U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent storytelling

Docent storytelling worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent storytelling? Lees de functieomschrijving.

De docent storytelling geeft les in het vak storytelling.

De docent storytelling geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, journalistiek of een andere soortgelijke opleiding. De docent storytelling geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak storytelling en geeft les over de verbindende kracht van verhalen in communicatie .

De docent storytelling ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent storytelling naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent storytelling heeft verstand van het vak storytelling en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent storytelling de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent storytelling, Baan Docent storytelling, Docent storytelling Worden, Functie-eisen Docent storytelling, Verantwoordelijkheden Docent storytelling, Functieprofiel Docent storytelling, Wat doet een Docent storytelling, Werken als Docent storytelling.

Docent storytelling worden: Opleiding tot docent storytelling

De docent storytelling heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''Journalistiek'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent storytelling.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent storytelling, Docent storytelling Worden, Opleidingsniveau Docent storytelling, Scholing Docent storytelling, Studie Docent storytelling, Bijscholing Docent storytelling, Omscholing Docent storytelling.

Organisaties waar een docent storytelling doorgaans werkzaam is

De docent storytelling werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent storytelling, Docent storytelling Worden, Opleidingsniveau Docent storytelling, Scholing Docent storytelling, Studie Docent storytelling, Bijscholing Docent storytelling, Omscholing Docent storytelling.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent storytelling

De docent storytelling verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent storytelling, Loon Docent storytelling, Wat verdien je als Docent storytelling, Salarisschaal Docent storytelling, Salarisindicatie Docent storytelling, Bonus Docent storytelling, CAO Docent storytelling, Brutoloon Docent storytelling, Nettoloon Docent storytelling, Vakantiedagen Docent storytelling, Pensioen Docent storytelling.

Competenties, skills & vaardigheden docent storytelling

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak storytelling
Mensen vonden ons op: Kennis Docent storytelling, Vaardigheden Docent storytelling, Attitude Docent storytelling, Kwalificaties Docent storytelling, Competentieprofiel Docent storytelling.

Boeken voor het beroep docent storytelling

Wil je meer weten over het beroep docent storytelling? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent storytelling bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent storytelling te komen.

Storytelling voor het talenonderwijs | Blaine Ray

handboek TPRS voor docenten vreemde talen en NT2 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789490824037 | 352 pagina's

Storytelling voor het talenonderwijs 1e druk is een boek van Blaine Ray uitgegeven bij Arcos Publishers. ISBN 9789490824037 Storytelling voor het talenonderijs'' is de Nederlandse vertaling en bewerking van Fluency through TPR Storytelling , h t basishand...

Our Young Voices | Universal Prosperity

Spoken Word Cafe Patrick Henry School - Engels | Paperback | 9781681210582 | 62 pagina's

...

Our Young Voices | Universal Prosperity

2016 Scholarship Week, Cleveland, Ohio - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781681210476 | 88 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent storytelling, Docent storytelling ebooks, boek Docent storytelling.

Persoonstypen docent storytelling

De docent storytelling is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent storytelling een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak storytelling over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent storytelling, Karakter Docent storytelling.

Netwerk docent storytelling

Het netwerk van de docent storytelling bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent storytelling, Medewerkers Docent storytelling.

Is het beroep docent storytelling iets voor jou?

Zou je graag docent storytelling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent storytelling bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent storytelling, beroepskeuzetest Docent storytelling, beroep Docent storytelling kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent storytelling

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent storytelling is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent storytelling ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

 

Arbeidsmarktperspectief score docent storytelling

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent storytelling. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent storytelling, Promotie mogelijkheden Docent storytelling, Carriere Docent storytelling.

Solliciteren op de functie docent storytelling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent storytelling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent storytelling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent storytelling. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent storytelling, CV Docent storytelling, sollicitatie Docent storytelling.

Interviews met docent storytelling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent storytelling

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent storytelling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent storytelling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent storytelling geeft les in het vak storytelling. De docent storytelling geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, journalistiek of een andere soortgelijke opleiding. De docent storytelling geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak storytelling en geeft les over de verbindende kracht van verhalen in communicatie .

Beoordeling Docent storytelling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent storytelling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent storytelling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep