Hotelportier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hotelportier? Lees de functieomschrijving.

Een hotelportier is een portier die werkzaam is binnen de hotelbranche.

De hotelportier werkt bij een hotel. De hotelportier is hét visitekaartje van het hotel. Hij ontvangt de gasten, houdt de deur voor hen open, neemt hun bagage aan en brengt hun bagage naar hun kamer. Daarnaast beantwoordt de hotelportier eventuele vragen, regelt hij taxi's of verwijst hij ze (als de vragen te groot zijn of als hij deze niet kan of mag beantwoorden) door naar de receptionist. Afhankelijk van het hotel kan de hotelportier ook verantwoordelijk zijn voor het parkeren van auto's van gasten.

Daarnaast kan de hotelportier die 's nachts werkzaam is ook verantwoordelijk zijn voor enkele andere kleine klusjes in het hotel. Zo kan hij ook een korte tijd achter de bar werkzaam zijn, kleine dingen schoonmaken en kan de hotelportier 's nachts ook enkele klusjes met betrekking tot de receptie en administratie op zich nemen. De meeste hotels laten de hotelportier die 's nachts werkzaam is na de officiële deurtijden in een hotelkamer slapen. De hotelportier moet dan wel op standby blijven staan. Ook is de hotelportier verantwoordelijk om op te treden bij eventuele calamiteiten. De hotelportier probeert dan bijvoorbeeld een ruzie te bemiddelen of belt de politie.

De hotelportier is een verantwoordelijke werker. Hij is hét visitekaartje van het hotel en is daarom uiterlijk representatief en sociaal vaardig.

Wil je werken als Hotelportier?

Werk je al als Hotelportier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hotelportier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hotelportier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hotelportier in één oogopslag

Netwerk:

 • Gasten
 • Receptionist
 • Politie
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €1500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hotelportier

Wat verdient een Hotelportier?

Het salaris van de hotelportier ligt tussen de €1200,- en €1500,- bruto per maand.

Salarisschaal Hotelportier

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hotelportier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hotelportier

Hoe goed is de toekomst voor de Hotelportier? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de hotelportier. Daarnaast kan de hotelportier doorgroeien binnen de hotelbranche.

Baankans Hotelportier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hotelportier worden: Opleidingen tot Hotelportier

Hoe word je een Hotelportier? 

Voor het beroep van hotelportier is geen opleiding benodigd. Wel kan de hotelportier trainingen en cursussen gevolgd hebben (bijvoorbeeld voor het behalen van een EHBO diploma) of aangeboden krijgen in het hotel of kan hij een MBO opleiding tot beveiliger (drie of vierjarig) hebben gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hotelportier

Meer opleidingen Hotelportier

Weet je nog niet of je Hotelportier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hotelportier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hotelportier

Met wie werkt een Hotelportier samen? 

Het netwerk van de hotelportier bestaat uit de gasten van het hotel, de receptionist van het hotel, de politie (die eventueel optreedt bij calamiteiten) en zijn leidinggevende.


 • Gasten
 • Receptionist
 • Politie
 • Leidinggevende
Hotelportier


Organisaties waar een Hotelportier werkzaam is

Waar werkt een Hotelportier meestal? 

De hotelportier werkt in een hotel.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Hotelportier

Waar kun je het beste werken als Hotelportier? Hieronder vindt je de best door de Hotelportier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hotelportier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hotelportier:

Welke competenties heeft een een Hotelportier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hotelportier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hotelportier nodig? 

De hotelportier is een waarnemer en bemiddelaar. Hij kijkt naar de gasten, let op de veiligheid en helpt gasten als hij ziet dat er iets aan de hand is of als ze hulp nodig hebben. Daarnaast let hij goed op gasten als zij zich verdacht gedragen en grijpt hij in bij calamiteiten.

Daarnaast is de hotelportier een combinatie tussen een gever en succesvolle werker. De hotelportier wil gasten zo vriendelijk mogelijk ontvangen en helpen en doet dit ook maar schroomt er niet voor om bij calamiteiten streng op te treden.

Bekijk de persoonstypen voor Hotelportier


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hotelportier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hotelportier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hotelportier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hotelportier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hotelportier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hotelportier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hotelportier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hotelportier iets voor je?

Zou je graag Hotelportier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hotelportier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hotelportier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar