Manager Reisbureau Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Reisbureau? Lees de functieomschrijving.

Voordat je Reisbureau Manager wordt werk je vaak eerst als reisadviseur. Dat betekent dat je net als andere reisadviseurs in eerste instantie lijndiensttickets, reizen, tripjes, reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen verkoopt. Je doet boekingen en organiseert de vakanties van klanten.

Als je eenmaal de branche een beetje kent kun je als (aankomend) Reisbureau Manager aan de slag. Dat wil zeggen dat je de meer de leidende en organiserende taken van het reisbureau op je zult nemen. De reisadviseurs leggen verantwoording aan je af en jij  legt weer verantwoording af aan de regiomanager.

Als Reisbureau Manager geef je dus leiding aan je afdeling, maar daarnaast stel je ook reizen samen en verkoop je deze. Je oriënteert je op de mogelijke bestemmingen en bedenkt nieuwe reismogelijkheden. Je hebt hierin binnen een kleinere organisatie natuurlijk meer vrijheid dan binnen een grote reisorganisatie waarin veel vanuit een hoofdvestiging wordt beslist. Ook de inkoop van vliegtuigstoelen, hotelbedden en eventuele excursies behoren, afhankelijk van de werkgever, tot je taken.

Wil je werken als Manager Reisbureau?

Werk je al als Manager Reisbureau en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Reisbureau worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Manager Reisbureau, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Manager Reisbureau in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Reisbureau

Wat verdient een Manager Reisbureau?

Het salaris van een Reisbureau Manager ligt meestal ergens tussen de €1600 euro en €2000, maar kent uitschieters tot €7000 bruto per maand. Dit hangt aan de ene kant af van je leeftijd, maar meer nog van je ervaring. Ervaring waar naar wordt gekeken is niet alleen binnen de reisbranche als medewerker op een reisbureau, maar vooral ook als leidinggevende.

Salarisschaal Manager Reisbureau

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Manager Reisbureau

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Reisbureau

Hoe goed is de toekomst voor de Manager Reisbureau? 

Elk reisbureau heeft een Reisbureau Manager nodig. Dit kan zijn wanneer nieuwe bureaus worden opgestart of wanneer doorstroom binnen de organisatie plaatsvindt. De meeste afgestudeerden op het gebied van management van een reisbureau vinden vrij snel een baan, maar vaak ook is dat een functie onder opleidingsniveau.

Vaak start je als niet meteen als Reisbureau Manager, maar begin je in de functie van reisadviseur. Nadat je goed bekend bent met de organisatie en de branche groei je door tot de functie van Reisbureau Manager. Daarna kun je binnen een grotere organisatie ook nog doorgroeien naar de functie van regiomanager en eventueel hogere managementfuncties. Afhankelijk van je wensen, interesses en kennis kan je ook nog aan de slag als sales manager of marketing manager .

Baankans Manager Reisbureau

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager Reisbureau worden: Opleidingen tot Manager Reisbureau

Hoe word je een Manager Reisbureau? 

De meest voor de hand liggende opleiding voor een Reisbureau Manager is (Internationaal)Toeristisch Management of Manager Verkoop Reizen. De HBO opleiding duurt drie jaar en levert je een internationaal erkend diploma op. De MBO opleiding duurt drie tot vier jaar.

Er is binnen de opleiding aandacht voor reizen, bestemmingen en alles wat daarmee te maken heeft, maar ook hoe je leiding moet geven, coördineren, begeleiden en aannemen. Ook het bewaken van de doelstellingen, plannen, marketing en contact onderhouden met klanten zijn onderdeel van de opleiding

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager Reisbureau

Meer opleidingen Manager Reisbureau

Weet je nog niet of je Manager Reisbureau wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager Reisbureau of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Manager Reisbureau

Met wie werkt een Manager Reisbureau samen? 

Een Reisbureau Manager legt bij een grotere keten van reisbureaus verantwoording af aan de regiomanager. Daarnaast geeft hij leiding aan de medewerkers op de wervloer.

Ook moet je soms voor inkoopdoeleinden of in verband met onduidelijkheden of service contact opnemen met diverse andere betrokken organisaties. Dit kunnen vliegtuigmaatschappijen zijn, maar ook reisorganisaties, hotels of andere reisbureaus.


Manager Reisbureau


Organisaties waar een Manager Reisbureau werkzaam is

Waar werkt een Manager Reisbureau meestal? 

De reisbranche is in zijn geheel een profit branche. Als medewerker binnen een dergelijke organisatie, en dus ook als Reisbureau Manager, ben je werkzaam binnen de profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager Reisbureau

Waar kun je het beste werken als Manager Reisbureau? Hieronder vindt je de best door de Manager Reisbureau beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Reisbureau.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Reisbureau:

Welke competenties heeft een een Manager Reisbureau nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Manager Reisbureau

Wat voor persoonlijkheid heb je als Manager Reisbureau nodig? 

Als je werkt in de functie van Reisbureau Manager, moet je leiding kunnen geven aan de mensen op de werkvloer. Een gezonde dosis zelfvertrouwen is hiervoor nodig en het is mooi meegenomen als je van nature enig gezag uitstraalt (Baas).

Een Reisbureau Manager moet gedreven zijn om de financiële targets van het reisbureau te halen en medewerkers hierin ook aansporen. Een doelgerichte werkwijze met daarbij oog voor de praktijk waarin de medewerkers werken en de klanten terecht komen draagt bij aan het succesvol vervullen van de functie van Reisbureau Manager (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Reisbureau


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Manager Reisbureau

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Reisbureau

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Reisbureau

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Reisbureau

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Reisbureau dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Reisbureau belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Reisbureau. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Reisbureau iets voor je?

Zou je graag Manager Reisbureau willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Reisbureau bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Reisbureau

Sophie

@Jan Vaals met jarenlange ervaring (20 jr of meer) zit je echt niet hoger dan 3000 bruto per maand. Maar deze salarissen zullen de huidige starters niet meer gaan halen en zijn ook meer uitzondering. Het is over het algemeen een zeer slecht betaalde baan in tegenstelling tot hetgeen je er voor moet doen. Voor mij reden om er na 15 jaar mee te stoppen.

Chantal

Het werk vind ik wel ontzettend leuk. en een beter betaalde baan ligt ook niet voor het oprapen.Gr.

jan vaals

is het niet zo dat een reisbureau manager, als hij wat meer ervaren is, een stuk meer kan verdienen dan 2000 euro?

lotte

Super handige site dit!

jan vaals

is het niet zo dat een reisbureau manager, als hij wat meer ervaren is, een stuk meer kan verdienen dan 2000 euro?

lotte

Super handige site dit!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar