Scrummaster Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Scrummaster? Lees de functieomschrijving.

Een Scrummaster is iemand die optreedt als ‘facilitator’ bij het ontwikkelen van software.
 
Scrum is een methode om in teamverband op een snelle, effectieve manier software te ontwikkelen. Deze methode wordt ingezet als de klant nog niet goed weet wat hij precies wil. Aan de hand van een prototype geeft de klant aan wat hij goed vindt en wat niet. Zo komen de gebruiker en de softwareontwikkelaars erachter wat de eisen zijn aan het product.
 
De Scrummaster begeleidt het team, de klant en de stakeholders tijdens verschillende meetings over de te ontwikkelen software. Hij zorgt ervoor dat het team niets in de weg staat om goed werk te kunnen verrichten. Eventuele facilitaire problemen lost de Scrummaster op. Hij of zij beschermt het team tegen externe invloeden en zorgt ervoor dat iedereen zich aan de regels houdt. Uiteindelijk zorgt hij ervoor dat de software correct wordt geïmplementeerd.
 
Aan het einde evalueren het team en de Scrummaster het project. Hoe is alles verlopen en welke verbeteringen kunnen worden doorgevoerd? 
 

Wil je werken als Scrummaster?

Werk je al als Scrummaster en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Scrummaster worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Scrummaster, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Scrummaster in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Software-ontwikkelaars
  • Klanten
  • Stakeholders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Scrummaster

Wat verdient een Scrummaster?

Een Scrummaster kan een salaris van €3500,- tot €6500,- bruto per maand verwachten. Natuurlijk is het bedrag afhankelijk van de functie (junior of senior), zijn precieze verantwoordelijkheden en zijn ervaring en leeftijd.
 
Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen o.a. scholingsmogelijkheden, een dertiende maand en een bedrijfsauto behoren.
 

Salarisschaal Scrummaster

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Scrummaster

Op zoek naar een nieuwe baan als Scrummaster? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Scrummaster. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Scrummaster vacatures

Projectmanager/ Scrummaster
Eleven
Eleven is op zoek naar een Projectmanager/Scrummaster voor kwalitatief sterk projectmanagement zodat we projecten binnen gezamenlijke doelstelling, budget en planning kunnen realiseren. Wie is Eleven? Een krachtig, enthousiast en oplossingsgericht …
Scrummaster NS-Station IT Retail - Utrecht
NS
Daarom kies je voor deze vacature van Scrum master bij NS  Je bent de verbindende schakel in het ontwikkelproces van de teams Je zorgt er voor dat de teams optimaal …
Scrummaster
Improvement
Improvement is een jonge dynamische werkgever en constant op zoek naar medewerkers Jouw rol Naast de eisen behorend bij de functies Testspecialist, Testcoordinator, Testmanager, Testconsultant en Scrummaster stellen wij hoge …
ScrumMaster | Developer
ANWB
Durf jij je IT-kennis als ScrumMaster in te zetten om samen met je team de digitale mobiliteit van onze 4,5 miljoen leden optimaal te houden? Waar je aan werkt Je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Scrummaster

Hoe goed is de toekomst voor de Scrummaster? 
Het arbeidsmarktperspectief voor een Scrummaster is gemiddeld. Er staan niet erg veel vacatures online. Echter, voor nieuwe software is veel belangstelling, met name bij grote bedrijven.
 
Bij goed functioneren en voldoende ervaring kan de Scrummaster steeds uitdagendere projecten krijgen. Ook zal hij voor steeds meer dingen verantwoordelijk zijn.
 

Baankans Scrummaster

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Scrummaster worden: Opleidingen tot Scrummaster

Hoe word je een Scrummaster? 

Als je Scrummaster wil worden, kun je Projectmanagement studeren. Dit is een HBO-studie. Er bestaan tevens specifieke Scrum-trainingen van een aantal dagen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Scrummaster

Certified ScrumMaster (CSM)
In deze Certified ScrumMaster (CSM) training / cursus leert u werken met de verschillende Agile en Scrum methodieken en krijgt u inzicht in de voordelen die Agile en Scrum bieden …
Scrummaster Online Training
Veel organisaties zijn op zoek naar methodes om efficiënter en effectiever te werken. Scrum is een Agile methode welke volledig gericht is op een efficiëntere samenwerking en een hogere klanttevredenheid. …
[PSM] Professional Scrum Master training*
Scrummen betekent kleine stapjes nemen om samen met gebruikers/klant duidelijkheid te krijgen over een “good enough” oplossing. Kleine stapjes betekent snel kunnen bijsturen en verandering kunnen meenemen zodat na een …
Scrum Master training in één dag (PSM1)*
Scrummen betekent kleine stapjes nemen om samen met gebruikers/klant duidelijkheid te krijgen over een “good enough” oplossing. Kleine stapjes betekent snel kunnen bijsturen en verandering kunnen meenemen zodat na een …
Certified Scrum Master training, in één dag (PSM1)
Scrummen betekent kleine stapjes nemen om samen met gebruikers/klant duidelijkheid te krijgen over een “good enough” oplossing. Kleine stapjes betekent snel kunnen bijsturen en verandering kunnen meenemen zodat na een …
Meer opleidingen Scrummaster

Weet je nog niet of je Scrummaster wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Scrummaster of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Scrummaster

Met wie werkt een Scrummaster samen? 

De Scrummaster werkt samen met een team software-ontwikkelaars. Ook voert hij gesprekken met klanten en eventuele stakeholders.


  • Software-ontwikkelaars
  • Klanten
  • Stakeholders
Scrummaster


Organisaties waar een Scrummaster werkzaam is

Waar werkt een Scrummaster meestal? 

Over het algemeen werkt een Scrummaster bij een bedrijf dat geld wil verdienen. Het doel is om softwareprogramma’s te verkopen. Hij is dus werkzaam in de profit-sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Scrummaster

Waar kun je het beste werken als Scrummaster? Hieronder vindt je de best door de Scrummaster beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Scrummaster.

Competenties, Skills en Vaardigheden Scrummaster:

Welke competenties heeft een een Scrummaster nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Scrummaster

Wat voor persoonlijkheid heb je als Scrummaster nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Scrummaster zijn Baas en Waarnemer.
 
De Scrummaster staat stevig in zijn schoenen. Hij heeft zijn mening paraat en durft mensen ergens op aan te spreken. Hij is loyaal aan de mensen onder hem en is resultaatgericht. Ook is hij vriendelijk (Baas).
 
Bovendien observeert hij goed. Hij ziet wat er goed gaat en wat niet. Vervolgens draagt hij oplossingen aan (Waarnemer).
 

Bekijk de persoonstypen voor Scrummaster


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Scrummaster

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Scrummaster

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Scrummaster

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Scrummaster

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Scrummaster dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Scrummaster belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Scrummaster. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Scrummaster iets voor je?

Zou je graag Scrummaster willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Scrummaster bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Scrummaster

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar