Modeadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Modeadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep modeadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je modeadviseur wordt.

 

Wat is een Modeadviseur?

Een Modeadviseur heeft van kleding, schoenen en accessoires zijn beroep gemaakt. Aan de ene kant houdt hij de nieuwe trends in de gaten en aan de andere kant adviseert hij mensen over en bij de aanschaf van nieuwe kleding en accesoires.

Wanneer je een goede Modeadviseur bent weet je precies de trends van het seizoen aan te geven. Je weet welke kleuren, materialen en modellen er wel en niet 'in' zijn. Zijn het bijvoorbeeld de skinnyjeans, de wijde pijpen of de harembroeken. En moeten daar dan schoenen of laarzen met puntneuzen bij of ronde neuzen, een hoge hak of plat. Als Modeadviseur weet je dat allemaal omdat je de modewereld goed in de gaten houdt. Je kunt de verschillende trends en kledingstukken goed combineren.

Daarnaast is een belangrijke taak het adviseren van kopers. Mensen die in de winkel komen en niet alleen willen weten wat in de mode is, maar ook nog wat specifiek bij hen past. Ook daar is een belangrijke taak weggelegd voor de Modeadviseur, die van verschillende losse artikelen een modieuze look maakt voor de klant.

Daarnaast is het je eigen keuze in welk marktsegment je dan aan de slag wilt gaan.Wil je werken als Modeadviseur?

Werk je al als Modeadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Modeadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Modeadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Modeadviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Modeadviseur
 • Verkoopmedewerker
 • Klant
 • Leverancier
 • Filiaalmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €720 tot €2090

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Modeadviseur

Wat verdient een Modeadviseur?

Het is moeilijk te zeggen wat een Modeadviseur precies verdient. Vaak is het zo dat mensen reeds werkzaam zijn in de detailhandel wanneer ze een cursus voor Modeadviseur gaan volgen. Het gevolg is dat je dan in aanmerking komt voor een toeslag op je basissalaris. Deze toeslag is voor Modeadviseurs conform CAO mode- en sportdetailhandel, en bedraagt rond de €35 per maand. Het garantieloon uit de CAO inclusief deze toeslag komt dan uit op ongeveer €720 (op een leeftijd van 18 jaar) en tot maximaal €2090.

Wanneer je je taak als Modeadviseur vervult in de hogere segmenten van de modewereld dan zal het salaris zeer waarschijnlijk hoger zijn.

Salarisschaal Modeadviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Modeadviseur

Er zijn geen vacatures Modeadviseur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Modeadviseur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Modeadviseur in werkt

Bekijk werken in Fashion & Styling

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Modeadviseur

Wat is de toekomst van Modeadviseur?

Het aantal vacatures voor verkoopmedewerker, Modeadviseur, assistent filiaalmanager en filiaalmanager is groot genoeg om uiteindelijk hierin een passende baan te vinden. Hoger in de modewereld terecht komen is veel moeilijker omdat daar het aantal banen veel kleiner is en het aanbod van werknemers veel groter.

Wanneer je uitgaat van een start in een combinatiefunctie als verkoopmedewerker en Modeadviseur kun je nog binnen het filiaal opklimmen tot assistent filiaalmanager en filiaalmanager. Daarnaast is het mogelijk bij een grotere keten van modewinkels door te groeien naar rayonmanager en het hogere management. Het daadwerkelijk adviseren op modegebied en dagelijks met mode bezig zijn wordt wel veel minder naarmate je hoger in de organisatie terecht komt.

Een andere optie is het overstappen naar een duurder segment van de markt of het starten van een eigen winkel.

Baankans Modeadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Modeadviseur worden: Opleidingen tot Modeadviseur

Wil je modeadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Modeadviseur? 

Om een succesvol Modeadviseur te kunnen worden moet je verder kunnen kijken dan je eigen smaak en wat je zoal hoort en ziet over mode. Je moet over algemene kennis beschikken van de mode door de jaren heen, verschillende stijlen, hoe stijlen ontstaan en groot worden, verschillende merken, motieven om te kopen, kleuren, decoraties en stoffen. Daarnaast kent een modeadviseur alle ins en outs van het volledige assortiment kleding en eventuele accessoires.

Om deze kennis op te doen kun je op MBO niveau een opleiding volgen. Verschillende instanties bieden cursussen aan die je de basiskennis van het adviseren over mode en de mode zelf bijbrengen.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Modeadviseur

Mode Adviseur E-Learning
Een fijne baan in de modebranche met de cursus Modeadviseur? Staat je goedWat is in de mode, wat niet? Heb je modegevoel en wil daarmee aan de slag? Bij voorkeur …
Mode Adviseur Thuisstudie
Een fijne baan in de modebranche met de cursus Modeadviseur? Staat je goedWat is in de mode, wat niet? Heb je modegevoel en wil daarmee aan de slag? Bij voorkeur …
Eigen Kledingzaak Starten Thuisstudie
Modebewust ondernemen? Wie weet start jij overnegenmaanden een eigen kledingzaakJe houdt van mooie kleding en je hebt gevoel voor mode? De cursus Eigen Kledingzaak Starten is de perfecte start voor …
Eigen Kledingzaak Starten E-Learning
Modebewust ondernemen? Wie weet start jij overnegenmaanden een eigen kledingzaakJe houdt van mooie kleding en je hebt gevoel voor mode? De cursus Eigen Kledingzaak Starten is de perfecte start voor …
Meer opleidingen Modeadviseur

Weet je nog niet of je Modeadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Modeadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Modeadviseur

Met wie werkt een Modeadviseur samen? 

Afhankelijk van je functieomschrijving en werkplek kun je met verschillende mensen te maken krijgen. Een Modeadviseur heeft natuurlijk altijd aan de ene kant contacten met de mensen die hij adviseert gegeven en aan de andere kant met mensen uit de modewereld om trends in de gaten te houden. Daarnaast kan het zijn dat je binnen een winkelfiliaal samenwerkt met andere adviseurs of verkoopmedewerkers en dat je valt onder een assistent manager en een manager. Je kunt ook zelf een van deze laatste twee functies vervullen en leiding geven aan verkooppersoneel.

Tevens afhankelijk van je takenpakket als Modeadviseur is of je contacten onderhoudt met leveranciers die de kleding en accesoires voor de winkel aanleveren.


 • Modeadviseur
 • Verkoopmedewerker
 • Klant
 • Leverancier
 • Filiaalmanager
Modeadviseur


Organisaties waar een Modeadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Modeadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Modeadviseur?

De verkoop van kleding en accesoires en daarbij adviseren en dus de functie van Modeadviseur is duidelijk onderdeel van de profit sector. Het aanbieden van dit product en de dienst is tenslotte bedoelt om winst te maken.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Modeadviseur

Waar kun je het beste werken als Modeadviseur? Hieronder vind je de best door de Modeadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Modeadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Modeadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Modeadviseur.

Welke competenties heeft een Modeadviseur nodig?

Een Modeadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Modeadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Modeadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Modeadviseur nodig? 

Om helemaal op de hoogte te blijven gaat een Modeadviseur grondig te werk en raadpleegt diverse bronnen. Je hebt een realistische kijk en weet trends uit de modewereld te vertalen naar draagbare outfits voor klanten (Perfectionist).

Je bent voortdurend gespitst op het signaleren van trends. Waarnemen met oog voor detail is dan ook een groot deel van de werkzaamheden van de Modeadviseur. Vooral wanneer een nieuw jaargetijde aanbreekt en verandering van modetrends te zien zal zijn (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Modeadviseur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Modeadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Modeadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Modeadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Modeadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Modeadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Modeadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Modeadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Modeadviseur iets voor je?

Zou je graag Modeadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Modeadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Modeadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar