U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent logistiek en economie

Docent logistiek en economie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent logistiek en economie? Lees de functieomschrijving.

De docent logistiek en economie geeft les in het vak logistiek en economie.

De docent logistiek en economie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting logistiek, logistiek en economie of economie. De voornaamste taak van de docent logistiek en economie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak logistiek en economie overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

De docent logistiek en economie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten schriftelijke opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent logistiek en economie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent logistiek en economie heeft verstand van het vak logistiek en economie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent logistiek en economie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent logistiek en economie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent logistiek en economie, Baan Docent logistiek en economie, Docent logistiek en economie Worden, Functie-eisen Docent logistiek en economie, Verantwoordelijkheden Docent logistiek en economie, Functieprofiel Docent logistiek en economie, Wat doet een Docent logistiek en economie, Werken als Docent logistiek en economie.

Docent logistiek en economie worden: Opleiding tot docent logistiek en economie

De docent logistiek en economie heeft een WO opleiding ''Transport, Infrastructure and Logistics'', ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'' of ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' gevolgd.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent logistiek en economie, Docent logistiek en economie Worden, Opleidingsniveau Docent logistiek en economie, Scholing Docent logistiek en economie, Studie Docent logistiek en economie, Bijscholing Docent logistiek en economie, Omscholing Docent logistiek en economie.

Organisaties waar een docent logistiek en economie doorgaans werkzaam is

De docent logistiek en economie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent logistiek en economie, Docent logistiek en economie Worden, Opleidingsniveau Docent logistiek en economie, Scholing Docent logistiek en economie, Studie Docent logistiek en economie, Bijscholing Docent logistiek en economie, Omscholing Docent logistiek en economie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent logistiek en economie

Het salaris van de docent logistiek en economie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent logistiek en economie, Loon Docent logistiek en economie, Wat verdien je als Docent logistiek en economie, Salarisschaal Docent logistiek en economie, Salarisindicatie Docent logistiek en economie, Bonus Docent logistiek en economie, CAO Docent logistiek en economie, Brutoloon Docent logistiek en economie, Nettoloon Docent logistiek en economie, Vakantiedagen Docent logistiek en economie, Pensioen Docent logistiek en economie.

Competenties, skills & vaardigheden docent logistiek en economie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak logistiek en economie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent logistiek en economie, Vaardigheden Docent logistiek en economie, Attitude Docent logistiek en economie, Kwalificaties Docent logistiek en economie, Competentieprofiel Docent logistiek en economie.

Boeken voor het beroep docent logistiek en economie

Wil je meer weten over het beroep docent logistiek en economie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent logistiek en economie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent logistiek en economie te komen.

Economie en handel Assistent logistiek; Deel 3 van 6 | Tessel Mulder

verzamelt goederen/producten/emballage/verpakkingsmaterialen - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789037222166

StruX biedt leer-/werkboeken voor het kwalificatiedossier entree, voor zowel het basisdeel als voor 7 van de 9 profieldelen. De StruX leer-/werkboeken zijn zowel inzetbaar op school als in een stage/BPV en zijn beschikbaar op papier en in digitale vorm. V...

Rekenen in de logistiek / 3 en 4 | Ovd

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789461711045

Rekenen in de logistiek / 3 en 4...

Havenlogistiek | Docenten STC-Group

over cargadoor en expediteur gesproken - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492083098 | 500 pagina's

Vervoer over water is altijd belangrijk geweest in het internationale handelsverkeer en het is niet voor niets gegroeid tot een enorme industrie. Nederland heeft zich hierin ontwikkeld tot een grote speler, met Rotterdam als één van de meest toonaangevend...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent logistiek en economie, Docent logistiek en economie ebooks, boek Docent logistiek en economie.

Persoonstypen docent logistiek en economie

De docent logistiek en economie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent logistiek en economie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak logistiek en economie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent logistiek en economie, Karakter Docent logistiek en economie.

Netwerk docent logistiek en economie

Het netwerk van de docent logistiek en economie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent logistiek en economie, Medewerkers Docent logistiek en economie.

Is het beroep docent logistiek en economie iets voor jou?

Zou je graag docent logistiek en economie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent logistiek en economie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent logistiek en economie, beroepskeuzetest Docent logistiek en economie, beroep Docent logistiek en economie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent logistiek en economie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent logistiek en economie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent logistiek en economie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent logistiek en economie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent logistiek en economie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent logistiek en economie, Promotie mogelijkheden Docent logistiek en economie, Carriere Docent logistiek en economie.

Solliciteren op de functie docent logistiek en economie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent logistiek en economie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent logistiek en economie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent logistiek en economie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent logistiek en economie, CV Docent logistiek en economie, sollicitatie Docent logistiek en economie.

Interviews met docent logistiek en economie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent logistiek en economie

Vacatures docent logistiek en economie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent logistiek en economie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent logistiek en economie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent logistiek en economie geeft les in het vak logistiek en economie. De docent logistiek en economie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting logistiek, logistiek en economie of economie. De voornaamste taak van de docent logistiek en economie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak logistiek en economie overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent logistiek en economie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent logistiek en economie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent logistiek en economie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep