Scholing Linux Consultant, Studie Linux Consultant, Bijscholing Linux Consultant, Omscholing Linux Consultant.

Organisaties waar een linux Consultant doorgaans werkzaam is

Een Linux Consultant kan zowel voor de overheid (non-profit) als voor commerciële bedrijven in verschillende (profit-)sectoren werkzaam zijn. ICT en dus de Linux Consultant is voor alle sectoren onmisbaar.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Linux Consultant, Linux Consultant Worden, Opleidingsniveau Linux Consultant, Scholing Linux Consultant, Studie Linux Consultant, Bijscholing Linux Consultant, Omscholing Linux Consultant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden linux Consultant

Een Linux Consultant verdient tussen de € 2.500 en zelfs € 55.000 bruto in de maand. Omdat de grootte van de opdracht en het bedrijf enorm kan verschillen, alsmede de gespecialiseerdheid en ervaring van de Linux Consultant, varieert het loon navenant.

De secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen ook erg verschillen. Een lease auto met tankpas, trainings / cursussen, goede pensioenregelingen, extra vakantiedagen en diverse medische voorzieningen behoren tot de mogelijkheden die per geval gespreekbaar zijn.

Mensen vonden ons op: Salaris Linux Consultant, Loon Linux Consultant, Wat verdien je als Linux Consultant, Salarisschaal Linux Consultant, Salarisindicatie Linux Consultant, Bonus Linux Consultant, CAO Linux Consultant, Brutoloon Linux Consultant, Nettoloon Linux Consultant, Vakantiedagen Linux Consultant, Pensioen Linux Consultant.

Competenties, skills & vaardigheden linux consultant

 • Klantgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Sociabiliteit
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Linux Consultant, Vaardigheden Linux Consultant, Attitude Linux Consultant, Kwalificaties Linux Consultant, Competentieprofiel Linux Consultant.

Boeken voor het beroep linux consultant

Wil je meer weten over het beroep linux consultant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je linux consultant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken linux consultant te komen.

Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2004 Administrator's Pocket Consultant | Bud Ratliff

Administrator's Consultant - Engels | Druk: New title | Paperback | 9780735621886 | 432 pagina's

Portable and precise, this pocket-sized guide delivers immediate answers for the day-to-day administration of ISA Server 2004. Zero in on core support and maintenance tasks using quick-reference tables, instructions, and lists. You ll get the focused, str...

Mensen vonden ons op: boeken voor Linux Consultant, Linux Consultant ebooks, boek Linux Consultant.

Persoonstypen linux Consultant

Een Linux Consultant is erg met zijn omgeving bezig, zowel digitaal als sociaal. De Linux Consultant moet de ICT-behoeften van werknemer en werkgever afstemmen op de ICT-mogelijkheden. Dit betekent rekening houden met menselijke en digitale aspecten.

Daarnaast moet een Linux Consultant een perfectionist zijn. De Linux Consultant zoekt continue naar verbeteringen en oplossingen voor problemen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Linux Consultant, Karakter Linux Consultant.

Netwerk linux Consultant

Een Linux Consultant heeft te maken met een divers netwerk. Ten eerste de medewerkers en directe leidinggevende of manager van het bedrijf waar de Linux Consultant in dienst is.

Maar de Linux Consultant werkt meestal "buiten de deur". Dus heeft de Linux Consultant, ten tweede, vooral te maken met de medewerkers van een bedrijf dat een Linux Consultant inhuurt. Dit zijn natuurlijk vooral de software- of ICT-specialisten van dat bedrijf en de manager of directeur bij een wat kleiner bedrijf. Daarnaast zal de Linux Consultant met de gebruikers van de systemen overleggen om wensen en behoeften in kaart te brengen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Linux Consultant, Medewerkers Linux Consultant.

Is het beroep linux Consultant iets voor jou?

Zou je graag linux Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als linux Consultant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Linux Consultant, beroepskeuzetest Linux Consultant, beroep Linux Consultant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden linux Consultant

Het arbeidsmarktperspectief van de Linux Consultant is formidabel, er zijn enorm veel vacatures voor Linux Consultants en bedrijven bieden hoge salarissen en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

De doorgroeimogelijkheden voor een Linux Consultant zijn ook goed, doorgroeien naar zwaardere functies in grotere bedrijven met meer medewerkers en complexere ICT is mogelijk. Daarnaast kunnen Linux Consultants een eigen bedrijf starten of als freelancer gaan werken en zich laten inhuren door bedrijven.

Arbeidsmarktperspectief score linux Consultant

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep linux Consultant. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Linux Consultant, Promotie mogelijkheden Linux Consultant, Carriere Linux Consultant.

Solliciteren op de functie linux Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als linux Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor linux Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als linux Consultant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Linux Consultant, CV Linux Consultant, sollicitatie Linux Consultant.

Interviews met linux Consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen linux Consultant

Vacatures linux consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Linux Consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Linux Consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Linux Consultant adviseert en helpt bedrijven met hun Linuxsoftware. Linuxsoftware wordt gebruikt voor besturingssystemen en is vrij te verkrijgen, te gebruiken, te wijzigen, te kopiëren en te verspreiden. Dat wil overigens niet zeggen dat deze software gratis is.

Beoordeling Linux Consultant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Linux Consultant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Linux Consultant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep