Stagiare Makelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stagiare Makelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stagiare makelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stagiare makelaar wordt.

 

Wat is een Stagiare Makelaar?

 

Als makelaar ben je eigenlijk een tussenpersoon. Je bemiddelt bij de koop en verkoop, huur en verhuur van huizen, kantoren, andere onroerende zaken maar bijvoorbeeld ook roerende zaken en verzekeringen. Je regelt contracten en (ver)koopafspraken en een groot deel van je werk bestaat uit het zoeken van een geschikte partij en dat bepaalde goed mee te verhandelen. Je bent werkzaam volgens een overeenkomst van bemiddeling en je verzorgt alle zaken van opname tot aan de overdracht door de notaris.Van de klant krijg je voor deze werkzaamheden een courtag(een afgesproken percentage) van rond de 1-2% van de uiteindelijke verkoopprijs van het goed. Als stagaire makelaar assisteer je de makelaar in al deze bovengenoemde werkzaamheden. Je bent eigenlijk een makelaar in opleiding. Vaak doe je ook nog veel andere administratieve werkzaamheden zoals het verzamelen van informatie over het pand dat je gaat verkopen of aankopen. Je loopt veel mee met de makelaar om te zorgen dat je alle kneepjes van het vak leert kennen.Wil je werken als Stagiare Makelaar?

Werk je al als Stagiare Makelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stagiare Makelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Stagiare Makelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stagiare Makelaar in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Makelaardij
  • Vastgoed

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stagiare Makelaar

Wat verdient een Stagiare Makelaar?

Het salaris als stagiare makelaar is vooral afhankelijk van het makelaarskantoor waarvoor je werkzaam bent. Hierdoor kun je dus weinig met zekerheid zeggen over het salaris van een stagiare makelaar. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook die zijn namelijk sterk afhankelijk van het makelaarskantoor waarvoor je werkzaam bent.

Salarisschaal Stagiare Makelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Stagiare Makelaar

Er zijn geen vacatures Stagiare Makelaar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Stagiare Makelaar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Stagiare Makelaar in werkt

Bekijk werken in Vastgoed & Makelaardij

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stagiare Makelaar

Wat is de toekomst van Stagiare Makelaar?

 

Het arbeidsmarktperspectief van een stagiare makelaar is sterk afhankelijk van de woningmarkt. Gaat het namelijk goed met de woningmarkt dan zal er veel vraag zijn naar makelaars en vaak ook meer stagiare makelaars. Als het slecht gaat met de woningmarkt zal dit juist het tegenovergestelde zijn. Dit heeft natuurlijk ook weer te maken met de economische situatie. Als stagiare makelaar zijn de doorgroeimogelijkheden ook niet heel erg breed, want je enige doorgroeimogelijkheid is het beroep van makelaar, nadat je jouw makelaarsopleiding hebt afgerond.

 

Baankans Stagiare Makelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Stagiare Makelaar worden: Opleidingen tot Stagiare Makelaar

Wil je Stagiare Makelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Stagiare Makelaar.

Hoe word je een Stagiare Makelaar? 

Als stagiare makelaar volg je de opleiding tot makelaar al. Stagiare zijn is namelijk een onderdeel van de opleiding. Omdat vanaf 2001 de titelbescherming en beediging voor makelaar zijn afgeschaft mag iedereen zich sindsdien makelaar of taxateur noemen. Dit betekent dat er niet echt meer strenge eisen zijn om makelaar te worden. Je volgt in principe de HBO opleiding Vastgoed en Makelaardij of Management Economie en Recht(MER). Hierna kun je als makelaar aan de slag. In plaats van de titelbescherming en beediging hebben verschillende organisaties op het gebied van makelaardij concurrerende certificeringsregelingen ontwikkeld om toch de kwaliteit van de makelaardij te garanderen. Per certificeringsregeling gelden bepaalde opleidingseisen voor de toelating en bepaalde eisen met betrekking tot de permanente educatie.

Stichting VastgoedCert bepaald bijvoorbeeld aan welke vakbekwaamheidseisen makelaars moeten voldoen om een certificaat van de stichting te kunnen krijgen. Als je als makelaar ingeschreven bent bij de Stichting Certificering VBO Makelaars dan moet je voldoen aan actuele eisen met betrekking tot kennis, inzicht, vaardigheden en beroepshouding. Hiervoor moet je dan wel examens afleggen en moet je voortdurent bijblijven en studiepunten blijven halen, dit komt dus neer op een permanente educatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Stagiare Makelaar

Er zijn geen opleidingen Stagiare Makelaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Stagiare Makelaar in werkt

Bekijk alle opleidingen Vastgoed & Makelaardij

Omscholen of doorgroeien tot Stagiare Makelaar

Als je Stagiare Makelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stagiare Makelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Stagiare Makelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Stagiare Makelaar?

Competenties en Vaardigheden Stagiare Makelaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Stagiare Makelaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Stagiare Makelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Stagiare Makelaar

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Stagiare Makelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Stagiare Makelaar. Als Stagiare Makelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Stagiare Makelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Stagiare Makelaar

Vakkennis voor een Stagiare Makelaar

Het is voor een Stagiare Makelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Stagiare Makelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Stagiare Makelaar


Werkervaring Stagiare Makelaar

Het is voor een startend Stagiare Makelaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Stagiare Makelaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Makelaar, Makelaarsassistent, Secretaresse Makelaardij .

Iets anders leren?

Is Stagiare Makelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Stagiare Makelaar

Met wie werkt een Stagiare Makelaar samen? 

 

Als stagiare makelaar sta je veel in contact met de klanten. Ook heb je contact met taxateurs, bouwinspecteurs maar ook personen uit het verzekeringswezen. Je staat als stagiare makelaar natuurlijk ook vaak in contact met andere medewerkers van het makelaarskantoor en het meest zul je uiteindelijk in contact staan met de makelaar die jou begeleid. Later kan het  in je beroep als makelaar ook voorkomen dat je in contact komt met mensen uit het vastgoedwezen. 

 


  • Makelaardij
  • Vastgoed
Stagiare Makelaar


Organisaties waar een Stagiare Makelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stagiare Makelaar meestal werkt.

Waar werkt een Stagiare Makelaar?

 

Als stagiare makelaar werk je vaak binnen een makelaarskantoor. Dit is gelegen in de profitsector. Ook kan het zijn dat je werkzaam bent in het verzekeringswezen of dat je werkt bij een vastgoedmaatschappij.


Best beoordeelde werkgevers Stagiare Makelaar

Waar kun je het beste werken als Stagiare Makelaar? Hieronder vind je de best door de Stagiare Makelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stagiare Makelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stagiare Makelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stagiare Makelaar.

Welke competenties heeft een Stagiare Makelaar nodig?

Een Stagiare Makelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Stagiare Makelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stagiare Makelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stagiare Makelaar nodig? 

 

Als  stagiare makelaar is het belangrijk dat je vriendelijk en geduldig bent. De klanten voor wie jij het huis verkoopt en de potentiële verkopers moeten zich namelijk wel op hun gemak voelen om het huis te kopen/verkopen(De Bemiddelaar). Als je ijverig en gedreven kunt werken is dat in je toekomstige beroep als makelaar ook zeker een plus. Het is namelijk belangrijk dat je zoveel mogelijk klanten binnenhaald en huizen verkoopt. Hier is je salaris namelijk van afhankelijk(De Succesvolle werker). Ook is het belangrijk dat je zelfverzekerd overkomt om zo je klanten het vertrouwen te geven dat je ze goed kan helpen(De Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Stagiare Makelaar


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Stagiare Makelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stagiare Makelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stagiare Makelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stagiare Makelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stagiare Makelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stagiare Makelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stagiare Makelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stagiare Makelaar iets voor je?

Zou je graag Stagiare Makelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stagiare Makelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Stagiare Makelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar