Verwarmingsmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verwarmingsmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verwarmingsmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verwarmingsmonteur wordt.

 

Wat is een Verwarmingsmonteur?

De Verwarmingsmonteur werkt doorgaans bij een installatiebedrijf en houdt zich daar bezig met de aanleg en onderhoud van allerlei verwarminginstallaties. Denk hierbij aan CV-installaties, luchtbehandelinginstallaties en sanitaire installaties.

De Verwarmingsmonteur weet hoe verwarmingsinstallaties moeten worden onderhouden en geïnstalleerd en welke machines en gereedschappen hiervoor bruikbaar zijn. Ook weet de Verwarmingsmonteur hoe deze machines en gereedschappen het beste gebruikt kunnen worden.

De Verwarmingsmonteur werkt aan de hand van een werktekening of werkopdracht. Tot de werkzaamheden van de Verwarmingsmonteur horen onder andere het aanleggen van leidingen, het plaatsen en aansluiten van toestellen en het verrichten van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Dit werk moet nauwkeurig gebeuren en goed gecontroleerd worden. Als er lekkages ontstaan, kan dit namelijk tot grote problemen leiden. Het is aan de Verwarmingsmonteur om dit zo goed mogelijk proberen te voorkomen.Wil je werken als Verwarmingsmonteur?

Werk je al als Verwarmingsmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verwarmingsmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verwarmingsmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verwarmingsmonteur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verwarmingsmonteur

Wat verdient een Verwarmingsmonteur?

Het startsalaris van de Assistent Verwarmingsmonteur ligt rond de €1500,-. Dit salaris kan oplopen naarmate meer ervaring en meer verantwoordelijkheid verkregen wordt. De Verwarmingsmonteur kan dan tot ongeveer €2000,- gaan verdienen.

Salarisschaal Verwarmingsmonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Verwarmingsmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Verwarmingsmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verwarmingsmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verwarmingsmonteur vacatures

Vacature Verwarmingsmonteur
VNOM
Wat ga je doen? Ben jij de enthousiaste Servicemonteur Verwarmingstechniek waar wij naar op zoek zijn? Storingdiensten zijn onderdeel van je werk waarbij jij je flexibel opstelt. Wil jij een …
Vacature Verwarmingsmonteur | Installaties | . - .
WR.nl Solliciteren
We verzorgen alle activiteiten voor diverse installaties.Wil jij onderhoud aan verwarmingen verrichten?Heb jij ervaring als verwarmingsmonteur? Voor de vacature als Verwarmingsmonteur Ridderkerk Service ga je het volgende doen: Jij bent een veelzijdig …
Vacature Verwarmingsmonteur | Installaties
WR
Samengevat: • We verzorgen alle activiteiten voor diverse installaties. • Wil jij onderhoud aan verwarmingen verrichten? • Heb jij ervaring als verwarmingsmonteur? Verwarmingsmonteur | Service | 2.200 - 3.500 | …
Vacature Verwarmingsmonteur gezocht
VNOM
Wat ga je doen? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ervaren Verwarmingsmonteur. Als Verwarmingsmonteur houd jij je bezig met de aanleg en onderhoud van allerlei verwarmingsinstallaties. Denk hierbij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verwarmingsmonteur

Wat is de toekomst van Verwarmingsmonteur?

De Verwarmingsmonteur gaat vaak eerst aan de slag als Assistent Verwarmingsmonteur. Vanuit deze functie groeit de Assistent Verwarmingsmonteur door tot Verwarmingsmonteur. De Verwarmingsmonteur krijgt dan meer verantwoordelijkheid en moeilijkere taken. Ook doorleren behoort tot de doorgroeimogelijkheden. De MBO opleidingen Onderhoudsmonteur Verwarmingstechniek en Aankomend Projecttechnicus Gebouwinstallaties sluiten bijvoorbeeld aan bij de vaardigheden van de Verwarmingsmonteur.

Baankans Verwarmingsmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Verwarmingsmonteur worden: Opleidingen tot Verwarmingsmonteur

Wil je Verwarmingsmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verwarmingsmonteur.

Hoe word je een Verwarmingsmonteur? 

Om aan de slag te kunnen als Verwarmingsmonteur wordt eerst vaak de MBO opleiding tot Assistent Verwarmingsmonteur (niveau 2) gevolgd. Na deze opleiding kan de MBO opleiding tot Verwarmingsmonteur (niveau 3) gevolgd worden. Deze opleiding duurt twee jaar en hierbij ga je één dag in de week naar school en vier dagen in de week aan het werk.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verwarmingsmonteur

Er zijn geen opleidingen Verwarmingsmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verwarmingsmonteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek

Omscholen of doorgroeien tot Verwarmingsmonteur

Als je Verwarmingsmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verwarmingsmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verwarmingsmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verwarmingsmonteur?

Competenties en Vaardigheden Verwarmingsmonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Verwarmingsmonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Verwarmingsmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verwarmingsmonteur

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Persoonlijkheid van een Verwarmingsmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Verwarmingsmonteur. Als Verwarmingsmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Verwarmingsmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Verwarmingsmonteur

Vakkennis voor een Verwarmingsmonteur

Het is voor een Verwarmingsmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Verwarmingsmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Verwarmingsmonteur


Werkervaring Verwarmingsmonteur

Het is voor een startend Verwarmingsmonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Verwarmingsmonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Verwarmingsmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Verwarmingsmonteur

Met wie werkt een Verwarmingsmonteur samen? 

De Verwarmingsmonteur werkt vaak samen met ander (Assistent) Verwarmingsmonteurs. Daarnaast werkt de Verwarmingsmonteur ook in opdracht van iemand en in dienst van een werkgever.


Verwarmingsmonteur


Organisaties waar een Verwarmingsmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verwarmingsmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Verwarmingsmonteur?

De Verwarmingsmonteur werkt doorgaans bij een installatiebedrijf. Dit installatiebedrijf is verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van verwarmingsinstallaties. Hiervoor heeft het installatiebedrijf meestal diverse Verwarmingsmonteurs in dienst. De Verwarmingsmonteur is hiermee werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Verwarmingsmonteur

Waar kun je het beste werken als Verwarmingsmonteur? Hieronder vind je de best door de Verwarmingsmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verwarmingsmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verwarmingsmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verwarmingsmonteur.

Welke competenties heeft een Verwarmingsmonteur nodig?

Een Verwarmingsmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verwarmingsmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verwarmingsmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verwarmingsmonteur nodig? 

De Verwarmingsmonteur moet energiek en zelfverzekerd te werk gaan (Succesvolle werker). De Verwarmingsmonteur moet zijn werk goed controleren en nauwkeurig te werk gaan (Waarnemer). Als de Verwarmingsmonteur een fout maakt en hierdoor een lekkage veroorzaakt, kunnen er namelijk grote problemen ontstaan.

Bekijk de persoonstypen voor Verwarmingsmonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verwarmingsmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verwarmingsmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verwarmingsmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verwarmingsmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verwarmingsmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verwarmingsmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verwarmingsmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verwarmingsmonteur iets voor je?

Zou je graag Verwarmingsmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verwarmingsmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verwarmingsmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar