Bouwkundig Tekenaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bouwkundig Tekenaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bouwkundig tekenaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bouwkundig tekenaar wordt.

 

Wat is een Bouwkundig Tekenaar?

Een Bouwkundig Tekenaar vertaalt de visie van een architect naar een werkbare bouwtekening. Deze geldt als basis voor aannemers en ingenieurs om mee te bouwen. De tekening van een Bouwkundig Tekenaar moet dan ook zeer nauwkeurig zijn en alle details moeten er goed in zijn weergegeven. De Bouwkundig Tekenaar gebruikt potlood en papier, maar ook bepaalde software zoals AutoCAD.

Een architect maakt een schets waarop lang niet alle onderdelen van een gebouw precies zijn aangegeven. De Bouwkundig Tekenaar maakt meerdere tekeningen van een constructie, waarmee een totaalbeeld ontstaat waaruit vooral ook de maten van de onderdelen goed af te lezen zijn. Voor de aannemer is het immers niet alleen belangrijk om te weten welk onderdeel op welke plek moet komen, maar ook hoe dik de muren moeten zijn, hoe groot de deuropeningen en alle andere zaken die van belang zijn bij de constructie van een stevig en functioneel bouwwerk.

De Bouwkundig Tekenaar gaat zeer nauwkeurig te werk en combineert de wensen van de architect met de informatiebehoefte van de aannemer of ingenieur. Zo vormt de Bouwkundig Tekenaar de verbinding tussen het creatieve en het praktische. Hierbij heeft hij ook een controlerende rol, zodat er over het project geen misverstanden kunnen ontstaan. Als de Bouwkundig Tekenaar met veel mensen samenwerkt bestaat de kans dat kleine foutjes gemaakt worden, die later grote gevolgen kunnen hebben. Hij zal hier dan ook te allen tijde rekening mee moeten houden bij het creëren van een werkbare bestektekening.Wil je werken als Bouwkundig Tekenaar?

Werk je al als Bouwkundig Tekenaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bouwkundig Tekenaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bouwkundig Tekenaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bouwkundig Tekenaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Architect
  • Ingenieur
  • Bouwkundig Tekenaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

32


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bouwkundig Tekenaar

Wat verdient een Bouwkundig Tekenaar?

Het salaris van een Bouwkundig Tekenaar kan ligt tussen de €1800 en €3500  per maand. Hoe meer men als ontwerper of architect aan een opdracht werkt, des te meer verantwoordelijkheden en hogere inkomsten men kan verwachten. Als men in vast dienstverband werkt zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden over het algemeen goed geregeld, en kan men op zaken zoals vakantiegeld en een pensioensregeling rekenen.

Salarisschaal Bouwkundig Tekenaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bouwkundig Tekenaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Bouwkundig Tekenaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bouwkundig Tekenaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bouwkundig Tekenaar vacatures

Bouwkundig tekenaar, Moerdijk
Raaak personeel
Wat ga je doen Wil jij fulltime aan de slag als bouwkundig tekenaar? Zelfstandig jouw projecten leiden? Een salaris tussen de €2600 en €3200 meteen in dienst bij onze opdrachtgever. …
Bouwkundig Tekenaar
Kracht Recruitment
Als Bouwkundig Modelleur ben je verantwoordelijk voor het maken van tekeningen voor bouwkundige constructies en gebouwen. In deze functie werk je complete gebouwen uit tot een 3D Revit model. Afstemming …
Bouwkundig Tekenaar
Or Quest
WAT GA JE DOEN ALS BOUWKUNDIG TEKENAAR? Onze opdrachtgever is een full service onderneming in de bouw, die al jaren hoogwaardige woonconcepten ontwikkelt. In de functie als Bouwkundig Tekenaar ben …
Revit Modelleur
Eminent Groep
De dag begint met een kop koffie waar je met je team de mogelijke knelpunten en clashes bespreekt. Vervolgens start je de het programma Revit D en begin je te …
Bouwkundig tekenaar (revit)
Continu
Onze opdrachtgever is op zoek naar een bouwkundig tekenaar met ruim jaar werkervaring. Hierbij is het van belang dat je goed uit de weg kan met het programma AutoCAD. Ervaring …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bouwkundig Tekenaar

Wat is de toekomst van Bouwkundig Tekenaar?

Er zijn genoeg mogelijkheden voor een Bouwkundig Tekenaar om aan werk te komen. Verder is het met genoeg ervaring best mogelijk om door te groeien naar een functie als projectleider, architect, of iets dergelijks.

Baankans Bouwkundig Tekenaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

32


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bouwkundig Tekenaar worden: Opleidingen tot Bouwkundig Tekenaar

Wil je bouwkundig tekenaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bouwkundig Tekenaar? 

Een HBO opleiding in Bouwkunde vormt een stevige basis voor werk als Bouwkundig Tekenaar, al is het ook mogelijk om met een MBO of HBO opleiding in creatieve richting of Civiele Techniek en bepaalde cursussen in CAD-tekenen, de benodigde vaardigheden op te doen om als Bouwkundig Tekenaar aan het werk te gaan.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bouwkundig Tekenaar

ARCHICAD
ARCHICAD is een ontwerp- en tekenpakket waarmee u eenvoudig, efficiënt en snel aan alle soorten bouwkundige BIM modellen werkt, van ontwerp tot uitvoering. Voor wie is deze ARCHICAD Basistraining bedoeld? …
Autodesk Revit Basiscursus
Autodesk Revit BasiscursusAutodesk Revit Architecture is dé oplossing voor iedereen die wil ontwerpen volgens BIM methodiek. Wilt u als architect of bouwkundig tekenaar goed leren werken met Revit Architecture …
Meer opleidingen Bouwkundig Tekenaar

Weet je nog niet of je Bouwkundig Tekenaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bouwkundig Tekenaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Bouwkundig Tekenaar

Met wie werkt een Bouwkundig Tekenaar samen? 

De Bouwkundig Tekenaar doet wat de architect of ingenieur vraagt en zal dus veel overleg met hen hebben. Daarnaast kan het zijn dat hij samenwerkt met collega's die andere onderdelen tekenen of de berekeningen aanreiken waarmee de Bouwkundig Tekenaar zijn werk kan doen. Hoewel de Bouwkundig Tekenaar het meeste werk achter de tekentafel ofcomputer doet, is contact en overleg met professionals in het eigen vakgebied vaak essentieel om succesvol te kunnen blijven.


  • Architect
  • Ingenieur
  • Bouwkundig Tekenaar
Bouwkundig Tekenaar


Organisaties waar een Bouwkundig Tekenaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bouwkundig Tekenaar meestal werkt.

Waar werkt een Bouwkundig Tekenaar?

De Bouwkundig Tekenaar werkt doorgaans in dienst bij een architecten- of ingenieursbureau, maar kan ook freelancer of zelfstandig ondernemer worden. Hij werkt dus voor profit instellingen.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Bouwkundig Tekenaar

Waar kun je het beste werken als Bouwkundig Tekenaar? Hieronder vind je de best door de Bouwkundig Tekenaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bouwkundig Tekenaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bouwkundig Tekenaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bouwkundig Tekenaar.

Welke competenties heeft een Bouwkundig Tekenaar nodig?

Een Bouwkundig Tekenaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bouwkundig Tekenaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bouwkundig Tekenaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bouwkundig Tekenaar nodig? 

De Bouwkundig Tekenaar zal de tekening zo perfect mogelijk moeten maken, om fouten in de constructie te voorkomen. Hierbij zal de Bouwkundig Tekenaar zowel aan zijn eigen functioneren als dat van zijn collega's hoge eisen stellen (Perfectionist). Hiernaast is het ook belangrijk dat de Bouwkundig Tekenaar met deadlines om kan gaan en dat hij de wensen van zijn opdrachtgevers zo goed mogelijk weet te vervullen, om zo succesvol te zijn en blijven (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Bouwkundig Tekenaar


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bouwkundig Tekenaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bouwkundig Tekenaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bouwkundig Tekenaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bouwkundig Tekenaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bouwkundig Tekenaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bouwkundig Tekenaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bouwkundig Tekenaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bouwkundig Tekenaar iets voor je?

Zou je graag Bouwkundig Tekenaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bouwkundig Tekenaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bouwkundig Tekenaar

Pierre

Goede informatie,bedankt.Gr

Lolface

Goede inhoud kan me goed helpen bij mijn werkstuk

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar