Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Revalidatiegeneeskunde? Lees de functieomschrijving.

 

De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde is arts in opleiding op de afdeling Revalidatiegeneeskunde. De Arts Assistent diagnosticeert , onderzoekt  en traint patiënten die om wat voor reden dan ook moeten revalideren om weer normaal te kunnen functioneren. De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde is er op de afdeling Revalidatiegeneeskunde verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben. 
Verder zit de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Revalidatiegeneeskunde en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent. 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Baan Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde Worden, Functie-eisen Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Functieprofiel Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Wat doet een Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Werken als Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde.

Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde worden: Opleiding tot arts Assistent Revalidatiegeneeskunde

 

De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Revalidatiegeneeskunde heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Scholing Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Studie Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Bijscholing Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Omscholing Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde.

Organisaties waar een arts Assistent Revalidatiegeneeskunde doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Scholing Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Studie Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Bijscholing Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Omscholing Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Revalidatiegeneeskunde

 

De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Loon Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Wat verdien je als Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Salarisschaal Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Salarisindicatie Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Bonus Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, CAO Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Brutoloon Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Nettoloon Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Vakantiedagen Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Pensioen Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent revalidatiegeneeskunde

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Vaardigheden Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Attitude Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Kwalificaties Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Competentieprofiel Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde.

Boeken voor het beroep arts assistent revalidatiegeneeskunde

Wil je meer weten over het beroep arts assistent revalidatiegeneeskunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent revalidatiegeneeskunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent revalidatiegeneeskunde te komen.

Netter's Sports Medicine | Christopher Madden

Engels | Druk: 2nd Revised edition | Hardcover | 9780323395915 | 816 pagina's

Edited by past presidents of the American Medical Society for Sports Medicine, Netter's Sports Medicine, 2nd Edition, is a superbly illustrated, go-to sports medicine resource for the outpatient office, the training room, on the sideline, and for certific...

Mindful Movement:The Evolution of the Somatic Arts and Conscious Action | Martha Eddy

The Evolution of the Somatic Arts and Conscious Action - Engels | Druk: 1 | E-book | 9781783205851

In Mindful Movement, exercise physiologist, somatic therapist, dance educator and advocate Martha Eddy uses original interviews, case studies and practice-led research to define the origins of a new holistic field – somatic movement education and therapy ...

Handbook of Hip & Knee Joint Replacement | Robert D Holland Pmp

Through the Eyes of the Patient, Surgeon & Medical Team - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781466252455 | 324 pagina's

The "Handbook of Hip & Knee Joint Replacement: Through the Eyes of the Patient, Surgeon & Medical Team” is the definitive source for patients interested in joint replacement surgery.This handbook brings the subject to life for the reader by using clear, u...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde ebooks, boek Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde.

Persoonstypen arts Assistent Revalidatiegeneeskunde

 

De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde ook zo voelen. De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Karakter Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde.

Netwerk arts Assistent Revalidatiegeneeskunde

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Revalidatiegeneeskunde. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Revalidatiegeneeskunde. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Medewerkers Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde.

Is het beroep arts Assistent Revalidatiegeneeskunde iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Revalidatiegeneeskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Revalidatiegeneeskunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, beroepskeuzetest Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, beroep Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Revalidatiegeneeskunde

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Revalidatiegeneeskunde, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde al in zich draagt dat de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris.

 

 

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Revalidatiegeneeskunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Revalidatiegeneeskunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, Carriere Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde.

Solliciteren op de functie arts Assistent Revalidatiegeneeskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Revalidatiegeneeskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Revalidatiegeneeskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Revalidatiegeneeskunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, CV Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde, sollicitatie Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde.

Interviews met arts Assistent Revalidatiegeneeskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Revalidatiegeneeskunde

Overzicht

Vacatures arts assistent revalidatiegeneeskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde is arts in opleiding op de afdeling Revalidatiegeneeskunde. De Arts Assistent diagnosticeert , onderzoekt  en traint patiënten die om wat voor reden dan ook moeten revalideren om weer normaal te kunnen functioneren. De Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist.

Beoordeling Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Revalidatiegeneeskunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep