U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent maritieme technieken

Docent maritieme technieken worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent maritieme technieken? Lees de functieomschrijving.

De docent maritieme technieken geeft les in het vak maritieme technieken.

De docent maritieme technieken geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van maritieme technieken waaronder bijvoorbeeld de opleiding ''Maritiem Officier'', ''Maritieme Techniek'' of een andere soortgelijke maritieme opleiding. De docent maritieme technieken geeft les in alle facetten rondom het vak maritieme technieken waaronder lessen over automatisering, scheepsexploitatie, speciale zeevaartuigen, scheepsconstructie, maritieme werktuigkunde, materiaalkunde en scheepseconomie. De voornaamste taak van de docent maritieme technieken is zijn leerlingen/studenten opleidingen naar en voorbereiden op een beroep in de sector maritieme technieken.

De docent maritieme technieken ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en projecten, bekijkt deze, bespreekt deze met ze en beoordeelt deze (en geeft ze een cijfer). De docent maritieme technieken let naar aanleiding van deze resultaten op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn studenten/leerlingen en biedt waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding.

De docent maritieme technieken heeft verstand van het vak maritieme technieken en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaken en/of herstellen en gaat hij eventueel ook op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent maritieme technieken ook aanwezig bij vergaderingen waar de leerlingen/studenten, de school en de opleidingen worden gesproken en waar wordt gekeken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school en is hij aanwezig tijdens ouderavonden om met ouders van leerlingen/studenten te praten.

Mensen vonden ons op: Job Docent maritieme technieken, Baan Docent maritieme technieken, Docent maritieme technieken Worden, Functie-eisen Docent maritieme technieken, Verantwoordelijkheden Docent maritieme technieken, Functieprofiel Docent maritieme technieken, Wat doet een Docent maritieme technieken, Werken als Docent maritieme technieken.

Docent maritieme technieken worden: Opleiding tot docent maritieme technieken

De docent maritieme technieken heeft een opleiding ''Maritiem Officier'' (HBO, vierjarig) of ''Marine Technology'' (WO, vierjarig) gevolgd en is na (enige) jaren werk en praktijkervaring les gaan geven om zijn kennis op leerlingen/studenten over te kunnen brengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent maritieme technieken, Docent maritieme technieken Worden, Opleidingsniveau Docent maritieme technieken, Scholing Docent maritieme technieken, Studie Docent maritieme technieken, Bijscholing Docent maritieme technieken, Omscholing Docent maritieme technieken.

Organisaties waar een docent maritieme technieken doorgaans werkzaam is

De docent maritieme technieken geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent maritieme technieken, Docent maritieme technieken Worden, Opleidingsniveau Docent maritieme technieken, Scholing Docent maritieme technieken, Studie Docent maritieme technieken, Bijscholing Docent maritieme technieken, Omscholing Docent maritieme technieken.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent maritieme technieken

De docent maritieme technieken verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent maritieme technieken, Loon Docent maritieme technieken, Wat verdien je als Docent maritieme technieken, Salarisschaal Docent maritieme technieken, Salarisindicatie Docent maritieme technieken, Bonus Docent maritieme technieken, CAO Docent maritieme technieken, Brutoloon Docent maritieme technieken, Nettoloon Docent maritieme technieken, Vakantiedagen Docent maritieme technieken, Pensioen Docent maritieme technieken.

Competenties, skills & vaardigheden docent maritieme technieken

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van maritieme technieken
Mensen vonden ons op: Kennis Docent maritieme technieken, Vaardigheden Docent maritieme technieken, Attitude Docent maritieme technieken, Kwalificaties Docent maritieme technieken, Competentieprofiel Docent maritieme technieken.

Boeken voor het beroep docent maritieme technieken

Wil je meer weten over het beroep docent maritieme technieken? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent maritieme technieken bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent maritieme technieken te komen.

Marcom a | Stc-Group

algemene maritieme radiocommunicatie - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789492083005 | 420 pagina's

Marcom A is een zeer compleet boek over uiteenlopende aspecten van maritieme communicatie. Niet alleen gaan de auteurs in op het belang zelf van correcte maritieme communicatie, ook regelgeving, techniek of financiële aspecten komen uitgebreid aan de orde...

Scheepskennis | Klaas van Dokkum

Nederlands | Hardcover | 9789071500336 | 400 pagina's

...

Ship stability | Klaas van Dokkum

Engels | Paperback | 9789071500381 | 196 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent maritieme technieken, Docent maritieme technieken ebooks, boek Docent maritieme technieken.

Persoonstypen docent maritieme technieken

De docent maritieme technieken is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is hij een gever; hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak maritieme technieken over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent maritieme technieken, Karakter Docent maritieme technieken.

Netwerk docent maritieme technieken

Het netwerk van de docent maritieme technieken bestaat uit zijn leerlingen/studenten, hun ouders, de directeur van de school en zijn collega's. Daarnaast kan het netwerk ook bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken of de stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent maritieme technieken, Medewerkers Docent maritieme technieken.

Is het beroep docent maritieme technieken iets voor jou?

Zou je graag docent maritieme technieken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent maritieme technieken bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent maritieme technieken, beroepskeuzetest Docent maritieme technieken, beroep Docent maritieme technieken kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent maritieme technieken

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent maritieme technieken zich ook in een andere maritiem vak specialiseren en in dat vak les gaan geven of nog een andere rol binnen het onderwijs (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol) op zich nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent maritieme technieken

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent maritieme technieken. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent maritieme technieken, Promotie mogelijkheden Docent maritieme technieken, Carriere Docent maritieme technieken.

Solliciteren op de functie docent maritieme technieken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent maritieme technieken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent maritieme technieken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent maritieme technieken. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent maritieme technieken, CV Docent maritieme technieken, sollicitatie Docent maritieme technieken.

Interviews met docent maritieme technieken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent maritieme technieken

Vacatures docent maritieme technieken

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent maritieme technieken? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent maritieme technieken. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent maritieme technieken geeft les in het vak maritieme technieken. De docent maritieme technieken geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van maritieme technieken waaronder bijvoorbeeld de opleiding ''Maritiem Officier'', ''Maritieme Techniek'' of een andere soortgelijke maritieme opleiding. De docent maritieme technieken geeft les in alle facetten rondom het vak maritieme technieken waaronder lessen over automatisering, scheepsexploitatie, speciale zeevaartuigen, scheepsconstructie, maritieme werktuigkunde, materiaalkunde en scheepseconomie.

Beoordeling Docent maritieme technieken

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent maritieme technieken' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent maritieme technieken

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep