U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent cultuurgeschiedenis

Docent cultuurgeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent cultuurgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent cultuurgeschiedenis geeft les in het vak cultuurgeschiedenis.

De docent cultuurgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting kunst, kunst en cultuur, media, theater of een andere soortgelijke opleiding. De docent cultuurgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak cultuurgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis op het gebied van het vak cultuurgeschiedenis op zijn leerlingen/studenten overbrengen zodat zij deze kennis kunnen meenemen naar hun toekomstige beroep. De docent cultuurgeschiedenis geeft les in onder andere cultuurhistorie, cultuurgeschiedenis voor 1900 en cultuurgeschiedenis na 1900, historisch-ruimtelijke wetenschappen en het benaderen van de cultuurhistorische inhoud binnen de actualiteit.

De docent cultuurgeschiedenis ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruikt van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, opdrachten, huiswerk en tentamens die hij vervolgens zelf ook nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de behaalde studieresultaten en de inzet in de klas kijkt de docent cultuurgeschiedenis naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en gaat waar nodig met ze om de tafel om de voortgang te bespreken en te kijken wat er beter kan.

De docent cultuurgeschiedenis heeft verstand van het vak cultuurgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaken en/of herstellen. Naast zijn werkzaamheden als docent cultuurgeschiedenis is de docent cultuurgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (om de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school) en is hij aanwezig bij ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten de studievoortgang van hun kind te bespreken).

Mensen vonden ons op: Job Docent cultuurgeschiedenis, Baan Docent cultuurgeschiedenis, Docent cultuurgeschiedenis Worden, Functie-eisen Docent cultuurgeschiedenis, Verantwoordelijkheden Docent cultuurgeschiedenis, Functieprofiel Docent cultuurgeschiedenis, Wat doet een Docent cultuurgeschiedenis, Werken als Docent cultuurgeschiedenis.

Docent cultuurgeschiedenis worden: Opleiding tot docent cultuurgeschiedenis

De docent cultuurgeschiedenis heeft een opleiding cultuurhistorie (WO, vierjarig) gevolgd of is na jaren praktijkervaring als cultuurhistoricus of kunsthistoricus als docent cultuurgeschiedenis gaan werken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent cultuurgeschiedenis, Docent cultuurgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent cultuurgeschiedenis, Scholing Docent cultuurgeschiedenis, Studie Docent cultuurgeschiedenis, Bijscholing Docent cultuurgeschiedenis, Omscholing Docent cultuurgeschiedenis.

Organisaties waar een docent cultuurgeschiedenis doorgaans werkzaam is

De docent cultuurgeschiedenis werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent cultuurgeschiedenis, Docent cultuurgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent cultuurgeschiedenis, Scholing Docent cultuurgeschiedenis, Studie Docent cultuurgeschiedenis, Bijscholing Docent cultuurgeschiedenis, Omscholing Docent cultuurgeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent cultuurgeschiedenis

De docent cultuurgeschiedenis verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent cultuurgeschiedenis, Loon Docent cultuurgeschiedenis, Wat verdien je als Docent cultuurgeschiedenis, Salarisschaal Docent cultuurgeschiedenis, Salarisindicatie Docent cultuurgeschiedenis, Bonus Docent cultuurgeschiedenis, CAO Docent cultuurgeschiedenis, Brutoloon Docent cultuurgeschiedenis, Nettoloon Docent cultuurgeschiedenis, Vakantiedagen Docent cultuurgeschiedenis, Pensioen Docent cultuurgeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden docent cultuurgeschiedenis

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van cultuurgeschiedenis
Mensen vonden ons op: Kennis Docent cultuurgeschiedenis, Vaardigheden Docent cultuurgeschiedenis, Attitude Docent cultuurgeschiedenis, Kwalificaties Docent cultuurgeschiedenis, Competentieprofiel Docent cultuurgeschiedenis.

Boeken voor het beroep docent cultuurgeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep docent cultuurgeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent cultuurgeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent cultuurgeschiedenis te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Meditations | Marcus Aurelius

Meditations - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9780141395869 | 351 pagina's

Written in Greek without any intention of publication, this book offers spiritual reflections and exercises developed by the author, as the leader who struggled to understand himself and make sense of the universe. It covers topics such as: the question o...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent cultuurgeschiedenis, Docent cultuurgeschiedenis ebooks, boek Docent cultuurgeschiedenis.

Persoonstypen docent cultuurgeschiedenis

De docent cultuurgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak cultuurgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding en extra tips en/of adviezen. Ook is de docent cultuurgeschiedenis een waarnemer. Hij let op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten (zowel in de klas als na aanleiding van het ingeleverde werk) en geeft aan wanneer hij denkt dat ze extra hard moeten gaan werken of individuele begeleiding nodig hebben.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent cultuurgeschiedenis, Karakter Docent cultuurgeschiedenis.

Netwerk docent cultuurgeschiedenis

Het netwerk van de docent cultuurgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, de ouders van leerlingen/studenten en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent cultuurgeschiedenis, Medewerkers Docent cultuurgeschiedenis.

Is het beroep docent cultuurgeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag docent cultuurgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent cultuurgeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent cultuurgeschiedenis, beroepskeuzetest Docent cultuurgeschiedenis, beroep Docent cultuurgeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent cultuurgeschiedenis

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent cultuurgeschiedenis is laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid omdat het vak cultuurgeschiedenis alleen op exacte opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent cultuurgeschiedenis ook in specifieke vakken als kunstgeschiedenis of theatergeschiedenis les gaan geven.

Naast zijn werk als docent cultuurgeschiedenis kan de docent cultuurgeschiedenis ook andere werkzaamheden binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent cultuurgeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent cultuurgeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent cultuurgeschiedenis, Promotie mogelijkheden Docent cultuurgeschiedenis, Carriere Docent cultuurgeschiedenis.

Solliciteren op de functie docent cultuurgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent cultuurgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent cultuurgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent cultuurgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent cultuurgeschiedenis, CV Docent cultuurgeschiedenis, sollicitatie Docent cultuurgeschiedenis.

Interviews met docent cultuurgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent cultuurgeschiedenis

Vacatures docent cultuurgeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent cultuurgeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent cultuurgeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent cultuurgeschiedenis geeft les in het vak cultuurgeschiedenis. De docent cultuurgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting kunst, kunst en cultuur, media, theater of een andere soortgelijke opleiding. De docent cultuurgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak cultuurgeschiedenis.

Beoordeling Docent cultuurgeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent cultuurgeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent cultuurgeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep