U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent creatief schrijven

Docent creatief schrijven worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent creatief schrijven? Lees de functieomschrijving.

De docent creatief schrijven geeft les in het vak creatief schrijven.

De docent creatief schrijven geeft les op een VMBO, HAVO of VWO school, het gymnasium, het volwassenenonderwijs of geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting journalistiek, creatief schrijven, writing for performance of een andere kunst, cultuur of schrijfopleiding. Ook kan de docent creatief schrijven freelance (of voor een centrum voor de kunsten) cursussen/workshops/lessen creatief schrijven geven.

De docent creatief schrijven geeft les in het alle facetten van het vak creatief schrijven. Hij leert zijn leerlingen/studenten alles over het schrijven van onder andere columns, verhalen en gedichten. Daarnaast geeft de docent creatief schrijven ook les in het leren schrijven (de grammaticale regels, goed Nederlands en de didactiek), laat hij de leerlingen/studenten specifieke dingen lezen en geeft hij les in het leren schrijven voor doelgroepen (bijvoorbeeld proza voor kinderen of jongeren). Door deze lessen leren de studenten/leerlingen zich ontwikkelen binnen het vak creatief schrijven. De docent creatief schrijven leert zijn leerlingen/studenten de basiskennis van de verschillende onderdelen die bij het schrijven komen kijken. Tijdens deze lessen kunnen de leerlingen/studenten leren welke schrijfstijl het beste bij hun past en zich binnen die stijl meer ontwikkelen (door bijvoorbeeld cursussen of lessen/opleidingen in die precieze schrijfrichting te volgen).

De docent creatief schrijven ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, toetsen en tentamens die hij zelf ook nakijkt, bespreekt en becijfert. Naar aanleiding van de klassikale lessen en de cijfers van de leerlingen/studenten kijkt hij naar de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra individuele begeleiding.

De docent creatief schrijven heeft zelf ervaring op het gebied van creatief schrijven, heeft veel kennis van de verschillende onderdelen van het vak en kan dit op een interessante, leuke en educatieve manier op de leerlingen/studenten overbrengen. Daarnaast durft hij strengt op te treden wanneer iemand in de klas de orde verstoort.

Naast het werk in de klas zal de docent creatief schrijven ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de school te bespreken.

 

Mensen vonden ons op: Job Docent creatief schrijven, Baan Docent creatief schrijven, Docent creatief schrijven Worden, Functie-eisen Docent creatief schrijven, Verantwoordelijkheden Docent creatief schrijven, Functieprofiel Docent creatief schrijven, Wat doet een Docent creatief schrijven, Werken als Docent creatief schrijven.

Docent creatief schrijven worden: Opleiding tot docent creatief schrijven

De docent creatief schrijven heeft een opleiding ''Docent Creatief Schrijven'' (kaderopleiding amateurkunst), of een andere docentopleiding gevolgd en daar een onderwijsbevoegdheid gehaald (hbo, vierjarig), heeft zelf een creatieve schrijfopleiding gevolgd (bijvoorbeeld ''Writing for Performance) of heeft zelf jaren als creatief schrijver gewerkt en is nu uit de praktijk gestapt om les te gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent creatief schrijven, Docent creatief schrijven Worden, Opleidingsniveau Docent creatief schrijven, Scholing Docent creatief schrijven, Studie Docent creatief schrijven, Bijscholing Docent creatief schrijven, Omscholing Docent creatief schrijven.

Organisaties waar een docent creatief schrijven doorgaans werkzaam is

De docent creatief schrijven werkt op het voortgezet onderwijs, het gymnasium, het volwassenenonderwijs, een MBO of HBO opleiding in de richting journalistiek, writing for performance of een soortgelijke opleiding, geeft cursussen/workshops/lessen op een centrum voor de kunsten of geeft freelance cursussen/workshops/lessen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent creatief schrijven, Docent creatief schrijven Worden, Opleidingsniveau Docent creatief schrijven, Scholing Docent creatief schrijven, Studie Docent creatief schrijven, Bijscholing Docent creatief schrijven, Omscholing Docent creatief schrijven.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent creatief schrijven

De docent creatief schrijven die op een school werkt verdient tussen de €1200,- en €1900,- bruto per maand, afhankelijk van de school en het aantal jaren werkervaring. De docent creatief schrijven die freelance cursussen en/of workshops en lessen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; voor de freelance docent creatief schrijven valt dus geen specifieke indicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent creatief schrijven, Loon Docent creatief schrijven, Wat verdien je als Docent creatief schrijven, Salarisschaal Docent creatief schrijven, Salarisindicatie Docent creatief schrijven, Bonus Docent creatief schrijven, CAO Docent creatief schrijven, Brutoloon Docent creatief schrijven, Nettoloon Docent creatief schrijven, Vakantiedagen Docent creatief schrijven, Pensioen Docent creatief schrijven.

Competenties, skills & vaardigheden docent creatief schrijven

 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Luisteren
 • Kennis van creatief schrijven
Mensen vonden ons op: Kennis Docent creatief schrijven, Vaardigheden Docent creatief schrijven, Attitude Docent creatief schrijven, Kwalificaties Docent creatief schrijven, Competentieprofiel Docent creatief schrijven.

Boeken voor het beroep docent creatief schrijven

Wil je meer weten over het beroep docent creatief schrijven? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent creatief schrijven bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent creatief schrijven te komen.

How to Write a Heartfelt Letter of Appreciation to a Teacher, Coach, Mentor, or Student | Lynette M Smith

Engels | Paperback | 9780996578158 | 70 pagina's

Imagine a world of people focused on gratitude for one another. You can make it so This guide helps you touch teachers, coaches, mentors, and students with your genuine, original letters that will be treasured forever. It includes everything relevant for ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent creatief schrijven, Docent creatief schrijven ebooks, boek Docent creatief schrijven.

Persoonstypen docent creatief schrijven

De docent creatief schrijven is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van creatief schrijven over op zijn leerlingen/studenten, helpt ze zich binnen het vak te ontwikkelen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent creatief schrijven een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en mag in een vak wat hem ligt en waar hij van houdt les gaan geven aan mensen en zijn kennis op hen overbrengen om hen te helpen bij hun ontwikkeling binnen het vakgebied.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent creatief schrijven, Karakter Docent creatief schrijven.

Netwerk docent creatief schrijven

Het netwerk van de docent creatief schrijven bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en (als hij op een school werkt) de directeur van de school. Ook kan zijn netwerk bestaan uit ouders van leerlingen die op de school komen op ouderavonden om de ontwikkeling van hun kind met de docent creatief schrijven te bespreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent creatief schrijven, Medewerkers Docent creatief schrijven.

Is het beroep docent creatief schrijven iets voor jou?

Zou je graag docent creatief schrijven willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent creatief schrijven bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent creatief schrijven, beroepskeuzetest Docent creatief schrijven, beroep Docent creatief schrijven kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent creatief schrijven

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent creatief schrijven is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen en daarnaast kan de docent creatief schrijven ook gaan werken bij een centrum voor de kunsten of freelance cursussen/workshops/lessen gaan geven.

De docent creatief schrijven kan meerdere rollen (waaronder die van mentor) op zich nemen en zo doorgroeien binnen het onderwijs en/of naast het onderwijs ook blijven werken als creatief schrijver.

Arbeidsmarktperspectief score docent creatief schrijven

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent creatief schrijven. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent creatief schrijven, Promotie mogelijkheden Docent creatief schrijven, Carriere Docent creatief schrijven.

Solliciteren op de functie docent creatief schrijven

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent creatief schrijven dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent creatief schrijven belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent creatief schrijven. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent creatief schrijven, CV Docent creatief schrijven, sollicitatie Docent creatief schrijven.

Interviews met docent creatief schrijven

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent creatief schrijven

Vacatures docent creatief schrijven

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent creatief schrijven? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent creatief schrijven. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent creatief schrijven geeft les in het vak creatief schrijven. De docent creatief schrijven geeft les op een VMBO, HAVO of VWO school, het gymnasium, het volwassenenonderwijs of geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting journalistiek, creatief schrijven, writing for performance of een andere kunst, cultuur of schrijfopleiding. Ook kan de docent creatief schrijven freelance (of voor een centrum voor de kunsten) cursussen/workshops/lessen creatief schrijven geven.

Beoordeling Docent creatief schrijven

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent creatief schrijven' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent creatief schrijven

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep