U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent geotechniek

Docent geotechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent geotechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent geotechniek geeft les in het vak geotechniek.

De docent geotechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting geotechniek of een andere technische opleiding. De docent geotechniek leert zijn leerlingen/studenten door middel van theorie en praktijklessen alle facetten van het vak geotechniek. Geotechniek draait om bouwen op en in de grond. De docent geotechniek geeft lessen over onderwerpen als funderingen, grondconstructies, damwanden en tunnels (en andere ondergrondse werken).

De docent geotechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen, theorieopdrachten, praktijkopdrachten, projecten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens ook nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Door middel van het werk van de leerlingen/studenten kijkt hij naar hun studievoortgang en ontwikkeling en bespreekt deze met ze. Ook biedt hij ze, waar nodig, eventueel individuele of groepsgerichte begeleiding aan.

De docent geotechniek heeft zelf veel technisch inzicht en verstand van het vak geotechniek en weet dit op een leuke, educatieve, interessante en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om deze weer te herstellen en de orde te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent geotechniek ook een bezoek brengen aan stagebedrijven wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent geotechniek, Baan Docent geotechniek, Docent geotechniek Worden, Functie-eisen Docent geotechniek, Verantwoordelijkheden Docent geotechniek, Functieprofiel Docent geotechniek, Wat doet een Docent geotechniek, Werken als Docent geotechniek.

Docent geotechniek worden: Opleiding tot docent geotechniek

De docent geotechniek heeft een opleiding ''Civiele Techniek'' of ''Built Environment'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig. Na enige jaren praktijkervaring (en eventueel het behalen van een onderwijsbevoegdheid) kan hij vervolgens les gaan geven als docent geotechniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent geotechniek, Docent geotechniek Worden, Opleidingsniveau Docent geotechniek, Scholing Docent geotechniek, Studie Docent geotechniek, Bijscholing Docent geotechniek, Omscholing Docent geotechniek.

Organisaties waar een docent geotechniek doorgaans werkzaam is

De docent geotechniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent geotechniek, Docent geotechniek Worden, Opleidingsniveau Docent geotechniek, Scholing Docent geotechniek, Studie Docent geotechniek, Bijscholing Docent geotechniek, Omscholing Docent geotechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent geotechniek

De docent geotechniek verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent geotechniek, Loon Docent geotechniek, Wat verdien je als Docent geotechniek, Salarisschaal Docent geotechniek, Salarisindicatie Docent geotechniek, Bonus Docent geotechniek, CAO Docent geotechniek, Brutoloon Docent geotechniek, Nettoloon Docent geotechniek, Vakantiedagen Docent geotechniek, Pensioen Docent geotechniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent geotechniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak geotechniek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent geotechniek, Vaardigheden Docent geotechniek, Attitude Docent geotechniek, Kwalificaties Docent geotechniek, Competentieprofiel Docent geotechniek.

Boeken voor het beroep docent geotechniek

Wil je meer weten over het beroep docent geotechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent geotechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent geotechniek te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent geotechniek, Docent geotechniek ebooks, boek Docent geotechniek.

Persoonstypen docent geotechniek

De docent geotechniek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen, houdt veranderingen binnen de technische sector nauwlettend in de gaten, en let goed op tijdens lessen en projecten om te kijken hoe zijn leerlingen/studenten het doen.

Daarnaast is de docent geotechniek een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak geotechniek over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding. Tijdens vergaderingen met collega's zal de docent geotechniek ook zijn mening geven wanneer de opleiding, de school en de leerlingen/studenten worden besproken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent geotechniek, Karakter Docent geotechniek.

Netwerk docent geotechniek

Het netwerk van de docent geotechniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken, stagebegeleiders bij de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent geotechniek, Medewerkers Docent geotechniek.

Is het beroep docent geotechniek iets voor jou?

Zou je graag docent geotechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent geotechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent geotechniek, beroepskeuzetest Docent geotechniek, beroep Docent geotechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent geotechniek

Er is redelijk veel werkgelegenheid voor de docent geotechniek. Het arbeidsmarktperspectief voor de docent geotechniek met relevante diploma's en voldoende praktijkervaring is gemiddeld. Daarnaast kan de docent geotechniek zich specialiseren in andere technische vakken om ook daarin les te kunnen geven en kan hij naast zijn rol als docent ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent geotechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent geotechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent geotechniek, Promotie mogelijkheden Docent geotechniek, Carriere Docent geotechniek.

Solliciteren op de functie docent geotechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent geotechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent geotechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent geotechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent geotechniek, CV Docent geotechniek, sollicitatie Docent geotechniek.

Interviews met docent geotechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Overzicht

Vacatures docent geotechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent geotechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent geotechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent geotechniek geeft les in het vak geotechniek. De docent geotechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting geotechniek of een andere technische opleiding. De docent geotechniek leert zijn leerlingen/studenten door middel van theorie en praktijklessen alle facetten van het vak geotechniek.

Beoordeling Docent geotechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent geotechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent geotechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep