U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent dramaturgie

Docent dramaturgie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent dramaturgie? Lees de functieomschrijving.

De docent dramaturgie geeft les in het vak dramaturgie.

De docent dramaturgie geeft les op een MBO, WO of HBO opleiding in de richting theater of film (bijvoorbeeld op een opleiding tot acteur, theatervormgever, regisseur, film, kleinkunst of Writing for Performance). De docent dramaturgie geeft les in het vak dramaturgie en leert zijn leerlingen alles over het vak dramaturgie (bijvoorbeeld over het kijken naar de context van een voorstelling en hoe deze te reflecteren), neemt zijn leerlingen mee naar theatervoorstellingen om deze na afloop te analyseren en geeft ze theorieles (soms met behulp van een Powerpoint presentatie). Daarnaast helpt de docent dramaturgie de leerlingen/studenten zich te ontwikkelen binnen hun dramaturgische ontwikkelingen en hun profilering naar de beroepspraktijk.

De docent dramaturgie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, geeft zijn klassen theorieles en geeft ze opdrachten, huiswerk en tentamens die hij ook nakijkt en eventueel becijfert. Hij geeft zijn leerlingen zowel individueel les als groepsgericht college en is altijd bereid om mensen extra te begeleiden en te helpen.

De docent dramaturgie heeft zelf veel verstand van dramaturgie (en heeft over het algemeen zelf ook een tijd als dramaturg gewerkt) en weet zijn kennis en visie op een educatieve en interessante manier op zijn leerlingen over te brengen. Daarnaast weet hij hoe hij verschillende opleidingen op een verschillende manier les kan geven om de leerlingen zo goed mogelijk te laten ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Mensen vonden ons op: Job Docent dramaturgie, Baan Docent dramaturgie, Docent dramaturgie Worden, Functie-eisen Docent dramaturgie, Verantwoordelijkheden Docent dramaturgie, Functieprofiel Docent dramaturgie, Wat doet een Docent dramaturgie, Werken als Docent dramaturgie.

Docent dramaturgie worden: Opleiding tot docent dramaturgie

De docent dramaturgie heeft over het algemeen een WO opleiding ''Dramaturgie'' gevolgd en is, na enige jaren als dramaturg gewerkt te hebben, les gaan geven in het vak dramaturgie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dramaturgie, Docent dramaturgie Worden, Opleidingsniveau Docent dramaturgie, Scholing Docent dramaturgie, Studie Docent dramaturgie, Bijscholing Docent dramaturgie, Omscholing Docent dramaturgie.

Organisaties waar een docent dramaturgie doorgaans werkzaam is

De docent dramaturgie werkt op een MBO, HBO of WO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dramaturgie, Docent dramaturgie Worden, Opleidingsniveau Docent dramaturgie, Scholing Docent dramaturgie, Studie Docent dramaturgie, Bijscholing Docent dramaturgie, Omscholing Docent dramaturgie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent dramaturgie

De docent dramaturgie verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent dramaturgie, Loon Docent dramaturgie, Wat verdien je als Docent dramaturgie, Salarisschaal Docent dramaturgie, Salarisindicatie Docent dramaturgie, Bonus Docent dramaturgie, CAO Docent dramaturgie, Brutoloon Docent dramaturgie, Nettoloon Docent dramaturgie, Vakantiedagen Docent dramaturgie, Pensioen Docent dramaturgie.

Competenties, skills & vaardigheden docent dramaturgie

 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Verstand van dramaturgie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent dramaturgie, Vaardigheden Docent dramaturgie, Attitude Docent dramaturgie, Kwalificaties Docent dramaturgie, Competentieprofiel Docent dramaturgie.

Boeken voor het beroep docent dramaturgie

Wil je meer weten over het beroep docent dramaturgie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent dramaturgie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent dramaturgie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent dramaturgie, Docent dramaturgie ebooks, boek Docent dramaturgie.

Persoonstypen docent dramaturgie

De docent dramaturgie is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak dramaturgie over op zijn leerlingen, weet op een interessante en educatieve manier les te geven en geeft zijn leerlingen/studenten zowel groepsgericht als individueel les.

Daarnaast is de docent dramaturgie een waarnemer. Hij houdt de ontwikkelingen van de leerlingen/studenten nauwgezet bij en weet hoe hij ze kan helpen zich nog beter te ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent dramaturgie, Karakter Docent dramaturgie.

Netwerk docent dramaturgie

Het netwerk van de docent dramaturgie bestaat uit zijn studenten/leerlingen, zijn collega's en de directeur van de school. Eventueel kan zijn netwerk ook uit ouders bestaan die langskomen op ouderavonden of open dagen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent dramaturgie, Medewerkers Docent dramaturgie.

Is het beroep docent dramaturgie iets voor jou?

Zou je graag docent dramaturgie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent dramaturgie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent dramaturgie, beroepskeuzetest Docent dramaturgie, beroep Docent dramaturgie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent dramaturgie

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. De docent dramaturgie moet actief op zoek naar een school waar het vak wordt gegeven en voldoende referenties hebben (en werkervaring) om daar op te vallen en aangenomen te worden. Daarnaast kan de docent dramaturgie ook werkzaam zijn als docent binnen een ander cultureel/kunstzinnig vak of werkzaam zijn als dramaturg.

Arbeidsmarktperspectief score docent dramaturgie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent dramaturgie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent dramaturgie, Promotie mogelijkheden Docent dramaturgie, Carriere Docent dramaturgie.

Solliciteren op de functie docent dramaturgie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent dramaturgie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent dramaturgie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent dramaturgie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent dramaturgie, CV Docent dramaturgie, sollicitatie Docent dramaturgie.

Interviews met docent dramaturgie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent dramaturgie

Vacatures docent dramaturgie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent dramaturgie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent dramaturgie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent dramaturgie geeft les in het vak dramaturgie. De docent dramaturgie geeft les op een MBO, WO of HBO opleiding in de richting theater of film (bijvoorbeeld op een opleiding tot acteur, theatervormgever, regisseur, film, kleinkunst of Writing for Performance). De docent dramaturgie geeft les in het vak dramaturgie en leert zijn leerlingen alles over het vak dramaturgie (bijvoorbeeld over het kijken naar de context van een voorstelling en hoe deze te reflecteren), neemt zijn leerlingen mee naar theatervoorstellingen om deze na afloop te analyseren en geeft ze theorieles (soms met behulp van een Powerpoint presentatie).

Beoordeling Docent dramaturgie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent dramaturgie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent dramaturgie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep