U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent literatuuranalyse

Docent literatuuranalyse worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent literatuuranalyse? Lees de functieomschrijving.

De docent literatuuranalyse geeft les in het vak literatuuranalyse.

De docent literatuuranalyse geeft les op de middelbare school, op het MBO of op het HBO (waaronder bijvoorbeeld de opleiding zakelijke dienstverlening met uitstroomprofiel bibliotheek of een schrijfopleiding). Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het vak literatuuranalyse overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent literatuuranalyse kan lesgeven in onder andere literatuuranalyse Nederlands, literatuuranalyse Frans, literatuuranalyse Duits of algemene literatuuranalyse. Tijdens het vak literatuuranalyse worden boeken gelezen, gekeken naar de inhoud van deze boeken en worden de boeken klassikaal geanalyseerd. De docent literatuuranalyse leert zijn leerlingen/studenten op verschillende manier naar verhalen en boeken kijken, leert ze verschillende literaire termen kennen, geeft les over bekende schrijvers en literaire werken en is verantwoordelijk voor leesbevordering bij leerlingen/studenten.

De docent literatuuranalyse ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent literatuuranalyse naar de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten binnen het vak literatuuranalyse en gaat waar nodig met ze om de tafel om de studieontwikkeling te bespreken, te kijken wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen.

De docent literatuuranalyse heeft verstand van het vak literatuuranalyse en weet zijn kennis en visie op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer iemand in de klas zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent literatuuranalyse ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding en school te bespreken en te kijken wat er beter kan.

Mensen vonden ons op: Job Docent literatuuranalyse, Baan Docent literatuuranalyse, Docent literatuuranalyse Worden, Functie-eisen Docent literatuuranalyse, Verantwoordelijkheden Docent literatuuranalyse, Functieprofiel Docent literatuuranalyse, Wat doet een Docent literatuuranalyse, Werken als Docent literatuuranalyse.

Docent literatuuranalyse worden: Opleiding tot docent literatuuranalyse

De docent literatuuranalyse heeft één van de docentopleidingen met betrekking tot kunstvakken gevolgd en heeft daarna de opleiding Master of Education in Arts gevolgd op de HKU in Utrecht en zijn master literaire vorming behaald of heeft de opleiding ''Taalwetenschap'' gevolgd. (WO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent literatuuranalyse, Docent literatuuranalyse Worden, Opleidingsniveau Docent literatuuranalyse, Scholing Docent literatuuranalyse, Studie Docent literatuuranalyse, Bijscholing Docent literatuuranalyse, Omscholing Docent literatuuranalyse.

Organisaties waar een docent literatuuranalyse doorgaans werkzaam is

De docent literatuuranalyse werkt op een middelbare school of op een MBO of HBO opleiding.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent literatuuranalyse, Docent literatuuranalyse Worden, Opleidingsniveau Docent literatuuranalyse, Scholing Docent literatuuranalyse, Studie Docent literatuuranalyse, Bijscholing Docent literatuuranalyse, Omscholing Docent literatuuranalyse.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent literatuuranalyse

De docent literatuuranalyse verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is of het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent literatuuranalyse, Loon Docent literatuuranalyse, Wat verdien je als Docent literatuuranalyse, Salarisschaal Docent literatuuranalyse, Salarisindicatie Docent literatuuranalyse, Bonus Docent literatuuranalyse, CAO Docent literatuuranalyse, Brutoloon Docent literatuuranalyse, Nettoloon Docent literatuuranalyse, Vakantiedagen Docent literatuuranalyse, Pensioen Docent literatuuranalyse.

Competenties, skills & vaardigheden docent literatuuranalyse

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van literatuur
Mensen vonden ons op: Kennis Docent literatuuranalyse, Vaardigheden Docent literatuuranalyse, Attitude Docent literatuuranalyse, Kwalificaties Docent literatuuranalyse, Competentieprofiel Docent literatuuranalyse.

Boeken voor het beroep docent literatuuranalyse

Wil je meer weten over het beroep docent literatuuranalyse? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent literatuuranalyse bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent literatuuranalyse te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent literatuuranalyse, Docent literatuuranalyse ebooks, boek Docent literatuuranalyse.

Persoonstypen docent literatuuranalyse

De docent literatuuranalyse is een waarnemer. Hij kan literaire werken goed analyseren en deze kennis doorgeven aan zijn leerlingen/studenten en let daarnaast goed op hun studieontwikkeling en studievoortgang. Ook is de docent literatuuranalyse een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak literatuuranalyse over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent literatuuranalyse, Karakter Docent literatuuranalyse.

Netwerk docent literatuuranalyse

Het netwerk van de docent literatuuranalyse bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school , ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en mensen uit de schrijfwereld die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent literatuuranalyse, Medewerkers Docent literatuuranalyse.

Is het beroep docent literatuuranalyse iets voor jou?

Zou je graag docent literatuuranalyse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent literatuuranalyse bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent literatuuranalyse, beroepskeuzetest Docent literatuuranalyse, beroep Docent literatuuranalyse kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent literatuuranalyse

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent literatuuranalyse is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid en daarnaast kan de docent literatuuranalyse de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook les in bijvoorbeeld het vak literaire vorming te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent literatuuranalyse

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent literatuuranalyse. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent literatuuranalyse, Promotie mogelijkheden Docent literatuuranalyse, Carriere Docent literatuuranalyse.

Solliciteren op de functie docent literatuuranalyse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent literatuuranalyse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent literatuuranalyse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent literatuuranalyse. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent literatuuranalyse, CV Docent literatuuranalyse, sollicitatie Docent literatuuranalyse.

Interviews met docent literatuuranalyse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Overzicht

Vacatures docent literatuuranalyse

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent literatuuranalyse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent literatuuranalyse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent literatuuranalyse geeft les in het vak literatuuranalyse. De docent literatuuranalyse geeft les op de middelbare school, op het MBO of op het HBO (waaronder bijvoorbeeld de opleiding zakelijke dienstverlening met uitstroomprofiel bibliotheek of een schrijfopleiding). Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het vak literatuuranalyse overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent literatuuranalyse

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent literatuuranalyse' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent literatuuranalyse

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep