Talent Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Talent Manager? Lees de functieomschrijving.

Een Talent Manager is iemand die de professionele carrière van artiesten in de entertainmentindustrie of andere talenten begeleidt. Denk aan muzikanten, acteurs, sporters, modellen en schrijvers.
 
Vaak opereert een Talent Manager als schakel tussen het talent en de opdrachtgever. Hij zoekt naar werk voor het talent en gaat in gesprek met mogelijke opdrachtgevers. Een manager van een acteur probeert bijvoorbeeld acteerklussen in de wacht te slepen. Denk ook aan promotieklussen; de manager zorgt er bijvoorbeeld voor dat de artiest zijn zegje mag doen in een talkshow. 

Een Talent Manager heeft ook als taak de artiest te adviseren. Zo geeft hij advies over een kwalitatief goed liedje of een geschikte voetbalclub. Hij onderhoudt daarbij contact met songwriters, producers, eigenaren van clubs etcetera. 
 
Het werk van een Talent Manager lijkt op het werk van een Talent Agent. Het verschil is dat een Talent Agent deals met opdrachtgevers kan sluiten en een Talent Manager niet. Laatstgenoemde zoekt contact, maar mag niet onderhandelen over contracten. 
 

Wil je werken als Talent Manager?

Werk je al als Talent Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Talent Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Talent Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Talent Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Talenten
 • Producers
 • Voetbalclubs
 • Modehuizen
 • Baas

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Talent Manager

Wat verdient een Talent Manager?

Hoeveel een Talent Manager verdient, is niet bekend. Wel is het zo dat de lonen per industrie verschillen. Ook hangt het loon af van de bekendheid en kwaliteiten van degene die hij begeleidt. Een manager van een voetbaltalent met veel potentie en naamsbekendheid verdient waarschijnlijk meer dan een manager van een onbekend klein voetbaltalentje.
 
Een Talent Manager kan naast werkzaam zijn voor een bedrijf, ook als zelfstandige werken. Hij bepaalt dan zijn eigen prijs.
 
Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkplek. Mogelijk krijgt hij een werktelefoon en lease-auto, vrije dagen, trainingen en een dertiende maand.
 

Salarisschaal Talent Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Talent Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Talent Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Talent Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Talent Manager vacatures

Senior Talent Manager
BAM Bouw en Vastgoed
As Senior Talent Manager you will be responsible for the further development and implementation of the talent strategy, bringing the Talent Management Organization to the next level, supporting its growth …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Talent Manager

Hoe goed is de toekomst voor de Talent Manager? 
In veel industrieën is de concurrentie moordend. Een Talent Manager is voor velen daarom een must. Echter, niet iedereen kan het betalen. Het arbeidsmarktperspectief is daarmee gemiddeld.
 
Ook de doorgroeimogelijkheden voor Talent Managers zijn gemiddeld. Zij kunnen wellicht extra managementcursussen volgen of de verantwoordelijkheid voor steeds grotere namen krijgen. Omdat ze al manager zijn, is het meestal echter niet mogelijk om veel hoger op de bedrijfsladder te komen. 
 

Baankans Talent Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Talent Manager worden: Opleidingen tot Talent Manager

Hoe word je een Talent Manager? 

Een Talent Manager hoeft niet per sé een bepaald diploma op zak te hebben. Hij of zij heeft natuurlijk wel affiniteit met de industrie waarin hij werkzaam is. Vaak heeft hij daarom wel een opleiding in die richting gevolgd. Hij kan dit aanvullen met een cursus Talent Management van een aantal maanden.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Talent Manager

Event Management
Heb jij organisatorisch talent, ben je doortastend, en werk je altijd nauwkeurig? En zou je die talenten graag willen combineren in één baan? Word dan event manager! Met de Heb jij …
Opleiding Middle Management A
Veel medewerkers groeien door naar een leidinggevende positie vanwege hun goede mentaliteit en vakbewaamheid, hun talent en ambitie. De praktijk laat zien dat deze eigenschappen wel belangrijk zijn, maar absoluut …
Talent Management & Talent Ontwikkeling in de (HR) praktijk
Talent Management & Talent Ontwikkeling – topprioriteit voor groei van uw organisatie Talentvolle medewerkers vormen vaak de basis van succesvolle organisaties. In succesvolle organisaties wordt het aanwezige potentieel optimaal tot …
opleiding Human Resources en Talent Management
De opleiding biedt je praktisch toepasbare kennis, een open en bewuste houding en nuttige vaardigheden waarmee je beter in staat bent om medewerkers te laten doen waar ze goed in …
Congres Talent en Performance Management - Personeelsmanagement
De ‘War for Talent’ is in 2018 weer in alle hevigheid losgebarsten. De economie draait op volle toeren en er heerst krapte op de arbeidsmarkt. Talentmanagement en het aantrekken en ontwikkelen …
Meer opleidingen Talent Manager

Weet je nog niet of je Talent Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Talent Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Talent Manager

Met wie werkt een Talent Manager samen? 

Een Talent Manager heeft een groot netwerk. Het spreekt voor zich dat hij contact heeft met de artiest, voetballen, model of schrijver. Hij overlegt en brengt wensen in kaart. Natuurlijk neemt hij ook contact op met opdrachtgevers, zoals modehuizen, producers en voetbalclubs. Indien hij werkt voor een baas, rapporteert hij aan hem of haar. Bij vragen of problemen kan hij ook bij zijn leidinggevende terecht.


 • Talenten
 • Producers
 • Voetbalclubs
 • Modehuizen
 • Baas
Talent Manager


Organisaties waar een Talent Manager werkzaam is

Waar werkt een Talent Manager meestal? 

Een Talent Manager werkt bijvoorbeeld bij een modellenbureau, sportorganisatie, of platenmaatschappij. Deze bedrijven streven naar winst en behoren dus tot de profitsector.  Hij kan ook voor zichzelf beginnen.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Talent Manager

Waar kun je het beste werken als Talent Manager? Hieronder vindt je de best door de Talent Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Talent Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Talent Manager:

Welke competenties heeft een een Talent Manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Talent Manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Talent Manager nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Talent Manager zijn Bemiddelaar en Gever.
 
Een Talent Manager is ondersteunend. Hij helpt de zanger, acteur, sporter, schrijver etcetera bij het poot krijgen of houden van zijn carrière (Bemiddelaar).
 
Bovendien is hij of zij betrokken en gevoelig voor de behoeftes van de artiest. Hij probeert de dromen van het talent te realiseren en houdt rekening met zijn wensen (Gever).
 

Bekijk de persoonstypen voor Talent Manager


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Talent Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Talent Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Talent Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Talent Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Talent Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Talent Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Talent Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Talent Manager iets voor je?

Zou je graag Talent Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Talent Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Talent Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar