U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent corporate communication

Docent corporate communication worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent corporate communication? Lees de functieomschrijving.

De docent corporate communication geeft les in het vak corporate communication.

De docent corporate communication geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement of een andere soortgelijke opleiding. De docent corporate communication geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak corporate communication. In dit vak staat de relatie tussen interne en externe communicatie en identiteit en imago van een organisatie centraal. De docent corporate communication geeft les in onderwerpen als de oordelen van consumenten, de identiteit van een organisatie en communicatie-indicatoren.

De docent corporate communication ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent corporate communication naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent corporate communication heeft verstand van het vak corporate communication en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent corporate communication de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent corporate communication, Baan Docent corporate communication, Docent corporate communication Worden, Functie-eisen Docent corporate communication, Verantwoordelijkheden Docent corporate communication, Functieprofiel Docent corporate communication, Wat doet een Docent corporate communication, Werken als Docent corporate communication.

Docent corporate communication worden: Opleiding tot docent corporate communication

De docent corporate communication heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent corporate communication.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent corporate communication, Docent corporate communication Worden, Opleidingsniveau Docent corporate communication, Scholing Docent corporate communication, Studie Docent corporate communication, Bijscholing Docent corporate communication, Omscholing Docent corporate communication.

Organisaties waar een docent corporate communication doorgaans werkzaam is

De docent corporate communication werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent corporate communication, Docent corporate communication Worden, Opleidingsniveau Docent corporate communication, Scholing Docent corporate communication, Studie Docent corporate communication, Bijscholing Docent corporate communication, Omscholing Docent corporate communication.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent corporate communication

De docent corporate communication verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent corporate communication, Loon Docent corporate communication, Wat verdien je als Docent corporate communication, Salarisschaal Docent corporate communication, Salarisindicatie Docent corporate communication, Bonus Docent corporate communication, CAO Docent corporate communication, Brutoloon Docent corporate communication, Nettoloon Docent corporate communication, Vakantiedagen Docent corporate communication, Pensioen Docent corporate communication.

Competenties, skills & vaardigheden docent corporate communication

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak corporate communication
Mensen vonden ons op: Kennis Docent corporate communication, Vaardigheden Docent corporate communication, Attitude Docent corporate communication, Kwalificaties Docent corporate communication, Competentieprofiel Docent corporate communication.

Boeken voor het beroep docent corporate communication

Wil je meer weten over het beroep docent corporate communication? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent corporate communication bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent corporate communication te komen.

Corporate Communication | Joep P. Cornelissen

A Guide to Theory and Practice - Engels | Druk: 5 | Paperback | 9781473953703 | 336 pagina's

Corporate Communication 5e editie is een boek van Joep P. Cornelissen uitgegeven bij Sage Publications Ltd. ISBN 9781473953703 The new 5th edition of this bestselling text, used by nearly 25,000 students in over 50 different countries retains its practica...

Corporate communication worldwide | Mariet Herle

an introduction - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789001802448 | 248 pagina's

Corporate Communication Worldwide covers a wide range of corporate communication aspects and prepares those who aim to be active in the communication field in an international context. In today’s world, the meaning of worldwide is truly dynamic and this b...

Identiteit en Imago / 4e herziene editie | Cees BM van Riel

Recente Inzichten In Corporate Communication - Theorie En Praktijk - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789052617640 | 326 pagina's

Identiteit en Imago / 4e herziene editie 1e druk is een boek van Taalwerkplaats uitgegeven bij Academic Service. ISBN 9789052617640 Succesvol topmanagement is er steeds meer van overtuigd dat externe en interne communicatie van wezenlijk belang zijn voor ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent corporate communication, Docent corporate communication ebooks, boek Docent corporate communication.

Persoonstypen docent corporate communication

De docent corporate communication is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent corporate communication een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak corporate communication over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent corporate communication, Karakter Docent corporate communication.

Netwerk docent corporate communication

Het netwerk van de docent corporate communication bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent corporate communication, Medewerkers Docent corporate communication.

Is het beroep docent corporate communication iets voor jou?

Zou je graag docent corporate communication willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent corporate communication bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent corporate communication, beroepskeuzetest Docent corporate communication, beroep Docent corporate communication kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent corporate communication

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent corporate communication is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingenNaast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent corporate communication ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Arbeidsmarktperspectief score docent corporate communication

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent corporate communication. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent corporate communication, Promotie mogelijkheden Docent corporate communication, Carriere Docent corporate communication.

Solliciteren op de functie docent corporate communication

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent corporate communication dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent corporate communication belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent corporate communication. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent corporate communication, CV Docent corporate communication, sollicitatie Docent corporate communication.

Interviews met docent corporate communication

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent corporate communication

Vacatures docent corporate communication

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent corporate communication? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent corporate communication. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent corporate communication geeft les in het vak corporate communication. De docent corporate communication geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement of een andere soortgelijke opleiding. De docent corporate communication geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak corporate communication.

Beoordeling Docent corporate communication

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent corporate communication' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent corporate communication

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep