U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Elektromonteur

Elektromonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een elektromonteur? Lees de functieomschrijving.

De Elektromonteur houdt zich bezig met onderhoud, reparatie, installatie en het testen van elektrische installaties of apparaten. Het werk is dus zeer veelzijdig, zoals de Elektromonteur zelf dat ook moet zijn. Steeds komt men bij een nieuwe klus terecht, en moet men andere problemen oplossen. Bij apparatuur kan zulk onderhoud routine-matig worden en kan de Elektromonteur zich steeds specialistischer en professioneler inzetten. Bij installaties is er veel meer variatie. Vaak zijn installaties verborgen en moeten deze dus eerst in kaart gebracht worden voordat de Elektromonteur ermee aan het werk kan.

De Elektromonteur heeft vaak werk waarvoor hij  naar locaties moet reizen en daar steeds de installatie moet doen of de reparatie uitvoeren. Het is echter ook mogelijk dat de Elektromonteur binnen een enkel bedrijf aan elektrische apparaten gaat werken. Hij heeft dus enige bewegingsruimte in het invullen van zijn functie.

Mensen vonden ons op: Job Elektromonteur, Baan Elektromonteur, Elektromonteur Worden, Functie-eisen Elektromonteur, Verantwoordelijkheden Elektromonteur, Functieprofiel Elektromonteur, Wat doet een Elektromonteur, Werken als Elektromonteur.

Elektromonteur worden: Opleiding tot elektromonteur

Om Elektromonteur te worden moet men een MBO opleiding volgen op BBL niveau 2. De opleiding wordt meestal gewoon aangeduid als beroepsopleiding Elektromonteur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Elektromonteur, Elektromonteur Worden, Opleidingsniveau Elektromonteur, Scholing Elektromonteur, Studie Elektromonteur, Bijscholing Elektromonteur, Omscholing Elektromonteur.

Organisaties waar een elektromonteur doorgaans werkzaam is

De Elektromonteur kan bij vele verschillende organisaties werken, omdat er ook vele verschillende soorten elektrische installaties en apparaten zijn. Bij de meeste bedrijven heeft men de vrijheid om zelf aan het werk te kunnen gaan met enige sturing.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Elektromonteur, Elektromonteur Worden, Opleidingsniveau Elektromonteur, Scholing Elektromonteur, Studie Elektromonteur, Bijscholing Elektromonteur, Omscholing Elektromonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden elektromonteur

Een Elektromonteur zal als starter rond de €1000 per maand verdienen. Dit kan oplopen tot €3000 per maand of meer, als men een zelfstandig ondernemer wordt of als men binnen een bedrijf meer verantwoordelijkheden krijgt dan alleen het uitvoeren van werkopdrachten.

Mensen vonden ons op: Salaris Elektromonteur, Loon Elektromonteur, Wat verdien je als Elektromonteur, Salarisschaal Elektromonteur, Salarisindicatie Elektromonteur, Bonus Elektromonteur, CAO Elektromonteur, Brutoloon Elektromonteur, Nettoloon Elektromonteur, Vakantiedagen Elektromonteur, Pensioen Elektromonteur.

Competenties, skills & vaardigheden elektromonteur

 • Klantgerichtheid
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
 • Technisch inzicht
 • Resultaatgericht
Mensen vonden ons op: Kennis Elektromonteur, Vaardigheden Elektromonteur, Attitude Elektromonteur, Kwalificaties Elektromonteur, Competentieprofiel Elektromonteur.

Boeken voor het beroep elektromonteur

Wil je meer weten over het beroep elektromonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je elektromonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken elektromonteur te komen.

TransferE 2 - Kabelinstallaties voor de elektromonteur A Leerwerkboek | J.A. Bien

kwalificatie monteur sterkstroominstallaties (msi) - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789042507326 | 220 pagina's

TransferE 2 - Kabelinstallaties voor de elektromonteur A Leerwerkboek is een boek van J.A. Bien...

Buisinstallaties voor de elektromonteur / A / deel Leerwerkboek | J.A. Bien

leerwerkboek - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789006908022 | 184 pagina's

Buisinstallaties voor de elektromonteur / A / deel Leerwerkboek 2e druk is een boek van J.A. Bien uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006908022 Buisinstallaties voor de elektromonteur / A / deel Leerwerkboek is een boek van J.A. Bien...

TransferE 2 - Kabelinstallaties voor de elektromonteur B Leerwerkboek | J.A. Bien

kwalificatie monteur sterkstroominstallaties (msi) - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789042514720 | 193 pagina's

TransferE 2 - Kabelinstallaties voor de elektromonteur B Leerwerkboek 1e druk is een boek van J.A. Bien uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789042514720 TransferE 2 - Kabelinstallaties voor de elektromonteur B Leerwerkboek...

Mensen vonden ons op: boeken voor Elektromonteur, Elektromonteur ebooks, boek Elektromonteur.

Persoonstypen elektromonteur

De Elektromonteur is er steeds op gebrand het apparaat of de installatie waaraan hij werkt zo goed mogelijk in elkaar te zetten, zodat de klant tevreden is (Succesvolle werker). Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat de Elektromonteur goed op details let en in kan schatten wat er allemaal aan de hand is en wat er nog moet gebeuren (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Elektromonteur, Karakter Elektromonteur.

Netwerk elektromonteur

De Elektromonteur werkt binnen een bedrijf samen met andere monteurs, onder leiding van een baas. Ook is er contact met klanten, wanneer hij bij iemand langs gaat om iets te installeren of repareren. Als de Elektromonteur voor zichzelf werkt heeft hijeen meer zakelijke relatie met de klant en werkt hij samen met aannemers in plaats van een baas. Hierbij komen dan vele vaklui samen om een opdracht uit te voeren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Elektromonteur, Medewerkers Elektromonteur.

Is het beroep elektromonteur iets voor jou?

Zou je graag elektromonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als elektromonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Elektromonteur, beroepskeuzetest Elektromonteur, beroep Elektromonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden elektromonteur

Er is veel, verschillend werk voor Elektromonteurs, afhankelijk van opleiding en ervaring. Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt tot het opzetten van een eigen bedrijf, daarin is wel veel mogelijk, bijvoorbeeld het beginnen van een webshop met elektrotechnische producten.

Arbeidsmarktperspectief score elektromonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep elektromonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Elektromonteur, Promotie mogelijkheden Elektromonteur, Carriere Elektromonteur.

Solliciteren op de functie elektromonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als elektromonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor elektromonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als elektromonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Elektromonteur, CV Elektromonteur, sollicitatie Elektromonteur.

Interviews met elektromonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen elektromonteur

Vacatures elektromonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Elektromonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Elektromonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Elektromonteur houdt zich bezig met onderhoud, reparatie, installatie en het testen van elektrische installaties of apparaten. Het werk is dus zeer veelzijdig, zoals de Elektromonteur zelf dat ook moet zijn. Steeds komt men bij een nieuwe klus terecht, en moet men andere problemen oplossen.

Beoordeling Elektromonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Elektromonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Elektromonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

wij verdienen te weinig , de druk is veel te hoog 

 

Door: Francis

Reageer op dit beroep