U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arts Assistent Cardiologie

Arts Assistent Cardiologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arts Assistent Cardiologie? Lees de functieomschrijving.

 

 

De Arts Assistent Cardiologie is arts in opleiding op de afdeling Cardiologie. De Arts Assistent Cardiologie onderzoekt en diagnosticeert patiënten die een aandoening aan hun hart hebben.  De Arts Assistent Cardiologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist. De Arts Assistent Cardiologie is dus zeker al werkzaam als arts maar is niet eindverantwoordelijk. Dit blijft ten alle tijden de specialist.
De Arts Assistent Cardiologie is het aanspreekpunt op de afdeling voor de verpleging en vertegenwoordigt de specialist in het voeren van gesprekken met de patiënten over hun ziekte of herstel.  De Arts Assistent Cardiologie mag ook medicijnen voorschrijven aan de patiënten. Verder wordt er van de Arts Assistent Cardiologie verwacht dat zij indien nodig diagnostiek aan vraagt. Dit kan bijvoorbeeld een kweek zijn die er genomen moet worden of een scan. De Arts Assistent Cardiologie is er op de afdeling Cardiologie verantwoordelijk voor dat alle patiënten krijgen wat zij nodig hebben.  
Verder zit de Arts Assistent Cardiologie veel in overleg met enerzijds de verpleging op de afdeling Cardiologie en anderzijds de specialisten van deze afdeling. Ook wordt er geacht dat de Arts Assistent Cardiologie veel overlegt met andere disciplines. Het kan vaak voorkomen dat een patiënt overgedragen moet worden naar een andere afdeling. Daarvoor is het noodzakelijk dat de Arts Assistent Cardiologie de andere specialisten op de hoogte brengt.
De Arts Assistent Cardiologie heeft dus al heel veel verantwoordelijkheid en mag eigenlijk alles al doen wat een specialist ook mag. De assistent moet alleen voor alles groen licht krijgen van de specialist. De specialist op de afdeling is zijn/haar supervisor en werkt dus heel nauw samen met de assistent.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Arts Assistent Cardiologie, Baan Arts Assistent Cardiologie, Arts Assistent Cardiologie Worden, Functie-eisen Arts Assistent Cardiologie, Verantwoordelijkheden Arts Assistent Cardiologie, Functieprofiel Arts Assistent Cardiologie, Wat doet een Arts Assistent Cardiologie, Werken als Arts Assistent Cardiologie.

Arts Assistent Cardiologie worden: Opleiding tot arts Assistent Cardiologie

 

 

De Arts Assistent Cardiologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Cardiologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Cardiologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Cardiologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Cardiologie, Arts Assistent Cardiologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Cardiologie, Scholing Arts Assistent Cardiologie, Studie Arts Assistent Cardiologie, Bijscholing Arts Assistent Cardiologie, Omscholing Arts Assistent Cardiologie.

Organisaties waar een arts Assistent Cardiologie doorgaans werkzaam is

 

De Arts Assistent Cardiologie werkt meestal in een ziekenhuis en hoewel dit ondernemingen zijn die wel degelijk winst maken worden ziekenhuizen toch meer gezien als non-profit instellingen. De Arts Assistent Cardiologie kan vaak alleen in het ziekenhuis werken omdat hij/zij nog in opleiding is en het meeste kan leren in een ziekenhuis. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arts Assistent Cardiologie, Arts Assistent Cardiologie Worden, Opleidingsniveau Arts Assistent Cardiologie, Scholing Arts Assistent Cardiologie, Studie Arts Assistent Cardiologie, Bijscholing Arts Assistent Cardiologie, Omscholing Arts Assistent Cardiologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arts Assistent Cardiologie

 

De Arts Assistent Cardiologie begint met een gemiddeld salaris. De Arts Assistent Cardiologie is namelijk ook al echt aan het werk ook al leert hij/zij nog wel tijdens het werk.  Als de Arts Assistent Cardiologie uiteindelijk specialist is zal hij/zij omhoog schieten met het salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Arts Assistent Cardiologie, Loon Arts Assistent Cardiologie, Wat verdien je als Arts Assistent Cardiologie, Salarisschaal Arts Assistent Cardiologie, Salarisindicatie Arts Assistent Cardiologie, Bonus Arts Assistent Cardiologie, CAO Arts Assistent Cardiologie, Brutoloon Arts Assistent Cardiologie, Nettoloon Arts Assistent Cardiologie, Vakantiedagen Arts Assistent Cardiologie, Pensioen Arts Assistent Cardiologie.

Competenties, skills & vaardigheden arts assistent cardiologie

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Arts Assistent Cardiologie, Vaardigheden Arts Assistent Cardiologie, Attitude Arts Assistent Cardiologie, Kwalificaties Arts Assistent Cardiologie, Competentieprofiel Arts Assistent Cardiologie.

Boeken voor het beroep arts assistent cardiologie

Wil je meer weten over het beroep arts assistent cardiologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arts assistent cardiologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arts assistent cardiologie te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Arts Assistent Cardiologie, Arts Assistent Cardiologie ebooks, boek Arts Assistent Cardiologie.

Persoonstypen arts Assistent Cardiologie

 

De Arts Assistent Cardiologie moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet in staat zijn een volwaardig oordeel te geven van de gezondheid van een patiënt aan de hand van uitslagen van testen en/of gemeten feiten bij de patiënt. Daarbij moet de Arts Assistent Cardiologie perfectionistisch zijn. In principe mag er in een ziekenhuis niks mis gaan en dat moet de Arts Assistent Cardiologie ook zo voelen. De Arts Assistent Cardiologie is op de afdeling verantwoordelijk voor alle patiënten die onder hem/haar vallen en moet hier een zeer precies beeld van schetsen naar de specialist toe zodat de Arts Assistent Cardiologie samen met hem/haar kan doen wat het beste is voor de patiënt. De diagnosen die de Arts Assistent Cardiologie maakt, dienen ook zo precies mogelijk gesteld te worden en verteld te worden aan de specialist.  Het is dus zeer belangrijk dat de Arts Assistent Cardiologie zich bewust is van deze verantwoordelijkheid en het goed wil doen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arts Assistent Cardiologie, Karakter Arts Assistent Cardiologie.

Netwerk arts Assistent Cardiologie

 

Ten eerste heeft de Arts Assistent Cardiologie contact met de patiënten op de afdeling. De Arts Assistent Cardiologie moet gesprekken over de gezondheid van de patiënt voeren met de patiënt en is er verantwoordelijk voor dat de patiënt goed op de hoogte is van zijn/haar situatie.
De Arts Assistent Cardiologie heeft nauw contact met de specialist op de afdeling Cardiologie. Dit is ook zijn/haar supervisor en de Arts Assistent Cardiologie dient voor alle te nemen beslissingen een OK te krijgen van de specialist. De specialist is eindverantwoordelijk en de Arts Assistent Cardiologie is de dienstdoende arts op de afdeling.
De Arts Assistent Cardiologie heeft ook veel contact met de verpleging op de afdeling Cardiologie. De verpleging voert eigenlijk uit wat de Arts Assistent Cardiologie beslist samen met de specialist en de verpleging houdt de Arts Assistent Cardiologie ook goed op de hoogte van de gezondheid en eventuele nieuwe klachten van de patiënt.
Tot slot heeft de Arts Assistent Cardiologie veel contact met specialisten van andere disciplines en is er ook vaak interdisciplinair overleg waarin de Arts Assistent Cardiologie de patiënten vertegenwoordigt die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overdracht naar een andere afdeling.  

Mensen vonden ons op: Collega’s Arts Assistent Cardiologie, Medewerkers Arts Assistent Cardiologie.

Is het beroep arts Assistent Cardiologie iets voor jou?

Zou je graag arts Assistent Cardiologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arts Assistent Cardiologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arts Assistent Cardiologie, beroepskeuzetest Arts Assistent Cardiologie, beroep Arts Assistent Cardiologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arts Assistent Cardiologie

 

Het hangt van de specialisatie af of de arts assistent makkelijk werk kan vinden. Bij de meeste specialisaties, zo ook bij Cardiologie, duurt het niet heel lang om geplaatst te worden maar bij hele ingewikkelde specialisaties waarin maar een aantal specialisten werkzaam is, kan het lastiger zijn. 
de loting van de opleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan het aantal plekken voor artsen die er op dat moment zijn. 

De Arts Assistent Cardiologie heeft zeker goede doorgroei mogelijkheden. Het is zelfs zo dat het beroep Arts Assistent Cardiologie al in zich draagt dat de Arts Assistent Cardiologie uiteindelijk specialist wordt. Elke Arts Assistent Cardiologie is bezig met het laatste deel van de opleiding om specialist te worden. Als de Arts Assistent Cardiologie specialist is, dan is hij/zij Dokter. Als de Arts Assistent Cardiologie als dokter zijnde promoveert door onderzoek, wordt hij/zij doktor. Dit is de hoogste titel die een medicus kan dragen. De Arts Assistent Cardiologie kan zeker dus nog een paar stappen hoger komen en dit zal zich laten zien in kennis en de hoogte van het salaris

Arbeidsmarktperspectief score arts Assistent Cardiologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep arts Assistent Cardiologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arts Assistent Cardiologie, Promotie mogelijkheden Arts Assistent Cardiologie, Carriere Arts Assistent Cardiologie.

Solliciteren op de functie arts Assistent Cardiologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arts Assistent Cardiologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arts Assistent Cardiologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arts Assistent Cardiologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arts Assistent Cardiologie, CV Arts Assistent Cardiologie, sollicitatie Arts Assistent Cardiologie.

Interviews met arts Assistent Cardiologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arts Assistent Cardiologie

Overzicht

Vacatures arts assistent cardiologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Arts Assistent Cardiologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arts Assistent Cardiologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.     De Arts Assistent Cardiologie is arts in opleiding op de afdeling Cardiologie. De Arts Assistent Cardiologie onderzoekt en diagnosticeert patiënten die een aandoening aan hun hart hebben.  De Arts Assistent Cardiologie de dienstdoende arts op deze afdeling maar moet voor alle beslissingen een OK krijgen van de specialist.

Beoordeling Arts Assistent Cardiologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Cardiologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arts Assistent Cardiologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep