U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent management en organisatie

Docent management en organisatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent management en organisatie? Lees de functieomschrijving.

De docent management en organisatie geeft les in het vak management en organisatie.

De docent management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, marketing management of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent management en organisatie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak management en organisatie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen de ontwikkeling van omgevingsinvloeden, strategisch management en samenwerkingsvormen, management en besluitvorming en structuur en organisatie.

De docent management en organisatie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent management en organisatie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent management en organisatie heeft verstand van het vak management en organisatie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent management en organisatie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent management en organisatie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent management en organisatie, Baan Docent management en organisatie, Docent management en organisatie Worden, Functie-eisen Docent management en organisatie, Verantwoordelijkheden Docent management en organisatie, Functieprofiel Docent management en organisatie, Wat doet een Docent management en organisatie, Werken als Docent management en organisatie.

Docent management en organisatie worden: Opleiding tot docent management en organisatie

De docent management en organisatie heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' of ''Marketing Management'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent management en organisatie, Docent management en organisatie Worden, Opleidingsniveau Docent management en organisatie, Scholing Docent management en organisatie, Studie Docent management en organisatie, Bijscholing Docent management en organisatie, Omscholing Docent management en organisatie.

Organisaties waar een docent management en organisatie doorgaans werkzaam is

De docent management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent management en organisatie, Docent management en organisatie Worden, Opleidingsniveau Docent management en organisatie, Scholing Docent management en organisatie, Studie Docent management en organisatie, Bijscholing Docent management en organisatie, Omscholing Docent management en organisatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent management en organisatie

Het salaris van de docent management en organisatie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent management en organisatie, Loon Docent management en organisatie, Wat verdien je als Docent management en organisatie, Salarisschaal Docent management en organisatie, Salarisindicatie Docent management en organisatie, Bonus Docent management en organisatie, CAO Docent management en organisatie, Brutoloon Docent management en organisatie, Nettoloon Docent management en organisatie, Vakantiedagen Docent management en organisatie, Pensioen Docent management en organisatie.

Competenties, skills & vaardigheden docent management en organisatie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van management en organisatie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent management en organisatie, Vaardigheden Docent management en organisatie, Attitude Docent management en organisatie, Kwalificaties Docent management en organisatie, Competentieprofiel Docent management en organisatie.

Boeken voor het beroep docent management en organisatie

Wil je meer weten over het beroep docent management en organisatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent management en organisatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent management en organisatie te komen.

Handboek Organisatie en Management. Een praktijkgerichte benadering | Jos Marcus

Nederlands | Druk: 9 | Hardcover | 9789001895600 | 616 pagina's

- praktijkgerichte inleiding op het vakgebied; - behandelt actuele thema's zoals digitale business transformatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen; - met uitgebreide online ondersteuning, talrijke opdrachten en actuele cases. Handboek organisatie ...

Een praktijkgerichte benadering van organisatie en management incl. toegang tot Prepzone | N. van Dam

Nederlands | Druk: 8 | Hardcover | 9789001850241 | 552 pagina's

De meest gebruikte inleiding op het vakgebied Organisatie en management? Dat is: Een praktijkgerichte benadering van Organisatie en Management. De bekende auteurs Marcus en Van Dam bieden je een zeer praktische en interactieve inleiding op dit vakgebied. ...

Veranderen als samenspel | Jaap Boonstra

Een positieve kijk op het veranderen en vernieuwen van organisaties - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789462762626 | 256 pagina's

Een positieve kijk op het veranderen en vernieuwen van organisaties 'Veranderen als samenspel' helpt mensen die willen samenwerken aan verandering om hun organisatie te kwalificeren voor de toekomst. 'Veranderen als samenspel' presenteert een spelmodel vo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent management en organisatie, Docent management en organisatie ebooks, boek Docent management en organisatie.

Persoonstypen docent management en organisatie

De docent management en organisatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent management en organisatie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak management en organisatie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent management en organisatie, Karakter Docent management en organisatie.

Netwerk docent management en organisatie

Het netwerk van de docent management en organisatie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent management en organisatie, Medewerkers Docent management en organisatie.

Is het beroep docent management en organisatie iets voor jou?

Zou je graag docent management en organisatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent management en organisatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent management en organisatie, beroepskeuzetest Docent management en organisatie, beroep Docent management en organisatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent management en organisatie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent management en organisatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent management en organisatie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent management en organisatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent management en organisatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent management en organisatie, Promotie mogelijkheden Docent management en organisatie, Carriere Docent management en organisatie.

Solliciteren op de functie docent management en organisatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent management en organisatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent management en organisatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent management en organisatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent management en organisatie, CV Docent management en organisatie, sollicitatie Docent management en organisatie.

Interviews met docent management en organisatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent management en organisatie

Vacatures docent management en organisatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent management en organisatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent management en organisatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent management en organisatie geeft les in het vak management en organisatie. De docent management en organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, marketing management of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent management en organisatie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak management en organisatie overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent management en organisatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent management en organisatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent management en organisatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep