Supportmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Supportmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep supportmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je supportmedewerker wordt.

 

Wat is een Supportmedewerker?

Een supportmedewerker is meestal iemand die in de ICT vragen beantwoordt en problemen oplost. De functie is op veel punten vergelijkbaar met die van ICT supportmedewerker en helpdeskmedewerker. De naam ‘supportmedewerker’ kan ook gegeven worden aan sommige functies in de logistiek en techniek, dan lijken de werkzaamheden van de supportmedewerker meer op die van de support engineer.

Voor de supportmedewerker in de ICT kan de beschrijving van het beroep ICT supportmedewerker gegeven worden. Een ICT Supportmedewerker ondersteunt klanten of medewerkers op het gebied van ICT. De specifieke taken kunnen erg variëren. Een supportmedewerker kan softwarematige problemen moeten verhelpen, werkinstructies en handleidingen moeten schrijven, contact met leveranciers moeten opnemen en onderhouden, websites moeten testen en ga zo maar door.

Wat de helpdesktaken betreft is het beroep ook voor een groot deel gelijk aan dat van helpdeskmedewerker (in algemene zin). De supportmedewerker is vooral bezig met klantencontact, via mail, telefoon of persoonlijk, en houdt ook vaak een logboek bij met informatieverzoeken en gemelde problemen, dat vervolgens gebruikt wordt door de experts voor mogelijke verbeteringen.Wil je werken als Supportmedewerker?

Werk je al als Supportmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Supportmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Supportmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Supportmedewerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Technical Support Engineer
 • Computerreparateur
 • ICT-specialist
 • Software-ontwikkelaar
 • Informatiemanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1900 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

27


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Supportmedewerker

Wat verdient een Supportmedewerker?

Doordat de ene supportmedewerker moeilijkere taken uitvoert dan de andere, zal de ene ook meer betaald krijgen dan de andere. Een startsalaris van rond de 1900 per maand is sowieso te verwachten, maar tot hoever je doorgroeit kan ophouden bij 2200 bij het ene bedrijf, en 2800 bij het andere.

Salarisschaal Supportmedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Supportmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Supportmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Supportmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Supportmedewerker vacatures

Supportmedewerker Klinische Zorglogistiek
ChipSoft
Ben jij nog bezig met je studie en op zoek naar een leuke (bij)baan? Weet jij wat er onder andere qua planning komt kijken bij een opname of operatie in …
Supportmedewerker Financieel
ChipSoft
Ben jij reuze nieuwsgierig naar financiële processen en wil je je graag verder ontwikkelen bij de marktleider in de zorg-ICT? Dan is deze baan als Supportmedewerker Financieel de perfecte stap …
Sales & office supportmedewerker
Luba
Functieomschrijving Als sales & office supportmedewerker bij dit damesmode merk ben jij het eerste aanspreekpunt voor klanten uit het binnen- en buitenland. Je beheert en verwerkt binnenkomende mail en telefoonverkeer. …
Skilled supportmedewerker ( in de omgeving Utrecht auto van de zaak), Huizen
Neomax
Ervaren Skilled Supportmedewerker in Amsterdam Voor een grote organisatie met zeer dynamische IT omgeving ben je onderdeel van het Support team. Hier ondersteun je een heel breed Scala van technologie …
Skilled supportmedewerker ( in de omgeving Utrecht auto van de zaak), Huizen
Neomax
Ervaren Skilled Supportmedewerker in Amsterdam Voor een grote organisatie met zeer dynamische IT omgeving ben je onderdeel van het Support team. Hier ondersteun je een heel breed Scala van technologie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Supportmedewerker

Wat is de toekomst van Supportmedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor supportmedewerkers is momenteel gunstig. Met de juiste opleiding zijn er vele organisaties waar je bij terecht kunt. Qua doorgroeimogelijkheden moet je denken aan andere functies in de ICT, zoals ICT-consultant, informatiemanager, programmeur of specialist. Het is maar net hoe en hoe snel je je ontwikkelt.

Baankans Supportmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

27


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Supportmedewerker worden: Opleidingen tot Supportmedewerker

Wil je supportmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Supportmedewerker? 

ICT Supportmedewerker kun je al worden met een mbo-opleiding ICT, maar ook hbo’ers worden gevraagd in vacatures. Soms wordt gevraagd om enkele jaren relevante werkervaring, maar in veel gevallen zal een mbo- of hbo-opleiding volstaan.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Supportmedewerker

Basisopleiding Managementsupport (met coaching)
Het werkveld van managementsupport is breed en veelzijdig. Dit vraagt dan ook veel van een supportmedewerker.  Deze opleiding biedt u de juiste theorie en praktijk om optimaal in het brede …
Basisopleiding Managementsupport (privé-les)
Het werkveld van managementsupport is breed en veelzijdig. Dit vraagt dan ook veel van een supportmedewerker.  Deze opleiding biedt u de juiste theorie en praktijk om optimaal in het brede …
Basisopleiding Managementsupport
Resultaat Na afloop van de basisopleiding Managementsupport bent u in staat om op een doeltreffende manier werkzaam te zijn in het werkveld van Managementsupport. Steeds vaker en steeds meer zien we …
HBO Bedrijfskundige Processen (met coaching)
Deze opleiding gaat dieper in op de kern van bedrijfskunde en procesmanagement. U leert tijdens deze opleiding hoe u bedrijfskunde en procesmanagement aan elkaar kunt koppelen en effectief kunt toepassen …
HBO Leergang Managementsupport (met coaching)
Werken binnen het vakgebied managementsupport betekent afwisseling en veelzijdigheid. Binnen dit werkveld speelt een goede communicatie een belangrijke rol. Deze opleiding is niet alleen geschikt voor supportmedewerkers, maar ook voor …
Meer opleidingen Supportmedewerker

Weet je nog niet of je Supportmedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Supportmedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Supportmedewerker

Met wie werkt een Supportmedewerker samen? 

Supportmedewerkers hebben vaak contact met iedereen die in hun bedrijf met computers te maken krijgt, hun netwerk kan zich dus heel breed ontwikkelen. Voor hun eigen vakgebied relevante connecties kunnen zij maken met andere ICT’ers van alle soorten. Ontwikkelaars, informatiemanagers, data-analisten, enz.


 • Technical Support Engineer
 • Computerreparateur
 • ICT-specialist
 • Software-ontwikkelaar
 • Informatiemanager
Supportmedewerker


Organisaties waar een Supportmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Supportmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Supportmedewerker?

Supportmedewerkers zijn aanwezig in organisaties die veel met computers werken. Soms huren organisaties ICT-bedrijven in voor de ICT-taken, maar een supportmedewerker werkt meestal met mensen die wel een computer omgaan, maar er niet bijzonder veel verstand van hebben. Kortom: bij een enorme hoeveelheid bedrijven alsmede (hoge)scholen en overheidsinstellingen.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Supportmedewerker

Waar kun je het beste werken als Supportmedewerker? Hieronder vind je de best door de Supportmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Supportmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Supportmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Supportmedewerker.

Welke competenties heeft een Supportmedewerker nodig?

Een Supportmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Supportmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Supportmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Supportmedewerker nodig? 

De supportmedewerker moet de klant steeds tevreden blijven stellen, en daarmee veel van de eigen tijd willen geven om mensen te helpen (Gever). Verder gaat het er natuurlijk om om zoveel mogelijk problemen in een zo kort mogelijke tijd op te lossen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Supportmedewerker


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Supportmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Supportmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Supportmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Supportmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Supportmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Supportmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Supportmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Supportmedewerker iets voor je?

Zou je graag Supportmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Supportmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Supportmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar