Modeadviseur worden: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Modeadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Modeadviseur, zoals: "Wat doet een Modeadviseur?", of "Wat verdient een Modeadviseur? of "Hoe word je een Modeadviseur?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Modeadviseur nodig heeft.Wat is een Modeadviseur?

Een Modeadviseur heeft van kleding, schoenen en accessoires zijn beroep gemaakt. Aan de ene kant houdt hij de nieuwe trends in de gaten en aan de andere kant adviseert hij mensen over en bij de aanschaf van nieuwe kleding en accesoires.

Wanneer je een goede Modeadviseur bent weet je precies de trends van het seizoen aan te geven. Je weet welke kleuren, materialen en modellen er wel en niet 'in' zijn. Zijn het bijvoorbeeld de skinnyjeans, de wijde pijpen of de harembroeken. En moeten daar dan schoenen of laarzen met puntneuzen bij of ronde neuzen, een hoge hak of plat. Als Modeadviseur weet je dat allemaal omdat je de modewereld goed in de gaten houdt. Je kunt de verschillende trends en kledingstukken goed combineren.

Daarnaast is een belangrijke taak het adviseren van kopers. Mensen die in de winkel komen en niet alleen willen weten wat in de mode is, maar ook nog wat specifiek bij hen past. Ook daar is een belangrijke taak weggelegd voor de Modeadviseur, die van verschillende losse artikelen een modieuze look maakt voor de klant.

Daarnaast is het je eigen keuze in welk marktsegment je dan aan de slag wilt gaan.

Past het beroep Modeadviseur bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Modeadviseur

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Mode-adviseur


Vacatures Modeadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Modeadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Modeadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Modeadviseur vacatures

Vacature Modeadviseur/ Verkoper
Van Tilburg Mode en Sport BV
Van Tilburg mode en sport in Nistelrode is een Brabants familiebedrijf dat een totaalconcept aan topmerken biedt in mode, sport, accessoires en schoenen en is met een winkeloppervlak van ruim …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Modeadviseur

Wat verdient een Modeadviseur?

Het salaris van een Modeadviseur begint volgens de CAO Detailhandel Mode op €901 (op een leeftijd van 18 jaar) en tot maximaal €2388 bruto per maand.

Wanneer je je taak als Modeadviseur vervult in de hogere segmenten van de modewereld dan zal het salaris zeer waarschijnlijk hoger uitvallen dan het binnen de CAO vastgestelde minimum.

Salarisschaal Modeadviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Modeadviseur

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Modeadviseur


Modeadviseur worden: Opleidingen tot Modeadviseur

Wil je Modeadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Modeadviseur.

Hoe word je een Modeadviseur? 

Om een succesvol Modeadviseur te kunnen worden moet je verder kunnen kijken dan je eigen smaak en wat je zoal hoort en ziet over mode. Je moet over algemene kennis beschikken van de mode door de jaren heen, verschillende stijlen, hoe stijlen ontstaan en groot worden, verschillende merken, motieven om te kopen, kleuren, decoraties en stoffen. Daarnaast kent een modeadviseur alle ins en outs van het volledige assortiment kleding en eventuele accessoires.

Om deze kennis op te doen kun je op MBO niveau een opleiding volgen. Verschillende instanties bieden cursussen aan die je de basiskennis van het adviseren over mode en de mode zelf bijbrengen.

Opleidingen Modeadviseur

Mode Adviseur E-Learning
Een fijne baan in de modebranche met de cursus Modeadviseur? Staat je goedWat is in de mode, wat niet? Heb je modegevoel en wil daarmee aan de slag? Bij voorkeur …
Mode Adviseur E-Learning
Mode Adviseur Thuisstudie
Een fijne baan in de modebranche met de cursus Modeadviseur? Staat je goedWat is in de mode, wat niet? Heb je modegevoel en wil daarmee aan de slag? Bij voorkeur …
Mode Adviseur Thuisstudie
Eigen Kledingzaak Starten E-Learning
Modebewust ondernemen? Wie weet start jij overnegenmaanden een eigen kledingzaakJe houdt van mooie kleding en je hebt gevoel voor mode? De cursus Eigen Kledingzaak Starten is de perfecte start voor …
Eigen Kledingzaak Starten E-Learning
Eigen Kledingzaak Starten Thuisstudie
Modebewust ondernemen? Wie weet start jij overnegenmaanden een eigen kledingzaakJe houdt van mooie kleding en je hebt gevoel voor mode? De cursus Eigen Kledingzaak Starten is de perfecte start voor …
Eigen Kledingzaak Starten ThuisstudieModeadviseur worden: Omscholen tot Modeadviseur

Als je je wilt omscholen tot Modeadviseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Modeadviseur zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Modeadviseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Modeadviseur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Modeadviseur

Als je Modeadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Modeadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Modeadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Modeadviseur?


Competenties en Vaardigheden Modeadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Modeadviseur.

Welke competenties heeft een Modeadviseur nodig?

Een Modeadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Netwerken
Netwerken

Steekwoorden: spontaan, relaties, nieuwe contacten, sociabiliteit

Omschrijving

Deze mensen bouwen relaties en netwerken op met verschillende mensen. En deze netwerken en relaties gebruiken ze om in de toekomst zaken voor elkaar te krijgen. Deze netwerkers zijn vaak in het gezelschap van anderen en leggen vaak gemakkelijk contact met mensen. Ook vinden deze mensen het leuk om nieuwe dingen uit te proberen om op die manier nieuwe contacten te leggen. Ze brengen mensen binnen in hun netwerk met elkaar in contact zodat zij hier hun voordeel mee kunnen doen.

Sterke punten
Deze mensen nemen vaak initiatief op verschillende gebieden. Op een proactieve manier proberen ze nieuwe relaties te leggen. Deze mensen kunnen vaak goed luisteren en zich inleven in andere personen. Deze netwerkers zijn hulpvaardig, spontaan en erg sociaal.

Zwakke punten
Mensen die te graag willen netwerken kunnen ‘gemaakt’ overkomen en opdringerig overkomen. Het lijkt ze niet meer te gaan om de persoon maar puur om hun netwerk uit te breiden. Daarnaast kunnen ze zich ook teveel inleven in anderen. Het lijkt dan of ze zich overal mee willen bemoeien.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Vaardigheden Modeadviseur

 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratie
 • Resultaatgerichtheid
 • Luisteren
 • Kansen zien
 • Contacten leggen
 • Aandacht voor details
 • Methodisch werken
 • Controleren
 • Effectief communiceren
 • Enthousiasme
 • Improvisatie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Modeadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Modeadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Modeadviseur nodig? 

Om helemaal op de hoogte te blijven gaat een Modeadviseur grondig te werk en raadpleegt diverse bronnen. Je hebt een realistische kijk en weet trends uit de modewereld te vertalen naar draagbare outfits voor klanten (Perfectionist).

Je bent voortdurend gespitst op het signaleren van trends. Waarnemen met oog voor detail is dan ook een groot deel van de werkzaamheden van de Modeadviseur. Vooral wanneer een nieuw jaargetijde aanbreekt en verandering van modetrends te zien zal zijn (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Modeadviseur


Eigenschappen Modeadviseur

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Modeadviseur

Wat zijn de baankansen voor een Modeadviseur?

Het aantal vacatures voor verkoopmedewerker, Modeadviseur, assistent filiaalmanager en filiaalmanager is groot genoeg om uiteindelijk hierin een passende baan te vinden. Hoger in de modewereld terecht komen is veel moeilijker omdat daar het aantal banen veel kleiner is en het aanbod van werknemers veel groter.

Wanneer je uitgaat van een start in een combinatiefunctie als verkoopmedewerker en Modeadviseur kun je nog binnen het filiaal opklimmen tot assistent filiaalmanager en filiaalmanager. Daarnaast is het mogelijk bij een grotere keten van modewinkels door te groeien naar rayonmanager en het hogere management. Het daadwerkelijk adviseren op modegebied en dagelijks met mode bezig zijn wordt wel veel minder naarmate je hoger in de organisatie terecht komt.

Een andere optie is het overstappen naar een duurder segment van de markt of het starten van een eigen winkel.

De actuele kans op werk voor een Modeadviseur

Het beroep Modeadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Verkoopmedewerkers detailhandel mode. De kans op werk voor de beroepsfamilie Verkoopmedewerkers detailhandel mode is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Modeadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Modeadviseur

Je kunt als Modeadviseur een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Modeadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Verkoopmedewerkers detailhandel mode. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Modeadviseur

Doorgroei beroepen voor een Modeadviseur

Verkoopspecialist aardappelen, groente en fruit (agf) verkoopspecialist aardappelen, groente en fruit (agf) supermarkt Verkoopmedewerker vis, schaal- en weekdieren verkoopmedewerker vis, schaal- en weekdieren supermarkt Verkoopmedewerker vlees en vleeswaren verkoopmedewerker slagerij verkoopmedewerker vlees en vleeswaren supermarkt Verkoopmedewerker wild en gevogelte verkoopmedewerker wild en gevogelte supermarkt Verkoopmedewerker koosjer slagerij
Verkoopspecialist tabaks- en gemaksartikelen Verkoopspecialist vis, schaal- en weekdieren Verkoopmedewerker delicatessen Verkoopmedewerker alcoholhoudende dranken slijterijmedewerker verkoopmedewerker slijterij Verkoopspecialist vlees en vleeswaren verkoopspecialist vlees en vleeswaren supermarkt verkoopspecialist slagerij Verkoopspecialist wild en gevogelte verkoopspecialist wild en gevogelte supermarkt Verkoopspecialist kaas- en zuivelproducten verkoopspecialist kaas- en zuivelproducten supermarkt Verkoopmedewerker reform- en natuurproducten Verkoopmedewerker supermarkt (houdbare producten) Verkoopmedewerker tabaks- en gemaksartikelen Verkoopmedewerker islamitische slagerij Verkoopspecialist reform- en natuurproducten Verkoopspecialist alcoholhoudende dranken verkoopspecialist slijterij Verkoopspecialist brood, banket, chocolade en suikerwaren verkoopspecialist bakkerij verkoopspecialist banket verkoopspecialist brood verkoopspecialist brood en banket (bake-off) verkoopspecialist brood en banket supermarkt verkoopspecialist chocolade en suikerwaren Verkoopspecialist supermarkt (houdbare producten) Verkoopspecialist delicatessen Verkoopmedewerker aardappelen, groente en fruit (agf) verkoopmedewerker aardappelen, groente en fruit (agf) supermarkt Verkoopmedewerker kaas- en zuivelproducten verkoopmedewerker kaas- en zuivelproducten supermarkt Verkoopmedewerker brood, banket, chocolade en suikerwaren ijscoman verkoopmedewerker banket verkoopmedewerker chocolade, suikerwaren verkoopmedewerker brood en banket supermarkt verkoopmedewerker brood Verkoopspecialist ijzerwaren en gereedschappen commercieel-technisch medewerker verhuur gereedschappen Verkoopspecialist bouwmarkt verkoopspecialist bouwmaterialen verkoopspecialist doe-het-zelf-artikelen Verkoopmedewerker bouwmarkt balieverkoper bouwmaterialen verkoopmedewerker doe-het-zelf-artikelen verkoopmedewerker bouwmaterialen Verkoopmedewerker verf en behang Verkoopspecialist verf en behang Verkoopmedewerker ijzerwaren en gereedschappen medewerker verhuur gereedschappen Verkoopspecialist elektrotechnische artikelen en apparaten verkoopspecialist huishoudelijke apparatuur Verkoopspecialist telecomartikelen Verkoopspecialist audio- en videoapparatuur Verkoopmedewerker telecomartikelen Verkoopspecialist beeld- en geluidsdragers Verkoopmedewerker beeld- en geluidsdragers verkoopmedewerker cd's en dvd's verkoopmedewerker game-shop Verkoopspecialist computers en computerbenodigdheden Verkoopmedewerker elektrotechnische artikelen en apparaten verkoper elektrotechnische artikelen en apparaten verkoopmedewerker huishoudelijke apparatuur Verkoopmedewerker fotografische artikelen Verkoopspecialist fotografische artikelen Verkoopmedewerker audio- en videoapparatuur medewerker verhuur audio- en videoapparatuur Verkoopmedewerker computers en computerbenodigdheden verkoopmedewerker computerhardware, -software en -randapparatuur Verkoopspecialist speelgoed Verkoopmedewerker speelgoed Verkoopspecialist huishoudelijke artikelen en cadeauartikelen verkoopspecialist relatiegeschenken verkoopspecialist souvenirs verkoopspecialist cadeauartikelen verkoopspecialist erotische artikelen verkoopspecialist glas, porselein en aardewerk verkoopspecialist huishoudelijke artikelen Verkoopmedewerker huishoudelijke artikelen en cadeauartikelen verkoopmedewerker huishoudelijke artikelen verkoopmedewerker glas, porselein en aardewerk verkoopmedewerker relatiegeschenken verkoopmedewerker erotische artikelen verkoopmedewerker cadeauartikelen verkoopmedewerker souvenirs Verkoopadviseur woninginrichting verkoopadviseur bedden verkoopadviseur meubels verkoopadviseur verlichtingsartikelen Slaapadviseur Verlichtingsadviseur Verkoopmedewerker woningtextiel en vloerbedekkingen Verkoopadviseur badkamers en sanitair Verkoopadviseur woningtextiel en vloerbedekkingen Verkoopmedewerker keukens Verkoopmedewerker badkamers en sanitair Verkoopmedewerker woninginrichting verkoopmedewerker bedden medewerker verhuur meubels verkoopmedewerker meubels verkoopmedewerker verlichtingsartikelen Verkoopmedewerker parket en laminaat Verkoopadviseur keukens Verkoopadviseur parket en laminaat Verkoopadviseur tractoren, landbouw- en grondverzetmachines Verkoopspecialist muziekinstrumenten en bladmuziek Verkoopspecialist naai- en breimachines Verkoopspecialist handwerkartikelen en fournituren Tweede bloembinder binder/verkoper bloemendetailhandel binder/verkoper tuincentrum medewerker snijbloemen (bloemendetailhandel) tweede bloembinder tuincentrum Junior verkoopadviseur bedrijfsauto's Medewerker tuincentrum medewerker buitenplanten (tuincentrum) medewerker binnenplanten (tuincentrum) medewerker kamerplanten (tuincentrum) medewerker bomen en heesters (tuincentrum) medewerker vaste planten (tuincentrum) medewerker vijverartikelen (tuincentrum) medewerker tuinonderhoud en gereedschap (tuincentrum) Verkoopspecialist juwelen en uurwerken verkoopspecialist uurwerken verkoopspecialist juwelen Verkoopspecialist boten en jachten Verkoopmedewerker bloemen en planten Verkoopspecialist gedenkstenen Verkoopmedewerker gedenkstenen Verkoopspecialist dieren en dierartikelen verkoopspecialist dierenspeciaalzaak Verkoopspecialist rijwielen Verkoopspecialist sport- en kampeerartikelen verkoopspecialist kampeerartikelen verkoopspecialist sportartikelen verkoopspecialist watersportartikelen Medewerker Watersportwinkel Verkoopspecialist autoaccessoires Verkoopspecialist boeken, tijdschriften en kantoorartikelen verkoopspecialist boeken verkoopspecialist kantoorartikelen Verkoopmedewerker tweedehandsartikelen medewerker kringloopwinkel Verkoopspecialist drogisterijartikelen verkoopspecialist drogisterij Winkelbediende stomerij / wasserij Verkoopmedewerker handwerkartikelen en fournituren Verkoopspecialist cosmetica en parfums Verkoopmedewerker zorgartikelen en -hulpmiddelen medewerker verhuur zorgartikelen en -hulpmiddelen verkoopmedewerker thuiszorgwinkel verkoopmedewerker zorgartikelen hoorzorgmedewerker hoorzorgconsulent Adaptatieadviseur Verkoopspecialist tweedehandsartikelen Baliemedewerker videotheek videotheekmedewerker uitleenmedewerker videotheek Verkoopadviseur aanhangwagens Verkoopadviseur bedrijfsauto's Verkoopmedewerker autoaccessoires Junior verkoopadviseur personenauto's Verkoopmedewerker caravans Verkoopspecialist caravans Verkoopmedewerker boten verkoopmedewerker scheepsbenodigdheden Junior verkoopadviseur tractoren, landbouw- en grondverzetmachines Verkoopmedewerker aanhangwagens medewerker verhuur aanhangwagens Verkoopmedewerker drogisterijartikelen drogisterijmedewerker verkoopmedewerker drogisterij Verkoopspecialist optiek Junior verkoopadviseur motorfietsen Verkoopadviseur motorfietsen Verkoopadviseur personenauto's Verkoopspecialist zorgartikelen en -hulpmiddelen verkoopspecialist hoorapparaten verkoopspecialist thuiszorgwinkel verkoopspecialist zorgartikelen Verkoopmedewerker naai- en breimachines Verkoopspecialist antiek en kunstartikelen Eerste bloembinder eerste bloembinder tuincentrum meester bloembinder eerste binder/verkoper bloemendetailhandel eerste binder/verkoper tuincentrum binder/in- en verkoper bloemendetailhandel bloemsierkunstenaar arrangeur/decorateur bloemendetailhandel binder/in- en verkoper tuincentrum bloemenarrangeur bloemendecorateur Verkoopmedewerker boeken, tijdschriften en kantoorartikelen krantenverkoper tijdschriftenverkoper verkoopmedewerker kantoorartikelen verkoopmedewerker boeken Verkoopmedewerker juwelen en uurwerken verkoopmedewerker juwelen verkoopmedewerker uurwerken Verkoopmedewerker rijwielen medewerker verhuur rijwielen Verkoopmedewerker dieren en dierartikelen verkoopmedewerker dierenspeciaalzaak Verkoopmedewerker muziekinstrumenten en bladmuziek Verkoopmedewerker antiek en kunstartikelen Verkoopmedewerker cosmetica en parfums Verkoopmedewerker optiek Verkoopmedewerker sport- en kampeerartikelen medewerker verhuur sport- en recreatieartikelen verkoopmedewerker sportartikelen verkoopmedewerker watersportartikelen verkoopmedewerker kampeerartikelen
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Modeadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Modeadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Modeadviseur?

De verkoop van kleding en accesoires en daarbij adviseren en dus de functie van Modeadviseur is duidelijk onderdeel van de profit sector. Het aanbieden van dit product en de dienst is tenslotte bedoelt om winst te maken.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Netwerk Modeadviseur

Met wie werkt een Modeadviseur samen? 

Afhankelijk van je functieomschrijving en werkplek kun je met verschillende mensen te maken krijgen. Een Modeadviseur heeft natuurlijk altijd aan de ene kant contacten met de mensen die hij adviseert gegeven en aan de andere kant met mensen uit de modewereld om trends in de gaten te houden. Daarnaast kan het zijn dat je binnen een winkelfiliaal samenwerkt met andere adviseurs of verkoopmedewerkers en dat je valt onder een assistent manager en een manager. Je kunt ook zelf een van deze laatste twee functies vervullen en leiding geven aan verkooppersoneel.

Tevens afhankelijk van je takenpakket als Modeadviseur is of je contacten onderhoudt met leveranciers die de kleding en accesoires voor de winkel aanleveren.


 • Modeadviseur
 • Verkoopmedewerker
 • Klant
 • Leverancier
 • Filiaalmanager
Modeadviseur

Interview met een Modeadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Modeadviseur:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Modeadviseur verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Modeadviseur?

De beroepen die verwant zijn aan Modeadviseur zijn:
Filiaalmanager
Salaris: €1755 tot €4166
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Assistent filiaalmanager
Salaris: €1260 tot €2000
Opleiding: MBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Modeadviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Modeadviseur
 • Verkoopmedewerker
 • Klant
 • Leverancier
 • Filiaalmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €900 tot €2388

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1Ga direct naar