U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Radioloog

Radioloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een radioloog? Lees de functieomschrijving.

Een Radioloog is een medisch specialist die met behulp van van röntgenfoto’s, geluidsgolven (echografie) en magnetisme (MRI scans) ziektes bij patiënten vaststelt of uitsluit. Een Radioloog kan op röntgenfoto’s afwijkingen zien in bot of weefsel. Hijkan ook onderzoeken wat de aard van de ziekte of het letsel is en waar het zich bevindt.

Een Radioloog kan patiënten ook daadwerkelijk behandelen door kleine (chirurgische) ingrepen uit te voeren, bijvoorbeeld dotteren of het stelpen van hevige bloedingen. Een Radioloog vervult een belangrijke functie en krijgt van bijna alle andere medisch specialisten patiënten doorverwezen voor onderzoek. Er vindt ook altijd overleg plaats tussen de doorverwijzend specialist en de Radioloog, over de uitkomst van de testen en de beoordeling daarvan door de Radioloog. Een Radioloog krijgt op deze manier met bijna alle ziektes en aandoeningen te maken die bij mensen voorkomen.

Naast deze taken kan een Radioloog zich ook op wetenschappelijk onderzoek richten, bijvoorbeeld onderzoek naar borstkanker.

Omdat een Radioloog vaak maar kortstondig in contact komt met patiënten is het niet noodzakelijk om een vertrouwensband met hen op te bouwen. Het is echter wel belangrijk om geruststellend en professioneel over te komen en integriteit blijft ook belangrijk.

Omdat een radioloog veel in aanraking komt met apparatuur en deze ook precies moet afstellen is het belangrijk dat hij technisch inzicht heeft. Daarnaast moet een Radioloog ook stressbestendig zijn omdat er ook wel eens spoedbehandelingen gedaan moeten worden

Mensen vonden ons op: Job Radioloog, Baan Radioloog, Radioloog Worden, Functie-eisen Radioloog, Verantwoordelijkheden Radioloog, Functieprofiel Radioloog, Wat doet een Radioloog, Werken als Radioloog.

Radioloog worden: Opleiding tot radioloog

Om Radioloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde doen. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je nog de vijfarige specialisatie voor Radioloog afronden. In totaal duurt de opleiding elf jaar.

Je moet je hele carrière lang bijscholingen en nascholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op je vakgebied.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Radioloog, Radioloog Worden, Opleidingsniveau Radioloog, Scholing Radioloog, Studie Radioloog, Bijscholing Radioloog, Omscholing Radioloog.

Organisaties waar een radioloog doorgaans werkzaam is

 • Academisch ziekenhuis
 • Ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
Mensen vonden ons op: Studeren voor Radioloog, Radioloog Worden, Opleidingsniveau Radioloog, Scholing Radioloog, Studie Radioloog, Bijscholing Radioloog, Omscholing Radioloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden radioloog

Een Radioloog verdient ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van de taken die je vervult. Als je management- of bestuurstaken naast je gewone taken op je neemt zal je salaris hoger liggen.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Bereikbaarheidstoeslagen
Mensen vonden ons op: Salaris Radioloog, Loon Radioloog, Wat verdien je als Radioloog, Salarisschaal Radioloog, Salarisindicatie Radioloog, Bonus Radioloog, CAO Radioloog, Brutoloon Radioloog, Nettoloon Radioloog, Vakantiedagen Radioloog, Pensioen Radioloog.

Competenties, skills & vaardigheden radioloog

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Technisch inzicht hebben
 • Kennis van het menselijk lichaam
Mensen vonden ons op: Kennis Radioloog, Vaardigheden Radioloog, Attitude Radioloog, Kwalificaties Radioloog, Competentieprofiel Radioloog.

Boeken voor het beroep radioloog

Wil je meer weten over het beroep radioloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je radioloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken radioloog te komen.

High-Resolution CT of the Lung | Webb

Engels | Druk: 5 | Hardcover | 9781451176018 | 752 pagina's

Looking for the seminal guide to HRCT and lung abnormalities? Get the newly revised and updated 5th edition ofHigh-Resolution CT of the Lung, the leading reference on the use of high-res computed tomography for diagnosis and assessment of diffuse lung dis...

Radiologie | Bohn Stafleu van Loghum

techniek en onderzoek - Nederlands | Druk: 3 | Hardcover | 9789036814546 | 912 pagina's

Radiologie 3e druk is een boek uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036814546 Radiologie maakt deel uit van de serie Medische Beeldvorming en Radiotherapie. De uitgave van deze boeken is een initiatief van het project Samenwerkingsverband Leer...

Nucleaire geneeskunde | Wim van den Broek

Nederlands | Druk: 5th edition | Hardcover | 9789036814522 | 736 pagina's

Nucleaire geneeskunde 5e druk is een boek van Wim van den Broek uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036814522 In dit boek worden alle aspecten van de nucleaire geneeskunde behandeld: onderzoek en therapie met behulp van radioactieve verbindin...

Mensen vonden ons op: boeken voor Radioloog, Radioloog ebooks, boek Radioloog.

Persoonstypen radioloog

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat je vertrouwelijk om moet gaan met de gegevens van je patiënten (Loyalist).

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn en nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Radioloog, Karakter Radioloog.

Netwerk radioloog

Een Radioloog komt met veel verschillende medisch specialisten in aanraking. Deze verwijzen allemaal patiënten door naar de afdeling radiologie. De informatie die de Radioloog verzamelt wordt weer doorgekoppeld naar deze specialisten. Er wordt dus veel onderling overleg gepleegd.

Mensen vonden ons op: Collega’s Radioloog, Medewerkers Radioloog.

Is het beroep radioloog iets voor jou?

Zou je graag radioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als radioloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Radioloog, beroepskeuzetest Radioloog, beroep Radioloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden radioloog

Aangezien het aantal beschikbare opleidingsplekken voor Radiologen wordt afgestemd op het aantal Radiologen dat nodig is kan een afgestudeerd Radioloog vrij gemakkelijk een baan vinden.

Je kunt je meer gaan richten op het doen van wetenschappelijk onderzoek of je kunt les gaan geven. Daarnaast is er ook de mogelijkheid op extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld management- of bestuurstaken.

Arbeidsmarktperspectief score radioloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep radioloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Radioloog, Promotie mogelijkheden Radioloog, Carriere Radioloog.

Solliciteren op de functie radioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als radioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor radioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als radioloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Radioloog, CV Radioloog, sollicitatie Radioloog.

Interviews met radioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen radioloog

Vacatures radioloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Radioloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Radioloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Radioloog is een medisch specialist die met behulp van van röntgenfoto’s, geluidsgolven (echografie) en magnetisme (MRI scans) ziektes bij patiënten vaststelt of uitsluit. Een Radioloog kan op röntgenfoto’s afwijkingen zien in bot of weefsel. Hijkan ook onderzoeken wat de aard van de ziekte of het letsel is en waar het zich bevindt.

Beoordeling Radioloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Radioloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Radioloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep