U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent dansgeschiedenis

Docent dansgeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent dansgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent dansgeschiedenis geeft les in het vak dansgeschiedenis.

De docent dansgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans, choreografie of een andere soortgelijke (dans)opleiding. De voornaamste taak van de docent dansgeschiedenis is zijn kennis op het gebied van het vak dansgeschiedenis over brengen op zijn leerlingen/studenten. De docent dansgeschiedenis geeft les in onder andere de rol van dans in de samenleving en de verschillen tussen vroeger en nu, de geschiedenis van bekende dansers en wat zij hebben betekent voor de danswereld, hoe bepaalde danssoorten zijn ontstaan, hoe de verschillende kunstdisciplines elkaar hebben beïnvloed en de verschillen tussen de verschillende soorten dans.

De docent dansgeschiedenis geeft theorieles en geeft zijn leerlingen/studenten na aanleiding van zijn klassikale lessen opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent dansgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen.

De docent dansgeschiedenis heeft verstand van het vak dansgeschiedenis en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent dansgeschiedenis zijn leerlingen/studenten ook meenemen naar dansvoorstellingen, is hij aanwezig tijdens ouderavonden (om met de leerlingen/studenten en hun ouders te praten over hun studievoortgang) en is hij aanwezig bij vergaderingen met collega's (om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en de verschillende opleidingen).

Mensen vonden ons op: Job Docent dansgeschiedenis, Baan Docent dansgeschiedenis, Docent dansgeschiedenis Worden, Functie-eisen Docent dansgeschiedenis, Verantwoordelijkheden Docent dansgeschiedenis, Functieprofiel Docent dansgeschiedenis, Wat doet een Docent dansgeschiedenis, Werken als Docent dansgeschiedenis.

Docent dansgeschiedenis worden: Opleiding tot docent dansgeschiedenis

De docent dansgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Dans'' gevolgd (hbo, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dansgeschiedenis, Docent dansgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent dansgeschiedenis, Scholing Docent dansgeschiedenis, Studie Docent dansgeschiedenis, Bijscholing Docent dansgeschiedenis, Omscholing Docent dansgeschiedenis.

Organisaties waar een docent dansgeschiedenis doorgaans werkzaam is

De docent dansgeschiedenis werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dansgeschiedenis, Docent dansgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent dansgeschiedenis, Scholing Docent dansgeschiedenis, Studie Docent dansgeschiedenis, Bijscholing Docent dansgeschiedenis, Omscholing Docent dansgeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent dansgeschiedenis

De docent dansgeschiedenis verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent dansgeschiedenis, Loon Docent dansgeschiedenis, Wat verdien je als Docent dansgeschiedenis, Salarisschaal Docent dansgeschiedenis, Salarisindicatie Docent dansgeschiedenis, Bonus Docent dansgeschiedenis, CAO Docent dansgeschiedenis, Brutoloon Docent dansgeschiedenis, Nettoloon Docent dansgeschiedenis, Vakantiedagen Docent dansgeschiedenis, Pensioen Docent dansgeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden docent dansgeschiedenis

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van dansgeschiedenis
Mensen vonden ons op: Kennis Docent dansgeschiedenis, Vaardigheden Docent dansgeschiedenis, Attitude Docent dansgeschiedenis, Kwalificaties Docent dansgeschiedenis, Competentieprofiel Docent dansgeschiedenis.

Boeken voor het beroep docent dansgeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep docent dansgeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent dansgeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent dansgeschiedenis te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent dansgeschiedenis, Docent dansgeschiedenis ebooks, boek Docent dansgeschiedenis.

Persoonstypen docent dansgeschiedenis

De docent dansgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak dansgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding. Ook is de docent dansgeschiedenis een waarnemer. Hij let na aanleiding van de klassikale lessen en de ingeleverde opdrachten nauwkeurig op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze zo goed mogelijk te kunnen helpen bij hun ontwikkeling binnen het vak dansgeschiedenis.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent dansgeschiedenis, Karakter Docent dansgeschiedenis.

Netwerk docent dansgeschiedenis

Het netwerk van de docent dansgeschiedenis bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak die op school komen spreken, de directeur van de school en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent dansgeschiedenis, Medewerkers Docent dansgeschiedenis.

Is het beroep docent dansgeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag docent dansgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent dansgeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent dansgeschiedenis, beroepskeuzetest Docent dansgeschiedenis, beroep Docent dansgeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent dansgeschiedenis

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent dansgeschiedenis is laag. Dit vak wordt alleen op specifieke en exacte (dans)opleidingen gegeven en daarom is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent dansgeschiedenis zich ook in andere (dans)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/workshops dansgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn rol als docent kan de docent dansgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent dansgeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent dansgeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent dansgeschiedenis, Promotie mogelijkheden Docent dansgeschiedenis, Carriere Docent dansgeschiedenis.

Solliciteren op de functie docent dansgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent dansgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent dansgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent dansgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent dansgeschiedenis, CV Docent dansgeschiedenis, sollicitatie Docent dansgeschiedenis.

Interviews met docent dansgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent dansgeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent dansgeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent dansgeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent dansgeschiedenis geeft les in het vak dansgeschiedenis. De docent dansgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans, choreografie of een andere soortgelijke (dans)opleiding. De voornaamste taak van de docent dansgeschiedenis is zijn kennis op het gebied van het vak dansgeschiedenis over brengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent dansgeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent dansgeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent dansgeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep