U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent pedagogiek

Docent pedagogiek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent pedagogiek? Lees de functieomschrijving.

De docent pedagogiek geeft les in het vak pedagogiek.

De docent pedagogiek geeft les op een MBO of HBO opleiding op het gebied van zorg en welzijn en/of opvoeding. De docent pedagogiek geeft les in het vak pedagogiek. Tijdens het vak pedagogiek leren de leerlingen/studenten alles over onderwijs, hulpverlening en opvoeding, waarin het stimuleren en laten ontwikkelen van een kind (de opvoeding) centraal staat. De docent pedagogiek leert de leerlingen/studenten waarom kinderen op een bepaalde manier worden grootgebracht en welke ideeën hierachter staan. Daarnaast leert de docent pedagogiek de leerlingen/studenten verbanden te leggen tussen de geschiedenis van de pedagogiek en de hedendaagse ideeën. De docent pedagogiek geeft zowel groepsgerichte theorieles als individuele begeleiding wanneer een leerlingen/student hierom vraagt.

De docent pedagogiek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, geeft zijn leerlingen huiswerk, opdrachten, projecten, toetsen, werkstukken en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze en becijfert deze. Naast zijn functie als lesgevend docent zal de docent pedagogiek ook aanwezig zijn en meepraten tijdens vergaderingen op de school.

De docent pedagogiek is een verantwoordelijk docent, weet op een educatieve maar ook interessante manier les te geven, kijkt wanneer leerlingen individuele begeleiding nodig hebben en treedt waar nodig (als leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of hun werk niet doen) streng op. 

Mensen vonden ons op: Job Docent pedagogiek, Baan Docent pedagogiek, Docent pedagogiek Worden, Functie-eisen Docent pedagogiek, Verantwoordelijkheden Docent pedagogiek, Functieprofiel Docent pedagogiek, Wat doet een Docent pedagogiek, Werken als Docent pedagogiek.

Docent pedagogiek worden: Opleiding tot docent pedagogiek

De docent pedagogiek heeft een opleiding ''docent pedagogiek'' (1e of 2e graads) gevolgd. Deze opleiding is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent pedagogiek, Docent pedagogiek Worden, Opleidingsniveau Docent pedagogiek, Scholing Docent pedagogiek, Studie Docent pedagogiek, Bijscholing Docent pedagogiek, Omscholing Docent pedagogiek.

Organisaties waar een docent pedagogiek doorgaans werkzaam is

De docent pedagogiek is werkzaam op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent pedagogiek, Docent pedagogiek Worden, Opleidingsniveau Docent pedagogiek, Scholing Docent pedagogiek, Studie Docent pedagogiek, Bijscholing Docent pedagogiek, Omscholing Docent pedagogiek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent pedagogiek

De docent pedagogiek verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent pedagogiek, Loon Docent pedagogiek, Wat verdien je als Docent pedagogiek, Salarisschaal Docent pedagogiek, Salarisindicatie Docent pedagogiek, Bonus Docent pedagogiek, CAO Docent pedagogiek, Brutoloon Docent pedagogiek, Nettoloon Docent pedagogiek, Vakantiedagen Docent pedagogiek, Pensioen Docent pedagogiek.

Competenties, skills & vaardigheden docent pedagogiek

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van pedagogiek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent pedagogiek, Vaardigheden Docent pedagogiek, Attitude Docent pedagogiek, Kwalificaties Docent pedagogiek, Competentieprofiel Docent pedagogiek.

Boeken voor het beroep docent pedagogiek

Wil je meer weten over het beroep docent pedagogiek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent pedagogiek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent pedagogiek te komen.

De taxonomie van Bloom in de klas | Ingrid Molein

Een inspiratieboek voor de leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463371674 | 271 pagina's

Met de modernisering van het secundair onderwijs in Vlaanderen werden nieuwe eindtermen vastgelegd. Om de communicatie tussen overheid, onderwijsnetten, leerkrachten en leerlingen optimaal af te stemmen, worden de eindtermen en leerplannen uitgeschreven o...

De leraar centraal | Peter Mol

Beginselen van de provocatieve pedagogiek - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789401457842 | 228 pagina's

De leraar centraal laat zien dat de man of vrouw voor de klas van onschatbare waarde kan zijn voor het welzijn van alle leerlingen, ondanks de protocollen, controledrang en registratiewoede vanuit de overheid. Als we het onderwijs echt willen verbeteren, ...

Zin in het leraarschap?! | Christof Wiechert

een aanmoediging voor het beroep van (vrijeschool)leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789490455330 | 174 pagina's

Zin in het leraarschap?! 1e druk is een boek van Christof Wiechert uitgegeven bij Pentagon, Uitgeverij. ISBN 9789490455330 Zin in het leraarschap?!...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent pedagogiek, Docent pedagogiek ebooks, boek Docent pedagogiek.

Persoonstypen docent pedagogiek

De docent pedagogiek is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van pedagogiek over op zijn leerlingen, let op hun ontwikkelingen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent pedagogiek een waarnemer. Hij let goed op de klas, let ook hier op de ontwikkelingen, helpt zijn leerlingen waar nodig met studeren en treedt waar nodig streng op. Ook let de docent pedagogiek op de hedendaagse ontwikkelingen binnen de pedagogiek.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent pedagogiek, Karakter Docent pedagogiek.

Netwerk docent pedagogiek

Het netwerk van de docent pedagogiek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de andere docenten, de directeur van de school en eventueel ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent pedagogiek, Medewerkers Docent pedagogiek.

Is het beroep docent pedagogiek iets voor jou?

Zou je graag docent pedagogiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent pedagogiek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent pedagogiek, beroepskeuzetest Docent pedagogiek, beroep Docent pedagogiek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent pedagogiek

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Er is voldoende arbeidsmarktperspectief en werkgelegenheid op de opleidingen (er zijn veel opleiding zorg en welzijn, opvoeding e.d.) dus als de docent pedagogiek een goed CV heeft, met relevante werkervaring of een behaald diploma is de kans groot dat hij in vast dienstverband aan de slag kan op een school.

Arbeidsmarktperspectief score docent pedagogiek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent pedagogiek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent pedagogiek, Promotie mogelijkheden Docent pedagogiek, Carriere Docent pedagogiek.

Solliciteren op de functie docent pedagogiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent pedagogiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent pedagogiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent pedagogiek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent pedagogiek, CV Docent pedagogiek, sollicitatie Docent pedagogiek.

Interviews met docent pedagogiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent pedagogiek

Vacatures docent pedagogiek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent pedagogiek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent pedagogiek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent pedagogiek geeft les in het vak pedagogiek. De docent pedagogiek geeft les op een MBO of HBO opleiding op het gebied van zorg en welzijn en/of opvoeding. De docent pedagogiek geeft les in het vak pedagogiek.

Beoordeling Docent pedagogiek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent pedagogiek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent pedagogiek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep