Paardenfysiotherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Paardenfysiotherapeut? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep paardenfysiotherapeut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je paardenfysiotherapeut wordt.

 

Wat is een Paardenfysiotherapeut?

De Paardenfysiotherapeut houdt zich bezig met het bewegingsapparaat van het paard. Bij paarden komen geregeld kreupelheden, rugpijn en andere blessures voor. De Paardenfysiotherapeut kan het paard hierbij onderzoeken en advies geven. De Paardenfysiotherapeut helpt niet alleen bij klachten, maar kan ook preventieve behandelingen doen.

Onder het bewegingsapparaat van een paard vallen de spieren, banden, pezen, gewrichten en het zenuwstelsel. Ook de hals, rug en wervelkolom vallen hieronder. De meeste blessures die een paard kan oplopen, vallen dus in de gebieden waar een Paardenfysiotherapeut zich mee bezighoudt. De Paardenfysiotherapeut kan verschillende technieken toepassen waarbij de Paardenfysiotherapeut de handen vooral gebruikt. Deze behandelingen zijn altijd geluidloos en er wordt dus niet gekraakt.

Omdat de Paardenfysiotherapeut kennis heeft op het gebied van paarden en op het gebied van dierenfysiotherapie kan de Paardenfysiotherapeut ook advies geven over de training en eventuele revalidatie van het paard. Voor elk paard op elk niveau kan fysiotherapie van pas komen. Fysiotherapie voor het paard kan helpen het paard sterk, gezond en soepel te houden. Hierdoor hebben zowel het paard als de ruiter hier baat bij.Wil je werken als Paardenfysiotherapeut?

Werk je al als Paardenfysiotherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Paardenfysiotherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Paardenfysiotherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Paardenfysiotherapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Dierenarts
 • (Paarden)sportmasseur
 • Chiropractor
 • Osteopaat

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Paardenfysiotherapeut

Wat verdient een Paardenfysiotherapeut?

Omdat de Paardenfysiotherapeut meestal als zelfstandige werkt, zijn er geen overige arbeidsvoorwaarden. Veel Paardenfysiotherapeuten werken daarnaast ook als humane fysiotherapeut of dierentherapeut. Het exacte salaris van een Paardenfysiotherapeut is hierdoor lastig in te schatten.

Salarisschaal Paardenfysiotherapeut

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Paardenfysiotherapeut

Er zijn geen vacatures Paardenfysiotherapeut aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Paardenfysiotherapeut in werkt.

Meer weten over de sector waar een Paardenfysiotherapeut in werkt

Bekijk werken in Dieren & Verzorging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Paardenfysiotherapeut

Wat is de toekomst van Paardenfysiotherapeut?

Er zijn maar weinig Paardenfysiotherapeuten die Paardenfysiotherapie als fulltime baan hebben. De meeste Paardenfysiotherapeut hebben er nog een baan naast, meestal in de reguliere fysiotherapie of dierenfysiotherapie. Sommige Paardenfysiotherapeut zijn daarnaast ook actief als Sportmasseur of bijvoorbeeld Zadelpasser en komen hun functie met een andere paardgerelateerde functie.

Baankans Paardenfysiotherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Paardenfysiotherapeut worden: Opleidingen tot Paardenfysiotherapeut

Wil je Paardenfysiotherapeut worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Paardenfysiotherapeut.

Hoe word je een Paardenfysiotherapeut? 

Om Paardenfysiotherapeut te worden moet eerst de HBO opleiding Fysiotherapie gevolgd worden. Deze wordt op diverse plaatsen in Nederland aangeboden. Na het behalen van dit diploma moet je twee jaar werkervaring opdoen in de humane fysiotherapie. Als je deze ervaring opgedaan hebt, kun je de Post-HBO opleiding Dierenfysiotherapie volgen. Deze deeltijdopleiding is goed te combineren met een baan. Hierna kan de Paardenfysiotherapeut aan de slag.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Paardenfysiotherapeut

Er zijn geen opleidingen Paardenfysiotherapeut aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Paardenfysiotherapeut in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen of doorgroeien tot Paardenfysiotherapeut

Als je Paardenfysiotherapeut wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Paardenfysiotherapeut zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Paardenfysiotherapeut

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Paardenfysiotherapeut?

Competenties en Vaardigheden Paardenfysiotherapeut

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Paardenfysiotherapeut nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Paardenfysiotherapeut nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Paardenfysiotherapeut

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Paardenfysiotherapeut

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Paardenfysiotherapeut. Als Paardenfysiotherapeut wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Paardenfysiotherapeut:


zie volledige beschrijving persoonstype Paardenfysiotherapeut

Vakkennis voor een Paardenfysiotherapeut

Het is voor een Paardenfysiotherapeut ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Paardenfysiotherapeut zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Paardenfysiotherapeut


Werkervaring Paardenfysiotherapeut

Het is voor een startend Paardenfysiotherapeut die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Paardenfysiotherapeut is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Paardenfysiotherapeut het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Paardenfysiotherapeut

Met wie werkt een Paardenfysiotherapeut samen? 

De Paardenfysiotherapeut heeft vooral veel te maken met de klant (de eigenaar van het paard) en het paard zelf. Daarnaast kan soms de hulp van andere specialisten op het gebied van paarden ingeroepen worden. Soms kan doorverwezen worden naar een dierenarts (of kan de dierenarts iemand doorverwezen naar de Paardenfysiotherapeut). Andere specialisten zijn bijvoorbeeld de sportmasseur, chiropractor of osteopaat. Als de behandeling die de Paardenfysiotherapeut kan bieden niet volstaat, kan de Paardenfysiotherapeut de klant doorverwezen naar een andere specialist.


 • Dierenarts
 • (Paarden)sportmasseur
 • Chiropractor
 • Osteopaat
Paardenfysiotherapeut


Organisaties waar een Paardenfysiotherapeut werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Paardenfysiotherapeut meestal werkt.

Waar werkt een Paardenfysiotherapeut?

De meeste Paardenfysiotherapeuten werken voor zichzelf. Zij zijn niet werkzaam voor een organisatie. Omdat de Paardenfysiotherapeut diensten biedt waar de klant voor betaald, is de Paardenfysiotherapeut werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Paardenfysiotherapeut

Waar kun je het beste werken als Paardenfysiotherapeut? Hieronder vind je de best door de Paardenfysiotherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Paardenfysiotherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Paardenfysiotherapeut:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Paardenfysiotherapeut.

Welke competenties heeft een Paardenfysiotherapeut nodig?

Een Paardenfysiotherapeut heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Paardenfysiotherapeut

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Paardenfysiotherapeut passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Paardenfysiotherapeut nodig? 

De Paardenfysiotherapeut moet veel inzicht hebben in paarden en inzicht hebben in de diverse problemen en blessures waar een paard mee te maken kan krijgen. De Paardenfysiotherapeut moet de klant, meestal de eigenaar van het paard, hierin kunnen adviseren en ondersteunen en tot een juiste behandeling zien te komen. De Paardenfysiotherapeut moet behulpzaam en zorgzaam zijn.

Ook moet de Paardenfysiotherapeut opmerkzaam zijn en veranderingen aan het paard direct opmerken. Ook moet de voortgang en de effectiviteit van de behandeling ten alle tijden goed in de gaten worden gehouden en waar nodig worden bijgesteld.

Bekijk de persoonstypen voor Paardenfysiotherapeut


Waarnemer


Lees meer

Interview met een Paardenfysiotherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Paardenfysiotherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Paardenfysiotherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Paardenfysiotherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Paardenfysiotherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Paardenfysiotherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Paardenfysiotherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Paardenfysiotherapeut iets voor je?

Zou je graag Paardenfysiotherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Paardenfysiotherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Paardenfysiotherapeut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar