Docent beeldende kunst en vormgeving worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent beeldende kunst en vormgeving? Lees de functieomschrijving.

De docent beeldende kunst en vormgeving geeft les in beeldende kunstvakken.

De docent beeldende kunst en vormgeving geeft les op een middelbare school of MBO of HBO opleiding. De docent beeldende kunst en vormgeving geeft les in beeldende kunstvakken als tekenen, schilderen, kleien en beeldhouwen. Daarnaast kan de docent beeldende kunst en vormgeving ook les geven in het gebruik van photoshop of andere animatieprogramma's op de computer.

De docent beeldende kunst en vormgeving geeft les in de beeldende vakken en probeert zijn kennis aan zijn leerlingen over te brengen. Hij leert ze de verschillende aspecten binnen de teken en schilderkunst, (waaronder bijvoorbeeld perspectief tekenen, portretten tekenen, figuren of vrij schilderen) leert de leerlingen omgaan met verschillende materialen (zoals verf, pennen, potloden en klei maar ook hamers en beitels voor het beeldhouwen) en leert de leerlingen zich ontwikkelen binnen de beeldende kunsten. Daarnaast kan de docent beeldende kunst en vormgeving ook les geven in vakken rondom de beeldende vakstudie (waaronder bijvoorbeeld kunstgeschiedenis) om zo de leerlingen ook theoretische kennis op te laten doen en ze meer over de kunst en de geschiedenis van de kunst te leren. Daarnaast ontwikkelt hij lesmateriaal en controleert en becijfert hij de opdrachten en werken van zijn leerlingen.

Voor het beroep van docent beeldende kunst en vormgeving is het belangrijk dat de docent zelf creatief en origineel is, kan werken met verschillende materialen en deze kennis op leerlingen over kan brengen. Hij moet zowel op een leuke en interessante manier les kunnen geven als de leiding blijven houden en waar nodig streng optreden.

Voor het beroep van docent beeldende kunst en vormgeving zijn sociale en representatieve vaardigheden dan ook erg belangrijk.

Mensen vonden ons op: Job Docent beeldende kunst en vormgeving, Baan Docent beeldende kunst en vormgeving, Docent beeldende kunst en vormgeving Worden, Functie-eisen Docent beeldende kunst en vormgeving, Verantwoordelijkheden Docent beeldende kunst en vormgeving, Functieprofiel Docent beeldende kunst en vormgeving, Wat doet een Docent beeldende kunst en vormgeving, Werken als Docent beeldende kunst en vormgeving.

Docent beeldende kunst en vormgeving worden: Opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving

Voor het beroep van docent beeldende kunst en vormgeving is een HBO studie ''docent beeldende kunst en vormgeving'' te volgen op een school met HBO opleidingen. Deze opleiding duurt over het algemeen vier jaar maar is met een relevant diploma of relevante ervaring binnen de beeldende kunstbranche ook in twee en een half jaar te volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent beeldende kunst en vormgeving, Docent beeldende kunst en vormgeving Worden, Opleidingsniveau Docent beeldende kunst en vormgeving, Scholing Docent beeldende kunst en vormgeving, Studie Docent beeldende kunst en vormgeving, Bijscholing Docent beeldende kunst en vormgeving, Omscholing Docent beeldende kunst en vormgeving.

Organisaties waar een docent beeldende kunst en vormgeving doorgaans werkzaam is

De docent beeldende kunst en vormgeving werkt op een middelbare school of op een MBO of HBO opleiding.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent beeldende kunst en vormgeving, Docent beeldende kunst en vormgeving Worden, Opleidingsniveau Docent beeldende kunst en vormgeving, Scholing Docent beeldende kunst en vormgeving, Studie Docent beeldende kunst en vormgeving, Bijscholing Docent beeldende kunst en vormgeving, Omscholing Docent beeldende kunst en vormgeving.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent beeldende kunst en vormgeving

De docent beeldende kunst en vormgeving verdient bruto tussen de €1600,- en €2000,- per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent beeldende kunst en vormgeving, Loon Docent beeldende kunst en vormgeving, Wat verdien je als Docent beeldende kunst en vormgeving, Salarisschaal Docent beeldende kunst en vormgeving, Salarisindicatie Docent beeldende kunst en vormgeving, Bonus Docent beeldende kunst en vormgeving, CAO Docent beeldende kunst en vormgeving, Brutoloon Docent beeldende kunst en vormgeving, Nettoloon Docent beeldende kunst en vormgeving, Vakantiedagen Docent beeldende kunst en vormgeving, Pensioen Docent beeldende kunst en vormgeving.

Competenties, skills & vaardigheden docent beeldende kunst en vormgeving

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Presenteren
 • Visie
 • Delegeren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
 • Overtuigen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Docent beeldende kunst en vormgeving, Vaardigheden Docent beeldende kunst en vormgeving, Attitude Docent beeldende kunst en vormgeving, Kwalificaties Docent beeldende kunst en vormgeving, Competentieprofiel Docent beeldende kunst en vormgeving.

Boeken voor het beroep docent beeldende kunst en vormgeving

Wil je meer weten over het beroep docent beeldende kunst en vormgeving? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent beeldende kunst en vormgeving bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent beeldende kunst en vormgeving te komen.

Klm in beeld | G.I. Smit

75 jaar vormgeving en promotie - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789066114234 | 179 pagina's

In KLM in beeld 75 jaar vormgeving en promotie, wordt aan de hand van affiches, folders en promotie-materiaal de ontwikkelingsgeschiedenis van 's-werelds oudste luchtvaartmaatschappij geschetst....

Aki, Academie Voor Beeldende Kunst En Vormgeving, Enschede | E. Beenker

vijftig jaar kunstonderwijs - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789064504501 | 238 pagina's

Tijdens het jubileumjaar 1999, toen de AKI (Academie voor kunst en Industrie) vijtig jaar bestond, werd het plan opgevat voor een speciale uitgave. Dat het boek pas nu verschijnt heeft verschillende oorzaken, maar een ervan is dat het niet makkelijk bleek...

Commitment | E. Janssen

een keuze uit drie jaar fonds BKVB - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789076936062 | 272 pagina's

Werk van 120 beeldend kunstenaars, vormgevers en architecten die in de periode 1999-2001 subsidie ontvingen voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst....

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent beeldende kunst en vormgeving, Docent beeldende kunst en vormgeving ebooks, boek Docent beeldende kunst en vormgeving.

Persoonstypen docent beeldende kunst en vormgeving

De docent beeldende kunst en vormgeving is een gever. Hij geeft zijn kennis en ervaring door middel van praktijk en theorielessen over op de leerlingen en helpt ze ontwikkelen.

Daarnaast is de docent beeldende kunst en vormgeving een waarnemer. Hij luistert naar zijn leerlingen, geeft ze advies, let goed op de ontwikkeling binnen hun werk en opdrachten, kijkt wie er meer hulp nodig heeft en geeft diegene meer advies en hulp en let daarnaast op de orde in de klas en treedt waar nodig streng op om zo de orde in de klas te bewaken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent beeldende kunst en vormgeving, Karakter Docent beeldende kunst en vormgeving.

Netwerk docent beeldende kunst en vormgeving

Het netwerk van de docent beeldende kunst en vormgeving bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de leerlingen en (tijdens oudergesprekken) de ouders van de leerlingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent beeldende kunst en vormgeving, Medewerkers Docent beeldende kunst en vormgeving.

Is het beroep docent beeldende kunst en vormgeving iets voor jou?

Zou je graag docent beeldende kunst en vormgeving willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent beeldende kunst en vormgeving bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent beeldende kunst en vormgeving, beroepskeuzetest Docent beeldende kunst en vormgeving, beroep Docent beeldende kunst en vormgeving kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent beeldende kunst en vormgeving

Het arbeidsmarktperspectief voor een docent beeldende kunst en vormgeving is vrij groot. Omdat er steeds meer docenten met pensioen gaan komt er steeds meer werkgelegenheid voor jongere docenten.

Daarnaast kan de docent beeldende kunst en vormgeving binnen de school ook doorgroeien door bijvoorbeeld ook de rol van klassenmentor op zich te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent beeldende kunst en vormgeving

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent beeldende kunst en vormgeving. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent beeldende kunst en vormgeving, Promotie mogelijkheden Docent beeldende kunst en vormgeving, Carriere Docent beeldende kunst en vormgeving.

Solliciteren op de functie docent beeldende kunst en vormgeving

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent beeldende kunst en vormgeving dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent beeldende kunst en vormgeving belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent beeldende kunst en vormgeving. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent beeldende kunst en vormgeving, CV Docent beeldende kunst en vormgeving, sollicitatie Docent beeldende kunst en vormgeving.

Interviews met docent beeldende kunst en vormgeving

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent beeldende kunst en vormgeving

Vacatures docent beeldende kunst en vormgeving

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent beeldende kunst en vormgeving? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent beeldende kunst en vormgeving. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent beeldende kunst en vormgeving geeft les in beeldende kunstvakken. De docent beeldende kunst en vormgeving geeft les op een middelbare school of MBO of HBO opleiding. De docent beeldende kunst en vormgeving geeft les in beeldende kunstvakken als tekenen, schilderen, kleien en beeldhouwen.

Beoordeling Docent beeldende kunst en vormgeving

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent beeldende kunst en vormgeving' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent beeldende kunst en vormgeving

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep