U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medisch oncoloog

Medisch oncoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medisch oncoloog ? Lees de functieomschrijving.

Een medische oncoloog is een internist die zich heeft gespecialiseerd in de oncologie.

De medisch oncoloog heeft zich gespecialiseerd in de oncologie en heeft daarom veel medische kennis van de ziekte kanker en hoe deze te behandelen. Hij is werkzaam in een ziekenhuis.

Een oncoloog diagnosticeert de ziekte kanker en andere gerelateerde ziektes bij patiënten. Hij schrijft de patiënten de chemokuur voor, onderzoekt de ethische vragen rondom de kankerzorg, houdt de kankerpatiënten na behandeling onder controle (en zorgt voor de nazorg bij genezing), doet eventueel onderzoek naar de verwanten (familie) van de patiënten bij ziekte die op erfelijke basis kan zijn en is verantwoordelijk voor de palliatieve zorg (de pijn zowel fysiek als mentaal proberen te verzachten en verlichten bij ongeneeslijk zieke patiënten).

De oncoloog werkt in een team van specialisten dat verantwoordelijk is voor de optimale en juiste diagnose, zorg, behandeling en nazorg. Het team is afhankelijk van het type kanker en vraagstelling.

De oncoloog houdt zich bezig met de oncologie en doet daarnaast onderzoek naar de oorzaken van de ziekte kanker en naar de huidige behandelmethode en doet onderzoek naar nieuwe behandelmethodes.

Mensen vonden ons op: Job Medisch oncoloog , Baan Medisch oncoloog , Medisch oncoloog Worden, Functie-eisen Medisch oncoloog , Verantwoordelijkheden Medisch oncoloog , Functieprofiel Medisch oncoloog , Wat doet een Medisch oncoloog , Werken als Medisch oncoloog .

Medisch oncoloog worden: Opleiding tot medisch oncoloog

Voor het beroep van oncoloog moet een WO studie worden gevolgd; de studie Geneeskunde, Arts - Klinisch Onderzoeker of Oncology.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medisch oncoloog , Medisch oncoloog Worden, Opleidingsniveau Medisch oncoloog , Scholing Medisch oncoloog , Studie Medisch oncoloog , Bijscholing Medisch oncoloog , Omscholing Medisch oncoloog .

Organisaties waar een medisch oncoloog doorgaans werkzaam is

Een medisch oncoloog werkt in een ziekenhuis of academisch ziekenhuis.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medisch oncoloog , Medisch oncoloog Worden, Opleidingsniveau Medisch oncoloog , Scholing Medisch oncoloog , Studie Medisch oncoloog , Bijscholing Medisch oncoloog , Omscholing Medisch oncoloog .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medisch oncoloog

Het salaris van een oncoloog is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring. De oncoloog begint bijvoorbeeld als arts assistent oncologie. Het salaris kan daarom verschillen van €2800,- per maand tot €20.000,- per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Medisch oncoloog , Loon Medisch oncoloog , Wat verdien je als Medisch oncoloog , Salarisschaal Medisch oncoloog , Salarisindicatie Medisch oncoloog , Bonus Medisch oncoloog , CAO Medisch oncoloog , Brutoloon Medisch oncoloog , Nettoloon Medisch oncoloog , Vakantiedagen Medisch oncoloog , Pensioen Medisch oncoloog .

Competenties, skills & vaardigheden medisch oncoloog

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Sensitiviteit
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Medisch oncoloog , Vaardigheden Medisch oncoloog , Attitude Medisch oncoloog , Kwalificaties Medisch oncoloog , Competentieprofiel Medisch oncoloog .

Boeken voor het beroep medisch oncoloog

Wil je meer weten over het beroep medisch oncoloog ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medisch oncoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medisch oncoloog te komen.

Oncologie | J.A. van Spil

handboek voor verpleegkundigen en andere hulpverleners - Nederlands | Druk: 2nd | Paperback | 9789031388707 | 618 pagina's

Handboek voor verpleegkundigen en andere hulpverleners is het standaardwerk voor alle oncologieverpleegkundigen, en verpleegkundigen werkzaam in de oncologie. De combinatie van algemene oncologische, diagnostische, medische, psychosociale en allesomvatten...

Leerboek oncologie | C.J.H. van de Velde

Nederlands | Druk: 9 | Paperback | 9789036804417 | 775 pagina's

Leerboek oncologie 9e druk is een boek van C.J.H. van de Velde uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036804417 Kanker is de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Door preventie, verbetering in diagnostiek en behandeling, is de levensverwacht...

Kanker is geen ziekte ... | Andreas Moritz

maar een overlevingsmechanisme - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789020203059 | 248 pagina's

Volgens Andreas Moritz is kanker één van de laatste redmiddelen van je lichaam. Kanker ontstaat als gevolg van eerdere gezondheidsproblemen die niet opgelost zijn en het is het ultieme wapen tegen levensbedreigende crises. Het opruimen van deze problemen ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medisch oncoloog , Medisch oncoloog ebooks, boek Medisch oncoloog .

Persoonstypen medisch oncoloog

Een medisch oncoloog onderzoekt de behandelmethode en onderzoekt en geeft de diagnose aan patiënten (waarnemer).

Het beroep van medisch oncoloog is een zeer zwaar en verantwoordelijk beroep. De oncoloog mag geen fouten maken en moet ten alle tijde accuraat werkzaam zijn (succesvolle werker). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medisch oncoloog , Karakter Medisch oncoloog .

Netwerk medisch oncoloog

Het netwerk van de medisch oncoloog bestaat uit de patiënten, de familie van patiënten en het team van artsen en specialisten waarbinnen hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medisch oncoloog , Medewerkers Medisch oncoloog .

Is het beroep medisch oncoloog iets voor jou?

Zou je graag medisch oncoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medisch oncoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medisch oncoloog , beroepskeuzetest Medisch oncoloog , beroep Medisch oncoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medisch oncoloog

Het arbeidsmarktperspectief voor een medisch oncoloog is hoog omdat ziekenhuizen veel op zoek zijn naar gespecialiseerde medische oncologen om zoveel mogelijk mensen met kennis in het ziekenhuis werkzaam te hebben.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medisch oncoloog , Promotie mogelijkheden Medisch oncoloog , Carriere Medisch oncoloog .

Solliciteren op de functie medisch oncoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medisch oncoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medisch oncoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medisch oncoloog . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medisch oncoloog , CV Medisch oncoloog , sollicitatie Medisch oncoloog .

Interviews met medisch oncoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medisch oncoloog

Vacatures medisch oncoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Medisch oncoloog ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medisch oncoloog . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een medische oncoloog is een internist die zich heeft gespecialiseerd in de oncologie. De medisch oncoloog heeft zich gespecialiseerd in de oncologie en heeft daarom veel medische kennis van de ziekte kanker en hoe deze te behandelen. Hij is werkzaam in een ziekenhuis.

Beoordeling Medisch oncoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medisch oncoloog ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medisch oncoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

mijn toekomst een succesvol oncoloog

dr.mohamed

Door: fatima

Ik ben nu 15 en ik weet zeker dat ik dit wil en kan ik ga ervoor strijden 

Door: Anna

Studeren en doorzettingsvermogen.Sucses

Door: Oncoloog

als je de carriere en het inkomen later cventraal stelt, kan het best zo zijn , dat je nadien teleurgwesteld wordt over wat je zelf kan doen. Iedere patient is verschillend en behandelopties zijn er wel, maar komen maar beperkt in aanmerking vanwege de mogelijkheden die er (nog) zijn. In de toekomst worden veel nieuwe medicijnen verwacht, waardoor je beter kunt kiezen: óf voor klinicus, dwz per patient een eigen verantwoordelijkheid, óf een wetenschappelijk beroep met veel teamwork en overleg en gedetailleerde ( eeuwige)vervolgstudie. Vanwege dit laatste: redeneer dus niet te snel dat je zelf veel invloed kan uitoefenen op de praktijkvoering en persoonlijk inkomen, want dan kan je het misschien niet volhouden.  Dat beoep van (internist/chirurgisch/radiotheaput-oncoloog  wordt  in dit zware beroep trouwens steeds goed beloond. 

Door: anoniem

Reageer op dit beroep