U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arts Assistent Kindergeneeskunde

Arts Assistent Kindergeneeskunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Kindergeneeskunde? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Kindergeneeskunde is arts in opleiding op de afdeling Kindergeneeskunde. De Arts Assistent Kindergeneeskunde onderzoekt en diagnosticeert zuigelingen en kinderen met een ziekte of afwijking.  De Arts Assistent Kindergeneeskunde de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Kindergeneeskunde is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Kindergeneeskunde is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Kindergeneeskunde mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Kindergeneeskunde verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Kindergeneeskunde is er op de afdeling Kindergeneeskunde verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben.  


Verder zit de Arts Assistent Kindergeneeskunde veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Kindergeneeskunde en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Kindergeneeskunde veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Kindergeneeskunde de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Kindergeneeskunde heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Kindergeneeskunde, Baan Arts Assistent Kindergeneeskunde, Arts Assistent Kindergeneeskunde Worden, Functie-eisen Arts Assistent Kindergeneeskunde, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Kindergeneeskunde, Functieprofiel Arts Assistent Kindergeneeskunde, Wat doet een Arts Assistent Kindergeneeskunde, Werken als Arts Assistent Kindergeneeskunde.

Arts Assistent Kindergeneeskunde worden: Opleiding tot arts Assistent Kindergeneeskunde

 

De Arts Assistent Kindergeneeskunde moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Kindergeneeskunde heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Kindergeneeskunde is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Kindergeneeskunde meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Kindergeneeskunde, Arts Assistent Kindergeneeskunde Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Kindergeneeskunde, Scholing Arts Assistent Kindergeneeskunde, Studie Arts Assistent Kindergeneeskunde, Bijscholing Arts Assistent Kindergeneeskunde, Omscholing Arts Assistent Kindergeneeskunde.

Organisaties waar een arts Assistent Kindergeneeskunde doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Kindergeneeskunde werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Kindergeneeskunde kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Kindergeneeskunde, Arts Assistent Kindergeneeskunde Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Kindergeneeskunde, Scholing Arts Assistent Kindergeneeskunde, Studie Arts Assistent Kindergeneeskunde, Bijscholing Arts Assistent Kindergeneeskunde, Omscholing Arts Assistent Kindergeneeskunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Kindergeneeskunde

 

De Arts Assistent Kindergeneeskunde begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Kindergeneeskunde is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Kindergeneeskunde uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Kindergeneeskunde, Loon Arts Assistent Kindergeneeskunde, Wat verdien je als Arts Assistent Kindergeneeskunde, Salarisschaal Arts Assistent Kindergeneeskunde, Salarisindicatie Arts Assistent Kindergeneeskunde, Bonus Arts Assistent Kindergeneeskunde, CAO Arts Assistent Kindergeneeskunde, Brutoloon Arts Assistent Kindergeneeskunde, Nettoloon Arts Assistent Kindergeneeskunde, Vakantiedagen Arts Assistent Kindergeneeskunde, Pensioen Arts Assistent Kindergeneeskunde.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent kindergeneeskunde

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Kindergeneeskunde, Vaardigheden Arts Assistent Kindergeneeskunde, Attitude Arts Assistent Kindergeneeskunde, Kwalificaties Arts Assistent Kindergeneeskunde, Competentieprofiel Arts Assistent Kindergeneeskunde.

Boeken voor het beroep arts assistent kindergeneeskunde

Wil je meer weten over het beroep arts assistent kindergeneeskunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent kindergeneeskunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent kindergeneeskunde te komen.

36 zieke kinderen | G.A. de Jonge

een werkboek met patiëntproblemen voor co-assistenten en basisartsen - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789031384235 | 160 pagina's

Ervaring opdoen met echte patiënten is een essentieel onderdeel van iedere geneeskundige opleiding. In het contact met patiënten leert de co-assistent de theorie toe te passen en de problemen van de patiënt te herkennen en te formuleren. Maar er is altijd...

Erflaters van de geneeskunde | Kaandorp, C.J.E., Everdingen, J.J.E. van en Mooij, A.

beroemde Nederlandse artsen beschreven door hun ( kinds) kinderen - Nederlands | Druk: 1 | Softcover | 9789071736261 | 100 pagina's

Erflaters van de geneeskunde; beroemde Nederlandse artsen beschreven door hun (kinds)kinderen...

Silent Nights Reissue | Brian Symon

Overcoming Sleep Problems in Babies and Children - Engels | Druk: New edition | Paperback | 9780195517866 | 208 pagina's

Few sounds are more disconcerting than that of a crying infant unable to go to sleep. The sound is particularly distressing in the middle of the night when the parents know that what the baby needs - and what they need - is sleep. Despite the best will in...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Kindergeneeskunde, Arts Assistent Kindergeneeskunde ebooks, boek Arts Assistent Kindergeneeskunde.

Persoonstypen arts Assistent Kindergeneeskunde

 

De Arts Assistent Kindergeneeskunde moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Kindergeneeskunde perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Kindergeneeskunde ook zo voelen. De Arts Assistent Kindergeneeskunde is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Kindergeneeskunde samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Kindergeneeskunde maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Kindergeneeskunde zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Kindergeneeskunde, Karakter Arts Assistent Kindergeneeskunde.

Netwerk arts Assistent Kindergeneeskunde

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Kindergeneeskunde contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Kindergeneeskunde moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Kindergeneeskunde heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Kindergeneeskunde. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Kindergeneeskunde dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Kindergeneeskunde is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Kindergeneeskunde heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Kindergeneeskunde. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Kindergeneeskunde beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Kindergeneeskunde ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Kindergeneeskunde veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Kindergeneeskunde de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling.  

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Kindergeneeskunde, Medewerkers Arts Assistent Kindergeneeskunde.

Is het beroep arts Assistent Kindergeneeskunde iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Kindergeneeskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Kindergeneeskunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Kindergeneeskunde, beroepskeuzetest Arts Assistent Kindergeneeskunde, beroep Arts Assistent Kindergeneeskunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Kindergeneeskunde

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Kindergeneeskunde, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Kindergeneeskunde heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Kindergeneeskunde al in zich draagt dat de Arts Assistent Kindergeneeskunde uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Kindergeneeskunde is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Kindergeneeskunde specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Kindergeneeskunde als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Kindergeneeskunde kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris.

 

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Kindergeneeskunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Kindergeneeskunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Kindergeneeskunde, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Kindergeneeskunde, Carriere Arts Assistent Kindergeneeskunde.

Solliciteren op de functie arts Assistent Kindergeneeskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Kindergeneeskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Kindergeneeskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Kindergeneeskunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Kindergeneeskunde, CV Arts Assistent Kindergeneeskunde, sollicitatie Arts Assistent Kindergeneeskunde.

Interviews met arts Assistent Kindergeneeskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Kindergeneeskunde

Overzicht

Vacatures arts assistent kindergeneeskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Kindergeneeskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Kindergeneeskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Arts Assistent Kindergeneeskunde is arts in opleiding op de afdeling Kindergeneeskunde. De Arts Assistent Kindergeneeskunde onderzoekt en diagnosticeert zuigelingen en kinderen met een ziekte of afwijking.  De Arts Assistent Kindergeneeskunde de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist.

Beoordeling Arts Assistent Kindergeneeskunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Kindergeneeskunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Kindergeneeskunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep