ICT Supportmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een ICT Supportmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep ict supportmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je ict supportmedewerker wordt.

 

Wat is een ICT Supportmedewerker?

Een ICT Supportmedewerker ondersteunt klanten of medewerkers op het gebied van ICT. De specifieke taken kunnen erg variëren. Een supportmedewerker kan softwarematige problemen moeten verhelpen, werkinstructies en handleidingen moeten schrijven, contact met leveranciers moeten opnemen en onderhouden, websites moeten testen en ga zo maar door. Een ICT supportmedewerker is dus een veelzijdige werknemer die vaak meerdere taken voor zijn rekening neemt. Dit geeft zijn baan meer afwisseling dan dat het geval is bij andere banen in de ICT, bijvoorbeeld die van programmeur.Wil je werken als ICT Supportmedewerker?

Werk je al als ICT Supportmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je ICT Supportmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor ICT Supportmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep ICT Supportmedewerker in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Technical Support Engineer
 • Computerreparateur
 • ICT-specialist
 • Software-ontwikkelaar
 • Informatiemanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1900 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden ICT Supportmedewerker

Wat verdient een ICT Supportmedewerker?

Doordat de ene ICT Supportmedewerker moeilijkere taken uitvoert dan de andere, zal de ene ook meer betaald krijgen dan de andere. Een startsalaris van rond de 1900 per maand is sowieso te verwachten, maar tot hoever je doorgroeit kan ophouden bij 2200 bij het ene bedrijf, en 2800 bij het andere.

Salarisschaal ICT Supportmedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures ICT Supportmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als ICT Supportmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor ICT Supportmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 ICT Supportmedewerker vacatures

Vacature Helpdeskmedewerker ICT
Xiphos BV
Natascha zoekt een ervaren Helpdeskmedewerker ICT voor uitdagende projecten binnen de IT Infrastructuur.  Kom jij ons team versterken?Waarom werken bij Xiphos? Wij zeggen, als IT-dienstverlener, niet voor niets dat bij …
Vacature Helpdeskmedewerker ICT
Xiphos BV
Natascha zoekt ervaren Helpdeskmedewerkers ICT voor uitdagende projecten binnen de IT Infrastructuur.  Kom jij ons team versterken?Waarom werken bij Xiphos? Kom je bij ons werken, dan is dat meteen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden ICT Supportmedewerker

Wat zijn de baankansen voor een ICT Supportmedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor ICT Supportmedewerkers is momenteel gunstig. Met de juiste opleiding zijn er vele organisaties waar je bij terecht kunt. Qua doorgroeimogelijkheden moet je denken aan andere functies in de ICT, zoals ICT-consultant, informatiemanager, programmeur of specialist. Het is maar net hoe en hoe snel je je ontwikkelt.

De actuele kans op werk voor een ICT Supportmedewerker

Het beroep ICT Supportmedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie ICT-helpdeskmedewerkers en -gebruikersondersteuners. De kans op werk voor de beroepsfamilie ICT-helpdeskmedewerkers en -gebruikersondersteuners is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

2

Baankans ICT Supportmedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

ICT Supportmedewerker worden: Opleidingen tot ICT Supportmedewerker

Wil je ICT Supportmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de ICT Supportmedewerker.

Hoe word je een ICT Supportmedewerker? 

ICT Supportmedewerker kun je al worden met een mbo-opleiding ICT, maar ook hbo’ers worden gevraagd in vacatures. Soms wordt gevraagd om enkele jaren relevante werkervaring, maar in veel gevallen zal een mbo- of hbo-opleiding volstaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot ICT Supportmedewerker

Er zijn geen opleidingen ICT Supportmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een ICT Supportmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT

Omscholen of doorgroeien tot ICT Supportmedewerker

Als je ICT Supportmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar ICT Supportmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie ICT Supportmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een ICT Supportmedewerker?

Competenties en Vaardigheden ICT Supportmedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een ICT Supportmedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een ICT Supportmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de ICT Supportmedewerker

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een ICT Supportmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep ICT Supportmedewerker. Als ICT Supportmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen ICT Supportmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype ICT Supportmedewerker

Vakkennis voor een ICT Supportmedewerker

Het is voor een ICT Supportmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot ICT Supportmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen ICT Supportmedewerker


Werkervaring ICT Supportmedewerker

Het is voor een startend ICT Supportmedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot ICT Supportmedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Technical support engineer .

Iets anders leren?

Is ICT Supportmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk ICT Supportmedewerker

Met wie werkt een ICT Supportmedewerker samen? 

Supportmedewerkers hebben vaak contact met iedereen die in hun bedrijf met computers te maken krijgt, hun netwerk kan zich dus heel breed ontwikkelen. Voor hun eigen vakgebied relevante connecties kunnen zij maken met andere ICT’ers van alle soorten. Ontwikkelaars, informatiemanagers, data-analisten, enz.


 • Technical Support Engineer
 • Computerreparateur
 • ICT-specialist
 • Software-ontwikkelaar
 • Informatiemanager
ICT Supportmedewerker


Organisaties waar een ICT Supportmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een ICT Supportmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een ICT Supportmedewerker?

ICT Supportmedewerkers zijn aanwezig in organisaties die veel met computers werken. Soms huren organisaties ICT-bedrijven in voor de ICT-taken, maar een supportmedewerker werkt meestal met mensen die wel een computer omgaan, maar er niet bijzonder veel verstand van hebben. Kortom: bij een enorme hoeveelheid bedrijven alsmede (hoge)scholen en overheidsinstellingen.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers ICT Supportmedewerker

Waar kun je het beste werken als ICT Supportmedewerker? Hieronder vind je de best door de ICT Supportmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep ICT Supportmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden ICT Supportmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een ICT Supportmedewerker.

Welke competenties heeft een ICT Supportmedewerker nodig?

Een ICT Supportmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen ICT Supportmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij ICT Supportmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een ICT Supportmedewerker nodig? 

Een ICT Supportmedewerker is in de eerste plaats een Waarnemer, omdat zijn werk bijna altijd technische processen beslaat. Hij zal altijd onderzoekend moeten optreden. In de tweede plaats zal hij ook een Loyalist of Bemiddelaar zijn, omdat hij in zijn werk vaak tussen anderen in staat; tussen de technici en de andersoortige medewerker, of tussen zijn bedrijf en vertegenwoordigers van andere bedrijven. 

Bekijk de persoonstypen voor ICT Supportmedewerker


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een ICT Supportmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep ICT Supportmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep ICT Supportmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie ICT Supportmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als ICT Supportmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor ICT Supportmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als ICT Supportmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep ICT Supportmedewerker iets voor je?

Zou je graag ICT Supportmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als ICT Supportmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op ICT Supportmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar