U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arts Assistent Psychiatrie

Arts Assistent Psychiatrie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Psychiatrie? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Psychiatrie is arts in opleiding op de afdeling Psychiatrie. Dit kan in een ziekenhuis zijn of in een psychiatrische instelling. De Arts Assistent Psychiatrie hout zich bezig met de behandeling en diagnostiek van patiënten met een psychisch ziektebeeld. De Arts Assistent Psychiatrie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Psychiatrie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Psychiatrie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Psychiatrie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Psychiatrie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Psychiatrie is er op de afdeling Psychiatrie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Psychiatrie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Psychiatrie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Psychiatrie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Psychiatrie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Psychiatrie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Psychiatrie, Baan Arts Assistent Psychiatrie, Arts Assistent Psychiatrie Worden, Functie-eisen Arts Assistent Psychiatrie, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Psychiatrie, Functieprofiel Arts Assistent Psychiatrie, Wat doet een Arts Assistent Psychiatrie, Werken als Arts Assistent Psychiatrie.

Arts Assistent Psychiatrie worden: Opleiding tot arts Assistent Psychiatrie

 

De Arts Assistent Psychiatrie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Psychiatrie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Psychiatrie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Psychiatrie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Psychiatrie, Arts Assistent Psychiatrie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Psychiatrie, Scholing Arts Assistent Psychiatrie, Studie Arts Assistent Psychiatrie, Bijscholing Arts Assistent Psychiatrie, Omscholing Arts Assistent Psychiatrie.

Organisaties waar een arts Assistent Psychiatrie doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Psychiatrie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Psychiatrie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Psychiatrie, Arts Assistent Psychiatrie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Psychiatrie, Scholing Arts Assistent Psychiatrie, Studie Arts Assistent Psychiatrie, Bijscholing Arts Assistent Psychiatrie, Omscholing Arts Assistent Psychiatrie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Psychiatrie

 

De Arts Assistent Psychiatrie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Psychiatrie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Psychiatrie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Psychiatrie, Loon Arts Assistent Psychiatrie, Wat verdien je als Arts Assistent Psychiatrie, Salarisschaal Arts Assistent Psychiatrie, Salarisindicatie Arts Assistent Psychiatrie, Bonus Arts Assistent Psychiatrie, CAO Arts Assistent Psychiatrie, Brutoloon Arts Assistent Psychiatrie, Nettoloon Arts Assistent Psychiatrie, Vakantiedagen Arts Assistent Psychiatrie, Pensioen Arts Assistent Psychiatrie.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent psychiatrie

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Psychiatrie, Vaardigheden Arts Assistent Psychiatrie, Attitude Arts Assistent Psychiatrie, Kwalificaties Arts Assistent Psychiatrie, Competentieprofiel Arts Assistent Psychiatrie.

Boeken voor het beroep arts assistent psychiatrie

Wil je meer weten over het beroep arts assistent psychiatrie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent psychiatrie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent psychiatrie te komen.

Creative Interventions With Traumatized Children | Cathy Malchiodi

Creative Arts and Play Therapy, Eds Malchiodi and Crenshaw - Engels | Druk: 2 | Hardcover | 9781462518166 | 364 pagina's

A trusted, bestselling resource, this volume demonstrates a range of creative approaches for facilitating children's emotional reparation and recovery from trauma. Experts in play, art, music, movement, and drama therapy, as well as bibliotherapy, describ...

Love, Fear, and Health | Robert Maunder

How Our Attachments to Others Shape Health and Health Care - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781442615601 | 344 pagina's

Can the way in which we relate to others seriously affect our health? Can understanding those attachments help health care providers treat us better? In Love, Fear, and Health, psychiatrists Robert Maunder and Jonathan Hunter draw on evidence from neurosc...

Heal Your Self with Writing | Catherine Ann Jones

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781611250169 | 209 pagina's

Our lives may be determined less by past events than by the way we remember them. How do we learn to listen more to the stories that heal? How do we put together the pieces of our past? How can we rewrite our life story so that pain becomes meaningful and...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Psychiatrie, Arts Assistent Psychiatrie ebooks, boek Arts Assistent Psychiatrie.

Persoonstypen arts Assistent Psychiatrie

 

De Arts Assistent Psychiatrie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Psychiatrie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Psychiatrie ook zo voelen. De Arts Assistent Psychiatrie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Psychiatrie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Psychiatrie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Psychiatrie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Psychiatrie, Karakter Arts Assistent Psychiatrie.

Netwerk arts Assistent Psychiatrie

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Psychiatrie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Psychiatrie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Psychiatrie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Psychiatrie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Psychiatrie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Psychiatrie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Psychiatrie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Psychiatrie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Psychiatrie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Psychiatrie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Psychiatrie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Psychiatrie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Psychiatrie, Medewerkers Arts Assistent Psychiatrie.

Is het beroep arts Assistent Psychiatrie iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Psychiatrie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Psychiatrie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Psychiatrie, beroepskeuzetest Arts Assistent Psychiatrie, beroep Arts Assistent Psychiatrie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Psychiatrie

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Psychiatrie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Psychiatrie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Psychiatrie al in zich draagt dat de Arts Assistent Psychiatrie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Psychiatrie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Psychiatrie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Psychiatrie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Psychiatrie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Psychiatrie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Psychiatrie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Psychiatrie, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Psychiatrie, Carriere Arts Assistent Psychiatrie.

Solliciteren op de functie arts Assistent Psychiatrie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Psychiatrie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Psychiatrie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Psychiatrie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Psychiatrie, CV Arts Assistent Psychiatrie, sollicitatie Arts Assistent Psychiatrie.

Interviews met arts Assistent Psychiatrie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Psychiatrie

Overzicht

Vacatures arts assistent psychiatrie

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Psychiatrie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Psychiatrie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Arts Assistent Psychiatrie is arts in opleiding op de afdeling Psychiatrie. Dit kan in een ziekenhuis zijn of in een psychiatrische instelling. De Arts Assistent Psychiatrie hout zich bezig met de behandeling en diagnostiek van patiënten met een psychisch ziektebeeld.

Beoordeling Arts Assistent Psychiatrie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Psychiatrie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Psychiatrie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep