U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent dansanalyse

Docent dansanalyse worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent dansanalyse? Lees de functieomschrijving.

De docent dansanalyse geeft les in het vak dansanalyse.

De docent dansanalyse geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans. De docent dansanalyse geeft les in de verschillende facetten van het vak dansanalyse. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten inzicht in beweging en compositiestructuren en leert hij zijn leerlingen/studenten dansvoorstellingen analyseren om zo te leren hoe ze klassieke en moderne bewegingspatronen kunnen herkennen en analyseren. Ook leert hij zijn leerlingen/studenten door het kijken naar voorstellingen de parameters van de choreografische creativiteit ontwaren, duiden en verklaren.

De docent dansanalyse geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent dansanalyse de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en ze waar nodig individuele begeleiding bieden.

De docent dansanalyse heeft verstand van het vak dansanalyse en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij zijn leerlingen/studenten streng toe te spreken wanneer ze zich vervelend gedragen of wanneer hun inzet niet goed is.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent dansanalyse ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleidingen en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten. Ook neemt de docent dansanalyse zijn leerlingen/studenten mee naar het theater om dansvoorstellingen te bekijken en te analyseren.

Mensen vonden ons op: Job Docent dansanalyse, Baan Docent dansanalyse, Docent dansanalyse Worden, Functie-eisen Docent dansanalyse, Verantwoordelijkheden Docent dansanalyse, Functieprofiel Docent dansanalyse, Wat doet een Docent dansanalyse, Werken als Docent dansanalyse.

Docent dansanalyse worden: Opleiding tot docent dansanalyse

De docent dansanalyse heeft zelf een dansopleiding of een opleiding op het conservatorium gevolgd (HBO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven of heeft de opleiding ''docent dans'' gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dansanalyse, Docent dansanalyse Worden, Opleidingsniveau Docent dansanalyse, Scholing Docent dansanalyse, Studie Docent dansanalyse, Bijscholing Docent dansanalyse, Omscholing Docent dansanalyse.

Organisaties waar een docent dansanalyse doorgaans werkzaam is

De docent dansanalyse werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent dansanalyse, Docent dansanalyse Worden, Opleidingsniveau Docent dansanalyse, Scholing Docent dansanalyse, Studie Docent dansanalyse, Bijscholing Docent dansanalyse, Omscholing Docent dansanalyse.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent dansanalyse

De docent dansanalyse verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent dansanalyse, Loon Docent dansanalyse, Wat verdien je als Docent dansanalyse, Salarisschaal Docent dansanalyse, Salarisindicatie Docent dansanalyse, Bonus Docent dansanalyse, CAO Docent dansanalyse, Brutoloon Docent dansanalyse, Nettoloon Docent dansanalyse, Vakantiedagen Docent dansanalyse, Pensioen Docent dansanalyse.

Competenties, skills & vaardigheden docent dansanalyse

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van dansanalyse
Mensen vonden ons op: Kennis Docent dansanalyse, Vaardigheden Docent dansanalyse, Attitude Docent dansanalyse, Kwalificaties Docent dansanalyse, Competentieprofiel Docent dansanalyse.

Boeken voor het beroep docent dansanalyse

Wil je meer weten over het beroep docent dansanalyse? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent dansanalyse bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent dansanalyse te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent dansanalyse, Docent dansanalyse ebooks, boek Docent dansanalyse.

Persoonstypen docent dansanalyse

De docent dansanalyse is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak dansanalyse over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Ook is de docent dansanalyse een waarnemer. Hij kan goed naar voorstellingen kijken en deze analyseren en let ook goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze zo optimaal mogelijk te kunnen helpen ontwikkelen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent dansanalyse, Karakter Docent dansanalyse.

Netwerk docent dansanalyse

Het netwerk van de docent dansanalyse bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, dansgezelschappen die op school komen spreken en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent dansanalyse, Medewerkers Docent dansanalyse.

Is het beroep docent dansanalyse iets voor jou?

Zou je graag docent dansanalyse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent dansanalyse bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent dansanalyse, beroepskeuzetest Docent dansanalyse, beroep Docent dansanalyse kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent dansanalyse

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent dansanalyse is laag omdat het vak dansanalyse alleen op specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent dansanalyse de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere dansvakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent dansanalyse

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent dansanalyse. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent dansanalyse, Promotie mogelijkheden Docent dansanalyse, Carriere Docent dansanalyse.

Solliciteren op de functie docent dansanalyse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent dansanalyse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent dansanalyse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent dansanalyse. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent dansanalyse, CV Docent dansanalyse, sollicitatie Docent dansanalyse.

Interviews met docent dansanalyse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent dansanalyse

Vacatures docent dansanalyse

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent dansanalyse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent dansanalyse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent dansanalyse geeft les in het vak dansanalyse. De docent dansanalyse geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans. De docent dansanalyse geeft les in de verschillende facetten van het vak dansanalyse.

Beoordeling Docent dansanalyse

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent dansanalyse' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent dansanalyse

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep