U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Hongaars

Docent Hongaars worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Hongaars? Lees de functieomschrijving.

De docent Hongaars geeft les in het vak Hongaars.

De docent Hongaars geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Hongaars freelance cursussen/workshops/lessen Hongaars geven. De docent Hongaars geeft les in alle facetten van het vak Hongaars. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Hongaars kunnen communiceren, leert ze in het Hongaars schrijven, leert ze Hongaars lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Hongaars van pas zijn. De docent Hongaars ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Hongaars de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Hongaars heeft zelf veel verstand van de Hongaarse taal, kan vloeiend Hongaars spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Hongaars op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Hongaars ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent Hongaars, Baan Docent Hongaars, Docent Hongaars Worden, Functie-eisen Docent Hongaars, Verantwoordelijkheden Docent Hongaars, Functieprofiel Docent Hongaars, Wat doet een Docent Hongaars, Werken als Docent Hongaars.

Docent Hongaars worden: Opleiding tot docent Hongaars

De docent Hongaars heeft een cursus/training Hongaars gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven, heeft een relevante HBO docentenopleiding gevolgd, heeft een HBO opleiding Tolk gevolgd, heeft een WO opleiding Fins-Oegrische Talen en Culturen'' gevolgd of is na jaren werkervaring als tolk les gaan geven. Ook is het mogelijk dat de docent Hongaars een native speaker Hongaars is en na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid les is gaan geven in het vak Hongaars.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Hongaars, Docent Hongaars Worden, Opleidingsniveau Docent Hongaars, Scholing Docent Hongaars, Studie Docent Hongaars, Bijscholing Docent Hongaars, Omscholing Docent Hongaars.

Organisaties waar een docent Hongaars doorgaans werkzaam is

De docent Hongaars werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Hongaars freelance cursussen/lessen/workshops Hongaars geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Hongaars, Docent Hongaars Worden, Opleidingsniveau Docent Hongaars, Scholing Docent Hongaars, Studie Docent Hongaars, Bijscholing Docent Hongaars, Omscholing Docent Hongaars.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Hongaars

De docent Hongaars die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Hongaars die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Hongaars, Loon Docent Hongaars, Wat verdien je als Docent Hongaars, Salarisschaal Docent Hongaars, Salarisindicatie Docent Hongaars, Bonus Docent Hongaars, CAO Docent Hongaars, Brutoloon Docent Hongaars, Nettoloon Docent Hongaars, Vakantiedagen Docent Hongaars, Pensioen Docent Hongaars.

Competenties, skills & vaardigheden docent hongaars

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Hongaars, Vaardigheden Docent Hongaars, Attitude Docent Hongaars, Kwalificaties Docent Hongaars, Competentieprofiel Docent Hongaars.

Boeken voor het beroep docent hongaars

Wil je meer weten over het beroep docent hongaars? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent hongaars bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent hongaars te komen.

Vlekkeloos Nederlands | Dick Pak

voor de docent - Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789077018989 | 212 pagina's

Vlekkeloos Nederlands 1e druk is een boek van Dick Pak uitgegeven bij Pak, Uitgeverij. ISBN 9789077018989 Vlekkeloos Nederlands is een boek van Dick Pak...

Hongaars | Hans Hoogendoorn

Compacte taalgids - Nederlands | 5e druk | Paperback | 9789018029791 | 255 pagina's

ANWB Taalgids Hongaars Maak je tijdens je vakantie in Hongaarstalige landen verstaanbaar en leer de basis van de taal met de compacte ANWB Taalgids Hongaars! Zelfs de meest ervaren taalstudent moet het toegeven: Hongaars is een zeer moeilijke taal. Het he...

Docent van nu | Klaas Jan Terpstra

hoe je als docent het beste uit jezelf haalt - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789491141010 | 212 pagina's

"Docent van nu 1e druk is een boek van Klaas Jan Terpstra uitgegeven bij Onderwijs van Nu. ISBN 9789491141010 Lesgeven aan jongeren is een vak. Vaak heel leuk, soms ook heftig en moeilijk en hoe dan ook intens. Wat maakt iemand tot een goede docent? Gaat ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Hongaars, Docent Hongaars ebooks, boek Docent Hongaars.

Persoonstypen docent Hongaars

De docent Hongaars is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Hongaars over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Hongaars een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Hongaars, Karakter Docent Hongaars.

Netwerk docent Hongaars

Het netwerk van de docent Hongaars bestaat uit zijn leerlingen/studenten, collega's en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Hongaars, Medewerkers Docent Hongaars.

Is het beroep docent Hongaars iets voor jou?

Zou je graag docent Hongaars willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Hongaars bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Hongaars, beroepskeuzetest Docent Hongaars, beroep Docent Hongaars kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Hongaars

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Hongaars is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Hongaars wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Hongaars de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Hongaars te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent Hongaars

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Hongaars. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Hongaars, Promotie mogelijkheden Docent Hongaars, Carriere Docent Hongaars.

Solliciteren op de functie docent Hongaars

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Hongaars dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Hongaars belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Hongaars. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Hongaars, CV Docent Hongaars, sollicitatie Docent Hongaars.

Interviews met docent Hongaars

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Hongaars

Vacatures docent hongaars

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Hongaars? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Hongaars. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Hongaars geeft les in het vak Hongaars. De docent Hongaars geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Hongaars freelance cursussen/workshops/lessen Hongaars geven.

Beoordeling Docent Hongaars

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Hongaars' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Hongaars

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik vind deze job omschrijving zeer interessant en ik denk dat mijn werkervaring en opleiding mij zal een zeer concurrerende kandidaat voor deze functie.Ik was Hongaarse leraar

Door: Timea Kovacs

Neem contact op met een onderwijsinstelling.Die helpen je ongetwijfeld verder.

Door: Jasper

Reageer op dit beroep