U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Androloog

Androloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een androloog? Lees de functieomschrijving.

De Androloog houdt zich bezig met de andrologie. Andrologie is het geneeskundig specialisme dat zich richt op de ziekten en aandoeningen die specifiek bij mannen voorkomen. Hiermee is het de tegenhanger van gynaecologie dat zich richt op de ziekten van vrouwen. Het woord andrologie is afgeleid van het Griekse anèr, andros wat man betekent.

De Androloog houdt zich dus bezig met ziekten die specifiek bij mannen voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vruchtbaarheidsproblemen en seksuologische problemen. Voor dit soort problemen kan de man doorverwezen worden naar de Androloog, In Nederland beschikken de grotere medische centra over een Androloog. Onder de taken van de Androloog vallen onder meer het houden van spreekuren, het onderzoeken en behandelen van klachten, het bezoeken van patiënten en het doen van chirurgische ingrepen.

Naast dat de andrologie als het ware de tegenhanger is van de gynaecologie, heeft de andrologie ook een zekere overlap met het vakgebied van de urologie. De urologie is een chirurgisch specialisme dat zich bezighoudt met de urinewegen van mannen en vrouwen en met de geslachtsorganen van de man. Als de Androloog besluit over te gaan tot een chirurgische ingreep, kan dus de hulp van een uroloog ingeschakeld worden.

Mensen vonden ons op: Job Androloog, Baan Androloog, Androloog Worden, Functie-eisen Androloog, Verantwoordelijkheden Androloog, Functieprofiel Androloog, Wat doet een Androloog, Werken als Androloog.

Androloog worden: Opleiding tot androloog

Om Androloog te kunnen worden, moet eerste de WO opleiding Geneeskunde gevolgd worden. Deze opleiding duurt zes jaar. Hierna moet een specialisme gekozen worden en vaak moet dan nog verder geleerd worden voor de Androloog zich echt Androloog mag noemen. Ook als de Androloog de gehele opleiding heeft afgerond, moet de Androloog nog geregeld cursussen en bijscholingen volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en bijzonderheden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Androloog, Androloog Worden, Opleidingsniveau Androloog, Scholing Androloog, Studie Androloog, Bijscholing Androloog, Omscholing Androloog.

Organisaties waar een androloog doorgaans werkzaam is

De Androloog is meestal werkzaam in een ziekenhuis. Dit kan een academisch ziekenhuis zijn. Ook kan de Androloog in een privékliniek werkzaam zijn, maar dit komt aanzienlijk minder voor. Ziekenhuizen vallen onder de non-profit organisaties, maar privéklinieken hebben wel een winstoogmerk en vallen daarmee onder de profit organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Androloog, Androloog Worden, Opleidingsniveau Androloog, Scholing Androloog, Studie Androloog, Bijscholing Androloog, Omscholing Androloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden androloog

Er is weinig informatie te vinden over het salaris van de Androloog. Over het algemeen verdienen artsen in een ziekenhuis goed.

Mensen vonden ons op: Salaris Androloog, Loon Androloog, Wat verdien je als Androloog, Salarisschaal Androloog, Salarisindicatie Androloog, Bonus Androloog, CAO Androloog, Brutoloon Androloog, Nettoloon Androloog, Vakantiedagen Androloog, Pensioen Androloog.

Competenties, skills & vaardigheden androloog

 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Ambitie
 • Oordeelsvorming
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Androloog, Vaardigheden Androloog, Attitude Androloog, Kwalificaties Androloog, Competentieprofiel Androloog.

Boeken voor het beroep androloog

Wil je meer weten over het beroep androloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je androloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken androloog te komen.

Andrology for the Clinician | Springer

Engelstalig | Hardcover | 9783540231714 | 645 pagina's

Andrology for the Clinician consists of two parts: In Part One, the busy clinician can easily find the problem-orientated information he or she needs on such issues as male factor fertility problems, male contraception, and male genital tract infection an...

Practical Guide to Sperm Analysis | Crc Press

Basic Andrology in Reproductive Medicine - Engelstalig | E-book | 9781351647670

This is a reference manual for daily use in the Reproductive Medicine or Andrology laboratory, which goes beyond the literature available in the scientific journals by compiling insights into a detailed and applied clinical approach. All established pract...

Clinical Andrology | Taylor &Amp; Francis Ltd

EAU/ESAU Course Guidelines - Engelstalig | Hardcover | 9781841846804 | 444 pagina's

This reference work on andrology begins with a discussion of male infertility. It discusses genetic causes, conventional treatment, non-surgical methods for sperm retrieval, and assisted reproduction techniques. It also covers andrological endocrinology w...

Mensen vonden ons op: boeken voor Androloog, Androloog ebooks, boek Androloog.

Persoonstypen androloog

De Androloog moet nauwkeurig te werk gaan en goed analytisch ingesteld zijn. De Androloog moet de klachten van de patiënt goed in kunnen schatten en voor de juiste behandeling kiezen (Waarnemer).

Ook moet de Androloog loyaal en betrouwbaar zijn. De Androloog krijgt te maken met vertrouwelijk informatie en moet hier professioneel mee om gaan (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Androloog, Karakter Androloog.

Netwerk androloog

De Androloog is de tegenhanger van de Gynaecoloog. Daarnaast is er overlap met het vakgebied van de Uroloog. Ook zal er contact zijn met andere artsen die een man kunnen doorverwijzen naar de Androloog. Het netwerk van de Androloog bevat hierdoor wel voornamelijk andere medische specialisten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Androloog, Medewerkers Androloog.

Is het beroep androloog iets voor jou?

Zou je graag androloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als androloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Androloog, beroepskeuzetest Androloog, beroep Androloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden androloog

Andrologie is een specialisme wat niet in elk ziekenhuis aanwezig is. De vacatures voor de functie van Androloog zijn hierdoor ook niet in overvloed aanwezig. De Androloog moet geregeld cursussen en bijscholingen volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Arbeidsmarktperspectief score androloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep androloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Androloog, Promotie mogelijkheden Androloog, Carriere Androloog.

Solliciteren op de functie androloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als androloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor androloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als androloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Androloog, CV Androloog, sollicitatie Androloog.

Interviews met androloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen androloog

Vacatures androloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Androloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Androloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Androloog houdt zich bezig met de andrologie. Andrologie is het geneeskundig specialisme dat zich richt op de ziekten en aandoeningen die specifiek bij mannen voorkomen. Hiermee is het de tegenhanger van gynaecologie dat zich richt op de ziekten van vrouwen.

Beoordeling Androloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Androloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Androloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep