Verhuurder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verhuurder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verhuurder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verhuurder wordt.

 

Wat is een Verhuurder?

Het beroep van Verhuurder is erg ruim. Vrijwel iedereen kan Verhuurder zijn, aangezien het enige wat je nodig hebt een (deel van een) pand is om te verhuren. Bij het beroep van Verhuurder moet je dus denken aan een huisbaas die één of meerdere panden in zijn bezit heeft en die verhuurt aan particulieren of bedrijven.

Als Verhuurder ben je voornamelijk bezig met het aankopen van panden, deze klaar te maken voor verhuur en nadat je ze verhuurd hebt zorgen voor het grote onderhoud. Als Verhuurder heb je eigenlijk veel uiteenlopende taken. Het kan zijn dat je (kleine) reparaties of onderhoudswerkzaamheden verricht, of hiervoor mensen inschakelt. Ook de (brand)veiligheid van de panden verdient aandacht en zal soms vragen om (wettelijk verplichte) aanpassingen aan woningen of bedrijven.

Daarnaast moet je de administratie bijhouden, waarbij vooral de financiële kant belangrijk is. Zowel binnenkomende betalingen (huur van huurders) als uitgaande rekeningen (gas, water en licht, belasting) moeten tijdig verwerkt worden. Ook hier is het belangrijk om (veranderingen in) wet- en regelgeving in de gaten te houden. Zowel huurders als Verhuurders hebben rechten. Het is daarom belangrijk de nodige aandacht te schenken aan het opmaken van bijvoorbeeld huurcontracten.

Wat precies verplichtingen en werkzaamheden van Verhuurders zijn is verschillend en heeft o.a. te maken met de doelgroep en het soort panden. Particuliere Verhuurders die in een pand of panden kamers verhuren aan studenten zullen minder dienstverlenend zijn en minder onderhouds- of reparatiewerkzaamheden uitvoeren dan wat huurders van een woningcoörporatie kunnen verwachten.

Wil je werken als Verhuurder?

Werk je al als Verhuurder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verhuurder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verhuurder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verhuurder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Huurder
  • Gemeente
  • Reparateur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verhuurder

Wat verdient een Verhuurder?

Het salaris van de Verhuurder is afhankelijk van de huur die hij opstrijkt. Daarbij moet je bedenken dat er van die inkomsten vaak nog kosten voor de hypotheek afgaan en eventuele reparaties. Deze factoren bepalen je uiteindelijke 'winst' en die winst is dan je inkomen. Vaak is het zo dat hoe meer m2 je te verhuren hebt, hoe meer je kan vragen voor het pand en hoe meer je verdient.

Een woningbouwvereniging is een bedrijf dat vaak ook te maken heeft met de gemeente en daar ook rekening mee moet houden met hun kosten en de woonruimte die ze kunnen verhuren. Ook hier zijn de inkomsten afhankelijk van hetgeen je verhuurt. 

Salarisschaal Verhuurder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Verhuurder

Op zoek naar een nieuwe baan als Verhuurder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verhuurder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verhuurder vacatures

Stage Curaçao: autobedrijf zoekt enthousiaste stagiaire
Bo Curacao B.V.
Ben jij commercieel ingesteld én kan je niet wachten totdat je het beroepenveld mag betreden? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een student met de studierichting Commerciële …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verhuurder

Wat is de toekomst van Verhuurder?

Het arbeidsmarktperspectief van een Verhuurder is sterk afhankelijk van de woningmarkt. Als er tijden zijn waarin het slecht gaat met de economie zullen mensen eerder geneigd zijn om een huis te huren dan om een huis te kopen en zal de vraag naar huurwoningen stijgen. Gaat het juist goed met de economie dan zullen er meer mensen zijn die een huis kopen en zal er dus minder vraag zijn naar huurwoningen. Er is dus niet echt met zekerheid te zeggen wat het arbeidsmarktperspectief van een Verhuurder is, maar over het algemeen zal dat gemiddeld zijn. De doorgroeimogelijkheden zijn erg beperkt, dit komt omdat je geen echte opleiding hebt. Wil je dus ergens anders aan de slag dan zal je altijd een extra opleiding moeten volgen. Eventueel zou je wel binnen een woningbouwcorporatie kunnen doorstromen naar een hogere functie. 

Baankans Verhuurder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verhuurder worden: Opleidingen tot Verhuurder

Wil je verhuurder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Verhuurder? 

Om Verhuurder te worden hoef je geen opleiding te hebben gevolgd. Verhuurders zijn dan ook vaak particulieren die een object verhuren aan bijvoorbeeld vrienden maar ook aan studenten. Deze mensen doen dit vooral om extra inkomsten te genereren en niet als hoofdberoep. Daarnaast heb je ook de wat meer professionele Verhuurders zoals een woningbouwvereniging. Deze zijn  vaak ook op een of andere manier verbonden aan een gemeente en zal dan ook een opleiding vereisen die meer gelegen is in de richting van Vastgoed en Makelaardij of Management.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Verhuurder

Verhuurmakelaar compleet
Algemeen Het huren en verhuren van woonruimte vraagt om specialistische kennis van de verhuurmakelaar. Een goede verhuurmakelaar is de verbindende schakel tussen huurder en verhuurder en dient steeds een goede …
Puntentelling woonruimte
Hoe werkt de puntentelling en kan je als verhuurder of huurder invloed uitoefenen op de huurprijs? Maximale huur berekenen aan de hand van de puntentelling Tips en trucs voor verhoging …
Huurrecht woonruimte
Maak kennis met de belangrijkste begrippen binnen het huurrecht woonruimte en voorkom nare verrassingen. Belangrijkste begrippen binnen het huurrecht woonruimte Rechten en plichten van huurder en verhuurder Kansen en risico’s …
Huurcommissie procedures en hoger beroep kantonerechter
Huurcommissieprocedures zijn vaak de oorzaak van een beginnende slechte verhouding met de huurder omdat de verhuurder vaak niet begrijpt wat hij of zij verkeerd heeft gedaan. Huurcommissieprocedures zijn ook niet …
Huurrecht bedrijfsruimte
Krijg inzicht in de valkuilen en kansen bij het verhuren van winkel- en kantoorruimten. De belangrijkste aandachtspunten bij bestaande en nieuwe huurcontracten Inzicht in de berekening, verdeelsleutels en afhandeling van …
Meer opleidingen Verhuurder

Weet je nog niet of je Verhuurder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Verhuurder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Verhuurder

Met wie werkt een Verhuurder samen? 

In je beroep als Verhuurder kom je voornamelijk in aanraking met de huurders van je pand. Met hen heb je veel contact in verband met de betaling van de huur maar ook over bijvoorbeeld reparaties die uitgevoerd moeten worden. Daarnaast kan het voorkomen dat je contact hebt met de gemeente, doordat je vaak vergunningen moet aanvragen om het pand te mogen verhuren of verbouwen. Verder kan het zijn dat je in aanraking komt met uitvoerders van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden, zoals een schilder of loodgieter.


  • Huurder
  • Gemeente
  • Reparateur
Verhuurder


Organisaties waar een Verhuurder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verhuurder meestal werkt.

Waar werkt een Verhuurder?

Als Verhuurder werk je vaak als zelfstandig ondernemer. Hierdoor is je werk dus vaak gelegen in de profit sector. Dit geldt ook als je werkzaam bent voor een woningbouwcorporatie, want ook al heeft deze veel banden met de gemeente, toch gaat het hier in hoofdzaak ook om winst draaien. 


Best beoordeelde werkgevers Verhuurder

Waar kun je het beste werken als Verhuurder? Hieronder vind je de best door de Verhuurder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verhuurder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verhuurder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verhuurder.

Welke competenties heeft een Verhuurder nodig?

Een Verhuurder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verhuurder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verhuurder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verhuurder nodig? 

Als Verhuurder is het belangrijk dat je orderlijk bent, omdat je veel bezig zal zijn met je administratie, zoals de rekeningen van gas, water en elektra. Het is belangrijk dat dit allemaal goed klopt en secuur wordt afgehandeld zodat je het overzicht houdt. Daarbij is het belangrijk om gedisciplineerd te zijn, want je moet altijd zorgen dat je rekeningen op tijd betaald zijn en dat jij ook op tijd betaald krijgt van je huurders (Perfectionist). Verder is het belangrijk om gezaghebbend te zijn, niet alleen om te zorgen dat de rekeningen op tijd betaald worden maar ook om te zorgen dat hetgeen je verhuurt in een goede staat blijft en de huurders er voorzichtig mee omgaan (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Verhuurder


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Verhuurder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verhuurder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verhuurder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verhuurder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verhuurder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verhuurder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verhuurder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verhuurder iets voor je?

Zou je graag Verhuurder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verhuurder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verhuurder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar