Onderofficier Logistiek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier Logistiek? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Logistiek heeft een afwisselende baan. De Onderofficier zal binnen een logistieke eenheid leiding geven aan een team soldaten/matrozen onder leiding van een Officier Logistiek. Binnen de toegewezen taken krijgt de Onderofficier de vrijheid zelf een plan op te stellen, dit te organiseren en uit te voeren. Binnen deze eenheid draagt de Onderofficier zorg voor de sfeer op de werkplek, de controle van het afgeleverde werk door zijn team en het werk- en denkniveau van de teamleden door het organiseren van opleidingen en oefeningen. De Onderofficier is enerzijds het verlengde van de Officier richting de manschappen wat betreft het controleren en sturing geven tijdens het werk en is anderzijds het verlengde van de manschappen richting de Officieren wat betreft het geven van adviezen en rapportages.

De Onderofficier Logistieke Verzorging houdt zich bezig met het verzorgen van voedsel (koks, bediening en bakkers) of het wassen van vuil goed.

De Onderofficier Logistiek Goederenbeheer zorgt ervoor dat alle voorraden op het beoogde niveau blijven. Zo worden goederen vervoerd en magazijnen gecontroleerd.

De Onderofficier Logistieke Administratie houdt zich bezig met het betalen van salarissen, het opstellen/opsturen van brieven, het vastleggen wie op welk moment verlof krijgt en het verzorgen van de post.

Als militair heb je een verantwoordelijke functie. De Onderofficier dient zich representatief te gedragen om als voorbeeld voor zijn manschappen te dienen en om de Krijgsmacht haar goede naam te laten behouden binnen de samenleving. Defensie stelt dan ook als eis dat de (toekomstige) Onderofficier geen strafblad, verslavingen, geldproblemen of andere zaken die de pretentie van belangenverstrellingen met zich mee zouden kunnen brengen, heeft.

De Onderofficier Logistiek moet rekening houden met onregelmatige diensten en de mogelijkheid op internationale oefeningen en missies uitgezonden te worden.

Wil je werken als Onderofficier Logistiek?

Werk je al als Onderofficier Logistiek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier Logistiek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier Logistiek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Onderofficier Logistiek in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Officier Logistiek
 • Reguliere eenheden
 • Logistiek Medewerkers Bondgenoten
 • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1197 tot €2927

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Logistiek

Wat verdient een Onderofficier Logistiek?

De Onderofficier Logistiek gaat vanaf het moment dat hij begint aan de opleiding loon ontvangen. Aanvankelijk heeft de toekomstige Onderofficier nog een relatief lage rang, waarnaar hij betaald krijgt, waardoor hij nog niet het volledige onderofficiersloon ontvangt. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Bij de vaststelling van het loon wordt er rekening gehouden met leeftijd en werkervaring. Het loon zal tussen de €1197 en €2927 bruto per maand liggen.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht, Luchtmacht of Marine na afronding van de opleiding tot Onderofficier Logistiek een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Onderofficier Logistiek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderofficier Logistiek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier Logistiek

Hoe goed is de toekomst voor de Onderofficier Logistiek? 

De Onderofficier Logistiek kan na het afronden van een dienstperiode bijtekenen voor een zelfde functie binnen de logistiek van Defensie of doorgroeien naar hogere (Onder)Officiersfuncties. Wanneer men voor de Officier Logistiek door wil gaan, dient er wel voldaan te worden aan de gestelde instroomeisen. Deze opleidingen kunnen wel behaald worden op kosten van Defensie.

Tevens is het mogelijk om binnen Defensie voor een ander onderdeel te gaan werken. Hiervoor dient wel opnieuw gesolliciteerd te worden, maar tijdens de opleiding worden er dan vrijstellingen toegekend.

Buiten de organisatie van de Krijgsmacht is het mogelijk om een logistieke functie te gaan bekleden bij de overheid of binnen het bedrijfsleven. Zo zou het bij een aparte logistieke afdeling van een multinational kunnen zijn, maar ook bij een organisatie als de NS, de Post of Energiemaatschappij.

Momenteel hebben de verschillende krijgsmachtsonderdelen nog vacatures open staan.

Baankans Onderofficier Logistiek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier Logistiek worden: Opleidingen tot Onderofficier Logistiek

Hoe word je een Onderofficier Logistiek? 

Om Onderofficier Logistiek te worden, dient de gegadigde allereerst te kiezen voor een krijgsmachtsonderdeel: De Landmacht, Luchtmacht of Marine. Elk onderdeel kent eigen instroomeisen.

Bij de Marine zijn er drie functies in de logistiek (Verzorging, Administratie en Goederenbeheer). Voor de Verzorging dient men te beschikken over een MBO niveau-3 diploma in een verzorgende richting (kok, gastvrouw/heer, bakker of facilitair management). Voor Administratie dient men een diploma HAVO of MBO niveau-3 of 4 te bezitten in de richting Administratie en Economie. Voor Goederenbeheer dient men te beschikken over een diploma MBO niveau-3 of 4 in een handelsrichting of logistiek.

Bij de Landmacht (Logistiek, militaire administratie) dient men in het bezit te zijn van een MBO niveau-3 diploma in een administratieve richting, een VMBO- TL/GL/KBGL in de richting Handel en Administratie of een VMBO niveau-2 met succesvol afgelegde functie binnen de logistiek van de Landmacht, pychologische test en positief advies van de (voormalig)commandant.

Bij de Luchtmacht dient men te beschikken over een diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar buitenlands diploma met Engels en Nederlands of Nederlands als tweede taal op niveau 3.

Na afronding van de opleiding, die ca. twee jaar duurt, geldt er een dienverplichting van vier jaar bij het werkgevende krijgsmachtsonderdeel.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderofficier Logistiek

Meer opleidingen Onderofficier Logistiek

Weet je nog niet of je Onderofficier Logistiek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderofficier Logistiek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderofficier Logistiek

Met wie werkt een Onderofficier Logistiek samen? 

Binnen de logistieke afdeling van de Luchtmacht, Landmacht of Marine zal er in teamverband worden gewerkt. De Onderofficier is de schakel tussen de opdrachten van de Officier en de uitvoering daarvan door de manschappen. De Onderofficier voorziet de Officier van advies (zij werken op den duur langer binnen de logistiek dan de pelotonscommandanten) en stuurt en controleert de manschappen. Wanneer er wordt deelgenomen aan oefeningen en missies zal er sprake zijn van contact met logistieke bondgenoten, bij het verzorgen van de benodigde voorzieningen. Tijdens het daadwerkelijk uitvoeren van de taken zal er ook contact zijn met de reguliere eenheden, aangezien de logistiek is ingesteld op de ondersteuning van deze eenheden.

Wanneer de Onderofficier uitgezonden wordt op oefening of missie kan er contact zijn metde burgerof met de vijand.


 • Officier Logistiek
 • Reguliere eenheden
 • Logistiek Medewerkers Bondgenoten
 • Burger
Onderofficier Logistiek


Organisaties waar een Onderofficier Logistiek werkzaam is

Waar werkt een Onderofficier Logistiek meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier Logistiek, zal de gegadigde geplaatst worden bij een eenheid van het gekozen krijgsmachtsonderdeel.

De Onderofficier bij de Marine wordt werkzaam aan boord van een schip of bij een onderdeel aan land. Binnen de dienstperiode zal dit wisselen.

De Onderofficier bij de Landmacht wordt geplaatst bij de 13e of 43e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot of Havelte, het Operationeel Ondersteuningscommando Land in Apeldoorn of 't Harde of bij de 11e Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen.

De Onderofficier Luchtmacht wordt geplaatst bij een operationeel squadron of luchtmachtbasis.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier Logistiek

Waar kun je het beste werken als Onderofficier Logistiek? Hieronder vindt je de best door de Onderofficier Logistiek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier Logistiek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier Logistiek:

Welke competenties heeft een een Onderofficier Logistiek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Onderofficier Logistiek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Onderofficier Logistiek nodig? 

De Onderofficier Logistiek is een Loyalist en een Waarnemer.

Tijdens de werkzaamheden kan de Onderofficier zijn loyaliteit, zorgzaamheid, verantwoordelijkheid, volharding, objectiviteit en scherpzinnigheid gebruiken om te zorgen dat de operationele eenheden zullen beschikken over de juiste benodigdheden. De Onderofficier heeft een innerlijke drang naar veiligheid en kan dit binnen zijn functie bij Defensie nastreven.

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Logistiek


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderofficier Logistiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier Logistiek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier Logistiek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier Logistiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier Logistiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier Logistiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier Logistiek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier Logistiek iets voor je?

Zou je graag Onderofficier Logistiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier Logistiek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier Logistiek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar