U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Viroloog

Viroloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een viroloog? Lees de functieomschrijving.

Virologie is de studie naar virussen en hun eigenschappen. Een Viroloog is iemand die deze studie verricht. Het werk van een Viroloog wordt als belangrijk ervaren, omdat virussen een grote bedreiging voor de gezondheid kunnen zijn en wetenschap over deze virussen kan bijdragen aan het verminderen van de kans op gezondheidsrisico’s.

De precieze werkzaamheden van een Viroloog hangen sterk af van het bedrijf of van de organisatie waarvoor de Viroloog werkzaam is. Het kan zijn dat een Viroloog laboratorisch onderzoek naar virussen bij een bepaald type ziekte doet, maar het kan ook zijn dat een Viroloog betrokken is bij het maken van een plan om verspreiding van bepaalde virussen tegen te gaan.
 

Mensen vonden ons op: Job Viroloog, Baan Viroloog, Viroloog Worden, Functie-eisen Viroloog, Verantwoordelijkheden Viroloog, Functieprofiel Viroloog, Wat doet een Viroloog, Werken als Viroloog.

Viroloog worden: Opleiding tot viroloog

Een Viroloog heeft een wetenschappelijke opleiding voltooid en is zich daarna gaan specificeren in de virologie. Een sluitende WO-opleiding is de opleiding biomedische wetenschappen. Binnen deze opleiding leert een student over het ontstaan en verloop van ziektes. Binnen deze opleiding wordt ook aandacht besteed aan virussen/virologie. Na deze 3-jarige opleiding kan een student een master gaan volgen. Een student kan kiezen voor een master richting de virologie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Viroloog, Viroloog Worden, Opleidingsniveau Viroloog, Scholing Viroloog, Studie Viroloog, Bijscholing Viroloog, Omscholing Viroloog.

Organisaties waar een viroloog doorgaans werkzaam is

Een Viroloog kan grofweg twee richtingen op: de richting van het doen van wetenschappelijk onderzoek en de richting die wetenschap omzet naar de praktijk. In het eerste geval zal een viroloog vooral bezig zijn met laboratorisch onderzoek, met analyseren van gegevens en presenteren van de uitkomt. Een Viroloog die deze richting gekozen heeft, is vaak werkzaam voor een ziekenhuis, een onderzoeksbureau of een farmaceutisch bedrijf.
Een Viroloog die wetenschap omzet naar de praktijk, zal de gegevens die een Viroloog uit de eerste richting verzameld heeft, omzetten in de praktijk. Hij is hierbij vaak werkzaam bij een gezondheidsorganisatie, zoals het Ministerie van Onderwijs. Ze zullen hierbij bijvoorbeeld bekijken hoe de kans op virus-besmetting in een bepaald gebied verminderd kan worden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Viroloog, Viroloog Worden, Opleidingsniveau Viroloog, Scholing Viroloog, Studie Viroloog, Bijscholing Viroloog, Omscholing Viroloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden viroloog

Het hangt van de organisatie waarvoor de Viroloog werkzaam is af wat het inkomen van de Viroloog is. Daarnaast kan een Viroloog promotie krijgen na het behalen van een indrukwekkend resultaat. Of er sprake is van secundaire arbeidsvoorwaarden bij het werk van een Viroloog hangt ook sterk van de betreffende organisatie af. Globaal kan hier helaas niets over gezegd worden.

Mensen vonden ons op: Salaris Viroloog, Loon Viroloog, Wat verdien je als Viroloog, Salarisschaal Viroloog, Salarisindicatie Viroloog, Bonus Viroloog, CAO Viroloog, Brutoloon Viroloog, Nettoloon Viroloog, Vakantiedagen Viroloog, Pensioen Viroloog.

Competenties, skills & vaardigheden viroloog

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Viroloog, Vaardigheden Viroloog, Attitude Viroloog, Kwalificaties Viroloog, Competentieprofiel Viroloog.

Boeken voor het beroep viroloog

Wil je meer weten over het beroep viroloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je viroloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken viroloog te komen.

Introduction to Modern Virology | Nigel J. Dimmock

Engels | Druk: 7th Edition | Paperback | 9781119978107 | 544 pagina's

"Introduction to Modern Virology has been an established student text for over 25 years. Providing an integrated account of the subject across different host systems, with an emphasis on human and animal viruses, this book covers the field of virology fro...

Crisis in the Red Zone | Richard Preston

The Story of the Deadliest Ebola Outbreak in History, and of the Outbreaks to Come - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9780812998832 | 400 pagina's

NEW YORK TIMES BESTSELLER • The 2013–2014 Ebola epidemic was the deadliest ever—but the outbreaks continue. Now comes a gripping account of the doctors and scientists fighting to protect us, an urgent wake-up call about the future of emerging viruses—from...

Virusphere | Frank Ryan

From common colds to Ebola epidemics - why we need the viruses that plague us - Engels | Hardcover | 9780008296674 | 288 pagina's

A fascinating and long overdue examination of viruses - from what they are and what they do, to the vital role they have played in human history. What are viruses? Do they rely on genes, like all other forms of life? Do they follow the same patterns of ev...

Mensen vonden ons op: boeken voor Viroloog, Viroloog ebooks, boek Viroloog.

Persoonstypen viroloog

Een Viroloog moet vooral nauwkeurig zijn, zowel als hij onderzoek doet als bij het omschakelen van wetenschap naar de praktijk. Dit, omdat virussen mensen erg ziek kunnen maken en het van groot belang is dat er nauwkeurige gegevens over beschikbaar zijn en dat er met deze gegevens een goede omschakeling plaatsvindt. Nauwkeurigheid valt onder het persoonlijkheidstype van een perfectionist. Daarnaast zijn ook de andere eigenschappen van een perfectionist (discipline en veeleisendheid) belangrijk voor een Viroloog.

Een Viroloog moet ook de eigenschappen van een succesvolle werker bezitten. Het maakt hiervoor niet uit bij wat soort organisatie de Viroloog werkzaam is, omdat hoe dan ook de Viroloog onder andere doelgericht en zelfverzekerd te werk moet gaan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Viroloog, Karakter Viroloog.

Netwerk viroloog

Het hangt sterk van de organisatie af met wie de Viroloog in contact staat. Globaal kan gezegd worden dat een Viroloog vooral in contact staat met mede-Virologen. Dit, omdat er vaak samengewerkt wordt. Een Viroloog die deel uitmaakt van een onderzoeksteam, zal tijdens zijn werkzaamheden ook in contact staan met onderzoekers met andere disciplines. Zo’n Viroloog kan ook bij het behalen van een bepaald resultaat dit resultaat moeten presenteren aan andere mensen uit het vakgebied.
Een Viroloog die wetenschap omzet met praktijk zal vooral in contact staan met beleidmakers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Viroloog, Medewerkers Viroloog.

Is het beroep viroloog iets voor jou?

Zou je graag viroloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als viroloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Viroloog, beroepskeuzetest Viroloog, beroep Viroloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden viroloog

De arbeidsmarkt voor een Viroloog is goed te noemen. Dit komt vooral omdat het aanbod van Virologen, doordat het een specifiek vakgebied is, gering is. Dat in combinatie met een goede vraag naar virologen vanuit verschillende organisaties, zorgt voor een goede arbeidsmarkt.

De doorgroeimogelijkheden voor een Viroloog hangen af van de organisatie waarvoor hij werkzaam is. Een Viroloog die deel uitmaakt van een groot bedrijf zal meer doorgroeimogelijkheden hebben dan iemand die onderdeel van een specifiek onderzoeksteam is.

Arbeidsmarktperspectief score viroloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep viroloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Viroloog, Promotie mogelijkheden Viroloog, Carriere Viroloog.

Solliciteren op de functie viroloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als viroloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor viroloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als viroloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Viroloog, CV Viroloog, sollicitatie Viroloog.

Interviews met viroloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures viroloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Viroloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Viroloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Virologie is de studie naar virussen en hun eigenschappen. Een Viroloog is iemand die deze studie verricht. Het werk van een Viroloog wordt als belangrijk ervaren, omdat virussen een grote bedreiging voor de gezondheid kunnen zijn en wetenschap over deze virussen kan bijdragen aan het verminderen van de kans op gezondheidsrisico’s.

Beoordeling Viroloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Viroloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Viroloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep