U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent internationaal recht

Docent internationaal recht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent internationaal recht? Lees de functieomschrijving.

De docent internationaal recht geeft les in het vak rechten.

De docent internationaal recht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, internationaal recht of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent internationaal recht geeft theorieles over alle facetten van het vak internationaal rechten. De docent internationaal recht geeft zijn leerlingen/studenten les over het internationale recht systeem en geeft les in onderwerpen als de werking van de Verenigde Naties en staatskundige onderwerpen. De voornaamste taak van de docent internationaal recht is zijn kennis en visie op het gebied van internationaal recht overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen naar hun toekomstige beroep binnen de juridische sector.

De docent internationaal recht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent internationaal recht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent internationaal recht heeft zelf verstand van het vak internationaal recht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent internationaal recht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Mensen vonden ons op: Job Docent internationaal recht, Baan Docent internationaal recht, Docent internationaal recht Worden, Functie-eisen Docent internationaal recht, Verantwoordelijkheden Docent internationaal recht, Functieprofiel Docent internationaal recht, Wat doet een Docent internationaal recht, Werken als Docent internationaal recht.

Docent internationaal recht worden: Opleiding tot docent internationaal recht

De docent internationaal recht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent internationaal recht, Docent internationaal recht Worden, Opleidingsniveau Docent internationaal recht, Scholing Docent internationaal recht, Studie Docent internationaal recht, Bijscholing Docent internationaal recht, Omscholing Docent internationaal recht.

Organisaties waar een docent internationaal recht doorgaans werkzaam is

De docent internationaal recht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent internationaal recht, Docent internationaal recht Worden, Opleidingsniveau Docent internationaal recht, Scholing Docent internationaal recht, Studie Docent internationaal recht, Bijscholing Docent internationaal recht, Omscholing Docent internationaal recht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent internationaal recht

Het salaris van de docent internationaal recht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent internationaal recht, Loon Docent internationaal recht, Wat verdien je als Docent internationaal recht, Salarisschaal Docent internationaal recht, Salarisindicatie Docent internationaal recht, Bonus Docent internationaal recht, CAO Docent internationaal recht, Brutoloon Docent internationaal recht, Nettoloon Docent internationaal recht, Vakantiedagen Docent internationaal recht, Pensioen Docent internationaal recht.

Competenties, skills & vaardigheden docent internationaal recht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van internationaal recht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent internationaal recht, Vaardigheden Docent internationaal recht, Attitude Docent internationaal recht, Kwalificaties Docent internationaal recht, Competentieprofiel Docent internationaal recht.

Boeken voor het beroep docent internationaal recht

Wil je meer weten over het beroep docent internationaal recht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent internationaal recht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent internationaal recht te komen.

Boom Juridische studieboeken - Kern van het internationaal publiekrecht | Andre Nollkaemper

Nederlands | Druk: 8 | Hardcover | 9789462905689

Internationaal publiekrecht regelt wereldwijd de uit - oefening van publiek gezag teneinde gemeenschappelijke belangen te beschermen. Het houdt zich bezig met actuele problemen, zoals vrede en veiligheid, terrorisme, rechten van de mens en regulering van ...

Elementair Internationaal Recht 2019 | T.M.C. Asser Press

Elementary International Law 2019 - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9789067043588 | 850 pagina's

De tweejaarlijkse collegebundel Elementair Internationaal Recht bevat basismateriaal dat betrekking heeft op het internationaal publiekrecht, inclusief het internationaal institutioneel recht, en een zeer ruime selectie uit internationale en nationale jur...

Ars Aequi Wetseditie - Internationaal privaatrecht 2017/2019 | Ars Aequi Libri

verordeningen, verdragen & wetten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789069168845

Ars Aequi Wetseditie - Internationaal privaatrecht 2017/2019 1e druk is een boek uitgegeven bij Ars Aequi Libri. ISBN 9789069168845 Internationaal Privaatrecht bevat Verordeningen, Verdragen & Wetten in de volgende rechtsgebieden: Algemeen en Persoonlijke...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent internationaal recht, Docent internationaal recht ebooks, boek Docent internationaal recht.

Persoonstypen docent internationaal recht

De docent internationaal recht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent internationaal recht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van internationaal rechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent internationaal recht, Karakter Docent internationaal recht.

Netwerk docent internationaal recht

Het netwerk van de docent internationaal recht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent internationaal recht, Medewerkers Docent internationaal recht.

Is het beroep docent internationaal recht iets voor jou?

Zou je graag docent internationaal recht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent internationaal recht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent internationaal recht, beroepskeuzetest Docent internationaal recht, beroep Docent internationaal recht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent internationaal recht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent internationaal recht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent internationaal recht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent internationaal recht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool internationaal recht gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent internationaal recht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent internationaal recht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent internationaal recht, Promotie mogelijkheden Docent internationaal recht, Carriere Docent internationaal recht.

Solliciteren op de functie docent internationaal recht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent internationaal recht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent internationaal recht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent internationaal recht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent internationaal recht, CV Docent internationaal recht, sollicitatie Docent internationaal recht.

Interviews met docent internationaal recht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent internationaal recht

Overzicht

Vacatures docent internationaal recht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent internationaal recht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent internationaal recht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent internationaal recht geeft les in het vak rechten. De docent internationaal recht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, internationaal recht of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent internationaal recht geeft theorieles over alle facetten van het vak internationaal rechten.

Beoordeling Docent internationaal recht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent internationaal recht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent internationaal recht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep