Advertentieverkoper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Advertentieverkoper? Lees de functieomschrijving.

De Advertentieverkoper is zoals de beroepsnaam al zegt verkoper van advertenties. Hij verkoopt advertentieruimte of reclame in schriftelijke media. De Advertentieverkoper kan zowel voor dagbladen als voor week- of maandbladen werken. De verkoper kan eveneens werkzaam zijn voor een advertentieacquisitiebureau. Advertentieacquisitie is het werven van advertenties. De Advertentieverkoper kan dus ook Advertentieacquisiteur genoemd worden of Reclameverkoper. 

De Advertentieverkoper belt met (mogelijke) klanten of bezoekt ze. Klanten kunnen bedrijven of reclamebureaus zijn. Hij haalt die klanten met verkoopargumenten over om een advertentie te plaatsen. De Advertentieacquisiteur onderhandelt met klanten over de advertentieprijzen en adviseert over bladen waarin advertenties het beste passen. Dat laatste is afhankelijk van de werkgever waar de verkoper voor werkt. 

Het belangrijkste wat een Advertentieverkoper verder doet is het opbouwen, uitbouwen en versterken van de relaties met adverteerders. Daarbij verliest de Advertentieacquisiteur potentiële klanten ook niet uit het oog. Hij is de belangrijkste schakel tussen het magazine en de commerciële aanbieders in de branche. De Advertentieverkoper overlegt met de redactie waar de commerciële kansen liggen. Tevens adviseert hij de adverteerders in de planning en vormgeving van de advertenties of advertentiecampagnes. 

 

 

 

Wil je werken als Advertentieverkoper?

Werk je al als Advertentieverkoper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Advertentieverkoper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Advertentieverkoper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Advertentieverkoper in één oogopslag

Netwerk:

 • Redacteur
 • Sales manager
 • Accountmanager
 • Marketing manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1750 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Advertentieverkoper

Wat verdient een Advertentieverkoper?

In de branche waar de Advertentieverkoper werkt streeft men naar winst. Het salaris van de Advertentieacquisiteur hangt dan ook af van zijn geboekte resultaten. De werkgever keert een vast salaris uit aan de Advertentieverkoper. Dit salaris kan sterk oplopen naarmate de verkoper meer advertentieruimte slijt. Een CAO waar Advertentieverkopers op terug kunnen vallen bestaat niet. De salarissen verschillen dus sterk per baan en functie. Het loon van de Advertentieverkoper hangt naast zijn verkoopresultaten ook af van zijn voltooide opleidingen, opgedane ervaring en extra werkzaamheden. 

Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geldt dat het per functie verschilt. De provisieregelingen verschillen per werkgever. De Advertentieverkoper kan, wil hij veel verdienen, zijn inkomsten vergroten door zijn prestaties (resultaten) op de werkvloer. 

Salarisschaal Advertentieverkoper

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Advertentieverkoper

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Advertentieverkoper

Hoe goed is de toekomst voor de Advertentieverkoper? 

De Advertentieverkoper heeft op dit moment veel keuze uit vacatures. Bovendien is de Advertentieacquisteur een beroep van alle tijden en is altijd nodig. Doordat er vele opleidingen zijn op het gebied van de advertentieverkoop en sales worden er dus ook veel mensen opgeleid die als Advertentieverkoper aan de slag kunnen gaan. Het is dan ook aan te bevelen om als men als Advertentieverkoper wilt werken eerst een uitgebreide opleiding te volgen. Het liefst op HBO-niveau.

De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt voor de Advertentieverkoper. Zijn functie staat op zich en is niet verwant met hogere functies waarnaar men kan doorstromen. Wel kan hij bij een groot bedrijf zich opwerken tot Sales manager of leidinggevende van een Advertentieacquisitiebureau. 

Baankans Advertentieverkoper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Advertentieverkoper worden: Opleidingen tot Advertentieverkoper

Hoe word je een Advertentieverkoper? 

De Advertentieverkoper heeft een MBO/HBO werk- en denkniveau. Hij heeft een commerciële opleiding afgerond. Er zijn verschillende opleidingen van waaruit men als Advertentieverkoper aan de slag kan gaan. Iemand kan besluiten om direct na een basisopleiding zoals commercieel medewerker (MBO) aan het werk te gaan in de advertentieverkoop. Wil de Advertentieverkoper zich echter door ontwikkelen waardoor hij een sterkere positie op de arbeidsmarkt inneemt, dan kan hij een opleiding volgen tot  bijvoorbeeld commercieel medewerker binnendienst (MBO), vertegenwoordiger (MBO) of contactcenter medewerker (MBO). Er zijn ook cursussen te vinden waarin men wordt getraind op het gebied van acquisitie. Wanneer de opleiding commerciële economie (HBO) of marketing & sales (HBO) is afgerond kan de Advertentieverkoper makkelijker aan een baan komen. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Advertentieverkoper

Meer opleidingen Advertentieverkoper

Weet je nog niet of je Advertentieverkoper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Advertentieverkoper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Advertentieverkoper

Met wie werkt een Advertentieverkoper samen? 

De Advertentieverkoper is de schakel tussen de redactie van een magazine en bedrijven. Hij komt in contact met medewerkers van een reclamebureau, commerciële medwerkers van bedrijven en salesmedewerkers. De Advertentieacquisiteur kan mits hij bij een groot bedrijf werkt ook samenwerken met andere verkopers. Bij een grote groep verkopers is de Sales manager zijn leidinggevende. Hij dient bij de Sales manager zijn resultaten te rapporteren. Beroepen als accountmanager, marketing manager, telemarketeer ziet de Advertentieverkoper ook vaak in de branche waar hij werkt. 


 • Redacteur
 • Sales manager
 • Accountmanager
 • Marketing manager
Advertentieverkoper


Organisaties waar een Advertentieverkoper werkzaam is

Waar werkt een Advertentieverkoper meestal? 

De Advertentieverkoper werkt uiteraard voor een profit organisatie. Hij werkt in een commerciële branche en is gebrand op winstbejag. Organisaties waar de Advertentieacquisiteur kan werken zijn: magazines, reclame- of advertentiebureaus, uitgeverijen. 

 

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Advertentieverkoper

Waar kun je het beste werken als Advertentieverkoper? Hieronder vindt je de best door de Advertentieverkoper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Advertentieverkoper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Advertentieverkoper:

Welke competenties heeft een een Advertentieverkoper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Advertentieverkoper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Advertentieverkoper nodig? 

De Advertentieverkoper is zeer klantgericht. Hij komt zelfverzekerd over en weet klanten over te halen advertentieruimte te kopen. De Advertentieacquisiteur denkt commercieel en is gericht op het halen van resultaten en dus winsten. Hij is doelgericht, efficiënt en gedreven (Succesvolle werker).

De Advertentieverkoper is creatief en kan goed babbelen. Hij weet mensen te overtuigen en komt optimistisch over. Hij heeft een positieve uitstraling en is zeer goed in het voeren van gesprekken en het op gang houden van die conversaties. De Advertentieacquisiteur heeft tijdens die gesprekken met potentiële klanten altijd het resultaat voor ogen. Een goede Advertentieverkoper is daarom zeer overtuigend kan goed motiveren en heeft een positieve vibe (Levensgenieter). 

Bekijk de persoonstypen voor Advertentieverkoper


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Advertentieverkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Advertentieverkoper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Advertentieverkoper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Advertentieverkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Advertentieverkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Advertentieverkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Advertentieverkoper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Advertentieverkoper iets voor je?

Zou je graag Advertentieverkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Advertentieverkoper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar